Keresés

Részletes keresés

szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6529

Szia EbiHall!

 

Ennyire komolyra még nem vettem a témát, de ha eljutok a gondolatáig, akkor mindenképpen és kizárólag Líviáékkal csinálom végig. Számomra sokat jelent az a stílus és miliő, amit ők képviselnek és nyújtanak. Megnyugató, biztonságos és baráti a légkör odakint. Persze biztosan az itthoniaknál is, de én már őket ismerem.

Minden esetre köszönet az ötletért!

Üdv.:

Márta

Előzmény: EbiHall (6527)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6528

Marika,

 

minden abban az árban van, ahogy a honlapjukon szerepel. 35 Euro az egész nap. Ebben van 2x60 perc merülés, két különböző helyen, teljes felszerelés, busztranszfer szállodától hajóig és vissza. Ebédet külön kérhetsz, az 20 L.E., ami rosszul szerepel a lapjukon, hogy az ebéd árában nincs benne az üditő. Minden, amit a nap folyamán fogyasztunk az ebéden kívül 3-3 L.E. (kávé, üdítő, víz). A nap végén összesít a hajó személyzete és nekik fizetünk a kajáért, italokért. 

Az ígért képeket nem tudtam feltenni, mert túl nagyok. Konvertálnom kell.

 

Üdv.:

Márta

Előzmény: bebibm (6523)
EbiHall Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6527

Kedves szendem!

 

Miért nem végzel el ezek után itthon egy búvártanfolyamot, mielőtt visszautazol???

 

Akkor nem kellene a nyaralásod ott már tanulással töltened, már mint végzett búvár érkeznél és akár minden nap merülhetnél...

 

Nem jó ötlet?

 

Előzmény: szendem (6522)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6526

Előzmény: szendem (6525)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6525

Abu simbeli kirándulásunkat követő nap estéjén egy gyors szakmai megbeszélésre gyültünk össze a Joly sörözóben. A megbeszélés tárgya a sesah és a Stella voltak. A másnapi reggel már újra a hajón talált minket. Arra a csodás merülőhelyre mentünk, aminek a nevét (a többiét úgyszintén) nem tudtam megjegyezni, de az én sajátságos felfogásom szerint nem az elnevezés a lényeg, hanem az élmény. Az pedig megmarad! Abszolute természetességgel öltöztem be a merüléshez és ez a magától értetődő természetesség egészen a vízbe kerülésemig tartott. Ahogy a számba került a csutora, döntöttem. Ne tovább!! Vagy a határozottságom, vagy a látható félelmem lehetett akkora, hogy Bence nem is vitatkozott velem. Szó nélkül hagyott visszamászni a hajóra. Délután azért egy sznorizást megejtettem és az a csoda, ami odalent elém tárult elgondolkoztatott.....Mégiscsak meg kellene próbálnom a merülést. Türelem, van még 8 napom.

A következő nap szárazföldi ejtőzéssel telt, a csütörtök megint a hajón talált, még mindig elmélkedő fázisban. Persze most már minden gondolatom a merülés körül forgott, de csak elméleti síkon mozogtam a téma körül. Végigasszisztáltam az újabb és újabb bátrak merüléseit, már szinte a hajó berendezési tárgyának számítottam, de maradtam a felszínen.

Péntek, 13-a. Na, ez egy érdekes nap volt. Reggeltől estig minden-minden sárga-barna volt. Az ég, a föld, a tenger az egész táj. Tulajdonképpen sem vihar, sem hideg nem volt, de kísérteties képet mutatott az egész környék. A különbség bemutatására felteszek két azonos helyről készült képet.

15-e volt a nagy nap, amikor reggeltől estig 4 delfin társaságában telt a napunk. Aznap nem is mentünk másik merülőhelyre, nem akartuk elveszíteni őket. Találkoztunk már előző napokon is derlfinekkel, el-elúsztak a hajónk mellett, de ez leírhatatlan élménynek bizonyult, egész nap velük, mellettük. Egyáltalán nem zavartatták magukat, élték vígan megszokott életüket. Hagyták közel úszni magukhoz a búvárokat, de megérinteni senkinek sem sikerült őket. Az utsó pillanatban mindig kitértek az érintés elől. Még sznorizás közben is sikerült aránylag testközelből megszemlélnem ezt a barátságos családot. Hatalmas élmény volt. Ennél fantasztikusabb talán csak a teknősök nászának közeli szemlélése lett volna. Abból kimaradtam. Illetve a hajóról is láttuk őket, de később, a vízalatti videófelvételt végignézve kiderült, hogy édeskeveset láttunk a búvárokhoz képest.

Hazautazásom előtt 2 nappal megtört a jég!! Lívia és Ben (valószínüleg) látván a víz alatti világ iránti vágyamat, ármányt szőttek. Lívi lazán lehívott egy kis ebéd utáni sznorizásra és én balga észre sem vettem, hogy a ruhámba becsempésztek pár nehezéket..... igazán gyanússá akkor vált a dolog, amikor a maszkba be akartam illeszteni a pipát és Bence közölte, hogy az most nem kell. Kapcsoltam. Megadtam magam!! Örökre hálás leszek nekik érte. Mint tapasztaltátok nem vagyok túl jó írói vénával megáldva, tehát nem is próbálom leírni, amit lent láttam. Delfinek, hatalmas murénák, ezer színben pompázó, nem tudom a nevüket halak, rákok, a korallokról nem is beszélve.....Leírhatatlan, aki már próbálta az tudja, aki nem, az pótolja, mert egy csoda. Nem is nagyon akaródzott feljönnöm. Igy utólag nagyon egyszerű és érthetetlen, hogy miért nem mertem elsőre nekivágni.

Az utolsó teljes nap délutánja és estéje a sivatagban, egy igen jó hangulatúra sikeredett jeep safarival telt. Nagy szerencsénkre a beduinok igen jól fogadtak minket, közös énekkel, tánccal fejeztük be a napot.

A 13-i fotót mindjárt felteszem(a sárga naposat).

bebibm Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6524

Szia Csaba !

 

Mi is az őszi utat tervezzük, igy a jó ötleteket, majd osszad meg velünk...,amit adtak!

Mi legutóbb ősszel 12 napra mentünk: a Medinának volt 12 napos ajánlata és persze akciós.

bebibm

Előzmény: kukaca (6519)
bebibm Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6523

Szia Márta,

 

Mi a Palm Beachből szoktunk indulni különböző kotallzátonyokhoz,de gondolom minden búvárcsapat máshova megy  és persze gondolom mindenhol más csodát lehet látni,csak ezért kérdeztem...

 

Legközelebb, ha mész légyszi kérdezd meg nekem a  zátonyok nevét ( a legszebbekét !! )

 

Mennyiért vittek titetek és mit tartalmazott az ár ?? Mennyi ideig lehet merülni a kirándulások során ? Indulnak minden nap ?

 

Mi csak októberre tervezzük ismét az utat, de megint annyi mindent szeretnénk, hogy nem tudom mennyi időre kellene menni...

Előre is köszi az infókat

Marika

Előzmény: szendem (6521)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6522

Sza Csaba!

 

Rosszul értetted! Végig Líviáék szervezésében tettük meg a 2 napot, ugyanazzal a hurghadai busszal, csupán az abu simbeli konvojhoz Asszuánban csatlakoztunk.

Mint már írtam, árakat nem nagyon tudok, de most már utánaszámolok és ha megvagyok, jelentkezem.

A Neckermann eleve nem kért baksist, tehát nem kellett ügyeskednem.

Már én is az őszi utamat szervezgetem. Vissza kell mennem, mert a merülés élményét csak az utolsó pillanatban élhettem át (korábbi gyávaságom miatt) és ezt még sokszor meg kell ismételnem.

Sok sikert a kutatáshoz, majd besegítünk, hiszen több szem...........!

Üdv.:

Márta

Előzmény: kukaca (6519)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6521

Hello Marika!

 

Sajnos zátonyok nevével nem tudok szolgálni. Ezer helyen voltam és csak a látvány, az érzések az élmények maradnak meg bennem, a nevek nem. Egy biztos, a Vörös tengeren, Hurghada közelében jártam :-))) és ott láttam a sok csodát!!!

Sok sikert hozzájuk neked is!

 

Üdv.:

Márta

Előzmény: bebibm (6517)
szendem Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6520

Szia Marianna!

 

Időközben Bebibm adott neked infókat az abu simlei árakról. Jobbat én sem tudok, mivel a mi utunk egy felfedező út volt. Még Líviáék nem szerveztek előtte ide.  Nem is tudom pontosan, h. mennyiből jött ki. Ha azonban még nincs kialakult elképzelésetek vagy utaztatótok, szerintem nyugodtan kérhettek tőlük ajánlatot. A mi utunk alapján már biztosan tudnak kalkulációt készíteni. Egy biztos, nem volt érezhető, h. ez volt az első útjuk ide, annyira olajozottan mentek a dolgok.

 

Üdv.:

Márta

 

 

 

Előzmény: Marianna-22 (6516)
kukaca Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6519

Szia Márti!

 

Üdv újra itthon. Köszi a beszámolót, remélem folytatod! :)

Ha jól értem, akkor: Hurghada - Luxor - Asszuán (itt 1 éj szállodában) - Abu Simbel (ide reggel indulás) - Hurghada (Luxoron át). Az asszuáni utat + szállást Líviáék szervezésében tetted meg és Abu Simbel onnan egyéni volt (4-500 LE + 10 USD).

 

Az asszuáni 2 napos út (szállással) mennyibe került Líviáékkal???

Baksist sikerült ügyesen kikerülnöd?

Előre is köszönöm!

Jah....és várjuk a beszámoló folytatását.

Én most várakozó állásba helyeztem magam, szeptemberben kezdem újra körbejárni az irodákat, azt mondták akkor érdemes az október végi úttal elkezdeni foglalkozni. Meg, adtak pár jó ötletet is, ezen csodálkoztam. (Questor - Best/Medina).

Addig is figyelek, olvasok, gyűjtöm az infókat.

 

Üdv

Csaba

Előzmény: szendem (6508)
bebibm Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6518

Szia Marianna-22,

Asszuánból reggel indul a konvoj. 3 óra körül.

Saját szervezésben egy 12 fős , klímás, új, tiszta, mikrobusz 400-500 LE / busz a helyi ajánlattévőknél, utazási irodáknál. ( +10 USD baksis a sofőrnek, ha meg vagytok elégedve.. ) Ennyiért már rengeteg ajánlat van.

Persze mindig utólag kell fizetni.

A buszok csak konvojban közlekedhetnek, tehát mindenki együtt megy és jön vissza.

 

Belépő  : 61 LE Abu Simbel ( 2005. január i info )

A magyar utazási irodák fak. programjainak ára a katalógusban megtalálható.

Szerintem ennél tuti drágább...

Üdv.:

bebibm

Előzmény: Marianna-22 (6516)
bebibm Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6517

Verőfényes jó reggelt !

 

Szendem !!

A Liviék melyik korallzátonyhoz mennek ?? Delfines és teknősös minket is érdekelne..

Mi velük még nem voltunk ,de legközelebb szeretnénk,mert már rengeteg jót olvastunk róluk...Igaz delfineket és teknősöket már sikerült látnunk, de azért nem volt elég...

 

Ahogy olvastam az élményeidet, kicsit visszarepültem gondolatban erre a gyönyörű mesebeli időutazásra. Nekünk is vissza kell térnünk ide..,mert még van bepótolni valónk !

Várom a folyt...

Üdv.:

bebibm

Előzmény: szendem (6508)
Marianna-22 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6516

Szia!

 

Ha jól értettem akkor két napos program Abu Simbel,igaz? Milyen árban lehet oda eljutni? Én is nagyon szívesen megnézném!

Előzmény: szendem (6508)
Bugli Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6515
Szia!
Tegnap jöttem Kairoból, minden oké arra, már nem is emlékeznek a robbantásokra.
Hoteleket találsz, sőt le is foglalhatsz a következő oldalon, én is itt a fórumon kaptam az infót: http://www.travellerspoint.com/budget-accommodation-en-ci-207-21.html
Sajnos (vagy nem sajnos) egyikről sem tudok beszámolót tartani, mivel nem kellett megszállnom hotelben. Azért szerintem nagyon hasznos infók. Saját szervezésben akarsz kimenni? Utazási irodák is ajánlgatják a hosszúhétvégéket Kairóba, de szerintem szörnyen drágák. Így olcsóbban oldhatod meg, viszont nem olyan kényelmes.
Ja, az utcán árult friss mango juice-t ki ne hagyd, felejthetetlen!!!!! Jobb mint amit akármelyik kávézóban ittam egész Egyiptomban.
Üdv: Ági
Előzmény: the real jabberwocky (6493)
szendem Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6514

Hello Sipi fiam!!!

 

Háború és Béke?! Hova gondolsz? Az imént leírtak csak az első felvonás. Folyt.

köv.! Merülésem történetét még ti sem ismeritek.........

Lewitől én is kaptam emailt, már meg is néztem a fotóit az axeleron. Nekem is sikerült 550 db. képet összekattintgatni. Érintettek vagytok ti is rendesen. Nagyooooon jók Livi delfines képei és Mirkó teknős videója is. Na, majd cserélgetünk, addig is sok puszi Zsuzsinak is:

Márta

Előzmény: sipi76 (6513)
sipi76 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6513

Üdv Márti Anyánk,

 

Olvasva az élménybeszámolód úgy gondolom kicsit rövid és tömör. Véleményem szerint kitelne egy Háború és Béke abból a két hétből:-)))))

 

De majd csak homlokon csókol a múzsa!

 

Levitől már kaptam levelet, szerintem beszéljünk össze és cseréljük ki a fotokat, Levi talált valami szervert.

 

Megadom a privát mailom: sipiz@axelero.hu

 

Itt bármikor tudunk értekezni!

 

Csók,

Sipi, Zsuzsa

Előzmény: szendem (6508)
G.max Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6512

Bocs, ez nem tudom hogy ment át mégegyszer!

 

G.max Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6511

Kedves kgy54!

Megkaptam a mailod, válaszoltam is. Köszi minden infót. Majd ha eszembe jut valami kérdezek.

Gabi

Előzmény: kgy54 (6490)
G.max Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6510

Szia Szendem!

Merre volt a kihajózás Líviáékkal, ahol delfinek, szép korallok vártak titeket?

Gabi

Előzmény: szendem (6508)
G.max Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6509

Kedves kgy54!

Megkaptam a mailod, válaszoltam is. Köszi minden infót. Majd ha eszembe jut valami kérdezek.

Gabi

Előzmény: kgy54 (6490)
szendem Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6508

 

Felhőtlen megérkezésről csak az égbolt gondoskodott, mivel a sharmi kitérőt nem úsztuk meg, de túléltük.

A szállodámról nem írok, mert az a szokásos magas színvonalat nyújtotta kezdettől és egyébként is csak y42 érdekelt a témában, neki majd privát levélben.

Líviával már a reptéren találkoztunk, ott egyeztettük az esti találkozót, ami a Papas pubban volt, a frissen érkezett magyar Egyiptom imádók részére. A Papas egyébként Sakkala központi helyén található, főleg európaiak által látogatott "kocsma". Zene, Stella, megbszélés. Másnap már indultam első kihajózásomra. Minden megmozdulás előtt sms-váltás, teljes biztonság, busz a hotel előtt, szállítás a kikötőbe. Diving center, tip-top hajó, super helyi kapitány, délelőtt merülés, ebéd, délután másik helyen újra merülés..... a bátraknak. Na, én nem ezek közé tartoztam!!! Félig beöltözve, a vízben rájöttem, hogy ezt nem nekem találták ki. Magyarán: bepánikoltam. Maradt a sznori számomra. Az viszont koralokkal és delfinekkel körülvéve!!! No comment.

Pénteken pihenő egy kis esti Stellázással megtüzdelve a Joly-ban (ez is helyi nevezetesség).

Abu Simbel egy külön fejezet. Megérkezésemkor nagyon úgy tűnt, hogy ketten tesszük meg az utat Líviával, de péntekre már 7 főre bővült az érdeklődök köre. Másfél nap alatt megszerveződött az út. Szombat reggel indultunk, Luxorig tartottunk a konvojjal, aztán mi továbbálltunk Asszuán felé. Kora du. értük el Asszuánt, ahol bevackoltunk egy csodaszép 4*-os szállodába. majd egy nagyon jó fej helyi kísérővel (hölgy) ellátogattunk a befejezelten obeliszkhez, utána megnéztük mindkét gátat (az újat és a régit is). A régi gát hídján csak átrohantunk, itt tilos a fényképezés!!?? Megegyezés alapján választottunk a lehetőségek közül, kivéve egy programot, amit az utazási iroda embere meglepetésnek szánt. Ez az Old Cataract szálloda körbenjárása volt. Itt lakott többek között Agatha Christie is és itt írta a Halál a Níluson c. könyvét. Nem csoda, h. ihletet tudott meríteni, volt miből......a lakosztályából nyíló panoráma nem mindennapi. A hotel egy emelkedőn áll, hátsó frontja egy teraszosan épített lejtő - kávézóval, medencével, kerttel - a Nílusra és szigetvilágára néz. Nem túrista kategória. Komoly kíséretet kaptunk a megtekintéséhez. Innen indultunk felukkával a nilusi hajókázásra, ami ugyancsak kalandosra sikeredettt, ugyanis maximális szélcsend lévén egy tapodtat sem haladt a felukkánk, ergo át kellett szállnunk egy motorosra........ Innen kezdve már jókora utat megtettünk ezen a csodás vidéken. Itt, a Níluson ért bennünket a napnyugta is. Felejthetetlen!! Este még tettünk egy sétát az asszuáni bazárban, majd egy igen jó hangulatú vacsora várt ránk a szállodában. Holnap, hajnali háromkor indulás Abu Simbelbe!

Hajnalban, jó félórás izgalom, hogy összejön-e a szükséges 10 jármű a konvoj indulásához. Összejött! Hat után nem sokkal már kattoghattak a fényképezőgépek, volt mit fotózni. II. Ramses és kedvenc felesége sziklába vájt templomai és a Nasszer tó adtak támát bőven. Főleg Ramses temploma!! Leírhatatlan, itt természetesen a képek tudnak beszélni. Erről én nem nagyon tudok mit írni.......

Hazafelé, rövid időre megálltunk Luxorban, de csak egy szusszanásnyi időre. Este, pontban 10-kor értünk be Hurghadára.

 

 

 

bebibm Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6507

Szia Márta !

 

Ebben a katasztrófális időjárásban minden napfényes infóra ki vagyok éhezve..ami csak Egyiptomban történt !

Legalább nosztalgiázhatok egy kicsit !!

 

Annyi jó ajánlat van fenn a neten, és én nem tudok most elmenni !!!Legalább a friss élménybeszámoló nyújt némi vigaszt...amíg útra nem kelünk ismét  a fáraók földjére !

 

bebibm

Előzmény: szendem (6506)
szendem Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6506

Ha még májusi levegőt szippanthattam volna Ferihegyen, de ez inkább emlékeztetett a novemberre.......

Sajnos II. Ramses nem kapta meg üdvözletedet, mert későn küldted, akkor én már úton voltam.... Legközelebb átadom, mert nem ez volt oda az utolsó utam, az tuti. A háztartás és a saját magam gatyába rázása után készítek egy beszámolót. Van bőven élmény....!!!!

 

Puszi:

Márta

Előzmény: bebibm (6497)
szendem Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6505

Hello Laci!

 

Nem tudok eléggé hálás lenni, amiért felhívtad a figyelmemet Líviáékra. Előzöleg nyolc alkalommal jártam Egyiptomban, hatalmas élményekkel tértem haza mindig, de a mostani - nekik köszönhetően - túltesz mindegyiken. A 14 éves kislánytól (Kata) kezdve az idős korosztályig (ez lennék én) mindenkivel megtalálják a hangot. Befizetett fakultatív programjainkon túl a szabadidőnk kellemes eltöltéséről is gondoskodnak (ha igény van erre). Lehet, hogy most pipák, amiért "ömlengek", de valóban hatalmas kohéziós erőt jelentenek a kint nyaraló magyar túristák számára. A programjaik abszolute hangulatosak, rugalmasak és profik. Kristóffal sajnos nem találkoztam, ő szabadágát tölti?, de Zita, Mirkó, Mich és Nándi is méltó tagja a csapatnak. Ennyit az érzelmi oldalról, az élmények leírása még egy kis időt igényel.

 

Üdv.:

Márta

Előzmény: BonLaci (6494)
dvk Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6504
szia köszönömj,igen sikerült az IE-n keresztül rendesen megnyitni ...
és köszi MARIANNA -22:)
Előzmény: nikonaprofi (6503)
nikonaprofi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6503
Sajnos pl. Firefox böngészővel nem látszik az oldal tökéletesen, Csak IE esetén látsz mindent.
Előzmény: dvk (6501)
Marianna-22 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6502

benliv@vipmail.hu

002-012-1133-479

Előzmény: dvk (6501)
dvk Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6501
..hát ez a bajom,hogy most néztem az oldalt és nekem ilyen nincs benne ,sőt még video sem,pedig a munkahelyen láttam,de majd akkor megnézem vmikor ott ...akkor a gépemmmel van a baj azért bénázom:) köszi ,dvk
Előzmény: Marianna-22 (6500)
Marianna-22 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6500
A kapcsolatoknál van a mail címük és a telcsi számuk is. Ott van a videok és a forum között ha jól emlékszem.

Előzmény: dvk (6499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!