Keresés

Részletes keresés

szendem Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8149

Üdv. itthon Gabi!

 

A matracos sznori volt második legnagyobb élményem (első a merülés) az elmúlt héten.  Nagy ötlet volt részedről!! Köszönöm!! Oly annyira tetszett, hogy délután Livivel megismételtem..........:-)))

Email cím megy, sőt fotó is az esti, nagai buliról, üdvözöllek benneteket:

Márta 

 

Előzmény: G.max (8146)
szendem Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8148

Szia isis/001!

 

Teljes megnyugtatásodra, tömegtől nem kell tartanotok, ha Líviáékkal mentek merülni. Számtalanszor hajóztam ki velük, soha sem vittek zsúfolt helyre. Mivel mostani hajójukon egyedüli szolgáltatók, egyedül dönthetnek a helyszínről és még kisebb az esély arra is, hogy túl sokan legyetek a hajón. Minden esélyetek meglesz a gondtalan merülésre. :-))

Kicsit irígykedve kívánok nagyon jó utat!

Márta

Előzmény: isis/001 (8147)
isis/001 Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8147

 

 

Szia Márta!

 

 

Mi 6-án megyünk Hurghada-ra. Többször olvastam hozzászólásaidat itt a forumon, melyek nagyon érdekesek voltak.

 

Mi is Bencéékkel megyünk merűlni. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy náluk az uticél kiválasztása hogyan van? Mivel több lehetőség is van, jó lenne olyan zátonyokhoz elmenni, melyeknél talán kicsit nem akkora a zsufi.

 

Lehet, hogy buta a kérdés, de tavaly Sharm-on néhányszor sikerűlt elég messzire kimennünk és olyan helyekre eljutnunk, ahova a napi több 100 hajóból csak néhány "merészkedett" ki. Persze tudom, hogy ez többnyire a kapitány döntése.

 

Köszönöm válaszodat

G.max Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8146

 

Szia Szendem, és mindenki!

 

Ma hajnalban jöttünk haza Hurghadából.

Sharm el Naga csodálatos!!!!! Oda érdemes ellátogatni mindenkinek. Kisgyerekekkel kifejezetten szuper. Állsz a bokáig érő vízben és egy csomó csíkos hal úszkál bátran a lábaid között. Nagyon kellemes, eldugott hely.

 

Liviékkel a hajós sznorizós programok is szuperek voltak. Sajnos Luxor kimaradt, mert Liviék szombatra tették, így a pénteki indulóknak ez nem túl jó hír.

Minden szuper volt. A hajón a társaság mindig nagyon kedves emberekből állt.

Sharm el Naga-i matracozás Mártival külön szám volt. Matracra keresztbe fekve, a "korallkertet" elválasztó kordonon húztuk magunkat végig és így gyönyörködtünk a korallokban, halakban. Biztos mókás lehetett, ha valaki arra "járt", mert folyton szánkban a légzőcsővel kommentáltuk egymásnak a látottakat: "Hú", "Ezt nézd" "Ott" "Milyen szép!" stb. Láttunk egy nagy korokodil halat is.

Márti: Majd add meg a email címedet, küldök képet. Van matracos is.

Üdv Gabi

 

Egyébként Kartagoval voltunk, nincs okunk panaszra. A repülő majdnem pontosan indult oda-vissza is. Az idegenvezetők kedvesek voltak (már amennyit láttuk, de jött rendesen a fogadóórára is, és segítőkész volt)

 

A szálloda szuper-Palm Beach. Oda is fizettünk be. A szobát nem kellet cserélni, mert mi nálunk a fő szempont a csend volt. Ennek megfelelt a szoba. Nem volt tengerre néző, de igazából csak aludni jártunk oda. Amikor nem mentünk programra, akkor ébredés után nem a teraszról nézelődtünk, hanem ki kellett menni napernyős nyugágyat foglalni. A privát törölközőt a tengerpartról összeszedik, majd leteszi másik túrista az általad így foglalt nyugágyra a szállodai törölközőjét. Viszont a hotel kék törölközőjére is rá kell tenni egy könyvet, pólót, szoknyát stb, mert azt is leszedi  a törölköző adogatós fiú és oda telepít pl egy idős párt (én ezt láttam).

A kaja nem nagy durranás, de sose éheztünk, sőt. Ami nem tetszett, hogy mindig csak sárgadinnye volt a gyümölcs és néha szőlő. Utolsó nap vacsinál volt görögdinnye. Igen csak meguntuk a sárgadinnyét.

A szobát délben el kell hagyni utolsó nap, de a busz csak este 9-re jött értünk. (péntek). Mi lebeszéltük csütörtökön a recepcióssal, hogy este 8-ig maradnánk bent a szobában. Nem volt gond, fizettünk érte 180 fontot. Nekünk így kellemesebben telt a napunk, még szunyáltunk is délután a szobában. Nekünk megérte.

 

Mindenkinek jó utat, aki még csak ezután indul útnak.

Üdv Mártinak és mindenkinek, akivel találkoztam Liviék szervezte hajótúrán.

Gabi

Nagyon helyesek az arabok, a tenger gyönyörű, süt a nap, kellemes szél fújdogá. Kell ennél több?

Crowe Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8145
OFF: Szia Márta, repesső öröm tölti el szívemet e jó hírek hallatán. Ígérem holnap délután-este mail megy, csak egyszer jussak már a saját gépem elé. Azért irhatsz Te is. puszi Neked. C. & P.
Előzmény: szendem (8143)
b73 Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8144

Talán a pénzek nagy része ide kerül: http://www.origo.hu/tudomany/technika/20030121toskaterv.html

Ez egy régebbi cikk csak előkerestem mert ez megmagyarázza részben hogy mire megy el az a rengeteg pénz.Ha valaki volt az utobbi időben Luxor felé akkor ebböl láthatott is egy keveset.

Sajna a program nem akarta engedni a linkfelvételt ezért csak beírtam és azt hiszem így nem lehet közvetlen megnyitni.

Előzmény: Gabó111 (8135)
szendem Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8143

Szia Krisztián!

 

Megpróbálnánk??? Megtennénk!!!

Pár perce kaptam levelet kinti kedves barátainktól, jó hírekkel! Csodálatos új hajó, 100%-os megelégedettség részükről, minden tökéletes. Bár már látnám!!!

Várom mielőbbi újrarendeződéseteket.....:-))

Pu:

Márta

Előzmény: Crowe (8142)
Crowe Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8142
Márti, azért mi megpróbálnánk - szerintem Veled együtt -. Hogy vagy ? Ha kicsit rendeződik körülöttünk az élet akkor majd mail megy. :-))) C. & P.
Előzmény: szendem (8141)
szendem Creative Commons License 2005.07.02 0 0 8141

Szia Marika!

 

Sharm El Nagával kapcsolatban. Egyénileg nem lehet látogatni, mert a check pointon nem tud átmenni a turista, tehát csak szervezett program keretében megy a dolog.

 

üdv.:

Márta

Előzmény: bebibm (8127)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8140
Ááá. Én szerintem keményen megdolgozik érte... Biztos szedi a baksist a reptéren vagy taxizik!
Előzmény: szendem (8137)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8139

Én is kerestem. Ha venni akarsz, akkor nem fogsz 5-6e-ért találni, azt garantálom. De NLQ ajánlott egy helyet (köszi!!), ahol lehet kölcsönözni. Sajna csak két fajta tok van (Canon-okhoz), de nekem az egyik pont jó. 6000-ért kölcsönzöm két hétre, szerintem ez megéri, mert ennyiért csak néhányszor használható analógot tudsz venni odakint, vagy eldobhatóst itthon. A hely:

www.buvarfoto.hu

Előzmény: BGaba (8129)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8138
Köszi!!!
Előzmény: belf (8128)
szendem Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8137

Szia Gabó111!

Köszönet a beszámolókért!

 

"Fogalmam sincs hová tűnik az a tengersok pénz, amit a turisták milliói visznek az országba." - kérdezed. Egy lehetséges válasz a mellékelt fotón látható. Mubaarak fiának egyik asszuáni rezidenciája.

 

 

Előzmény: Gabó111 (8135)
Gabó111 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8136
A tok beszerzési forrásáról nem tudok, viszont van egy viszonylag olcsó megoldás, mi is ezzel éltünk. Itthon, a Rossmannban 1300 Ft körül vettünk egyszer használatos gépet, amivel meglepően szép képeket készített a férjem. Egyiptomban hívattuk elő a szállodában, a maradék pénzt el kell költeni címszóval, és a képeken kívül kaptunk egy CD-t, amire rászkennelte a képeinket, uolyan tiszták, mint azok a felvételek, amiket a digitális géppel készítettünk és ráírható a CD-re a többi képhez. Kb. 80 font volt egy tekercs, többnél lehet alkudni, vagy tobábbi ajándékokat ad, és nekünk fél nap alatt lett kész.
Előzmény: BGaba (8129)
Gabó111 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8135

Üdv Mindendenkinek!

Ígértem, hogy jelentkezem még pár gondolattal. Elnézést az elírásért, a vízum természetesen 15 dollár/fő.

Baksis, emberek, hangulat

Ha kilépsz Hurghada határán kívül, látszik a szegénység, a Nílus partján mezten gyerekek játszanak, a folyóban döglött állatok úsznak, és nincs befejezett ház, hiszen azután adózni kellene. Fogalmam sincs hová tűnik az a tengersok pénz, amit a turisták milliói visznek az országba. Az emberek ennek ellenére jókedvűek, mosolyognak és nagyon kedvesek. Luxorban gyereke hada támadt ránk baksisért könyörögve. A halotti kamrában egy legyező legyintésért pénzt várt az őr, vagy a repülőtéren azért mert rámutatott a szalagra, hogy oda rakd a bőröndöt. Kinek-kinek vérmérsékletére van bízva, hogy mennyire veszi zokon az ilyen eseteket. Mi elfogadjuk, hogy ebbben az országban szegénység van, és ki-ki ott próbál meg boldogulni, ahol tud.

Van viszont egy réteg (persze tisztelet a kivételnek), akik a külföldiek átvágására szakosodtak, ezek a taxisok. A taxi egy mikrobusz, ami elvileg többször is megáll, hogy utasokat csípjen fel, és a helyiek 15-en, 20-an bezsúfolódva fillérekért utaznak velük, mert igazi buszközlekedés nincs. Minket általában önállóan fuvaroztak, de mi ezt nem kértük, és mindig olyan taxit választottunk, ami üres volt. Kint élő ismerősünk panaszkodott, hogy többségében a taxisok nem hurghadai lakosok, és nem foglalkoznak azzal, hogy milyen szájízzel távozik a vendég, csak a pillanatnyi meggazdagodás vezérli őket. Nagyon olcsó a benzin, így a fuvar sem kerül sok pénzbe. Mi fix 10 fontot fizettünk minden utunkért hármunknak akár az óváros, akár Sakkala volt a cél. 4 nap alatt megismerhettünk a saját bőrünkön, hogy milyen trükköket alkalmaznak, aztán már előre fogadásokat kötöttünk, hogy melyik jön. Van pár alapszabály, amit jó betartani, és így elkerülhetőek a kínos helyzetek.

1. Addig ne szállj be a taxiba, amíg nem tisztázod, hogy mennyiért, hova mész.

2. A pénz előre, zsebben legyen kikészítve, hogy a pénztárcát ne is lássák

3. Uticélul pl. egy szállodát adj meg (pl. Sakkala Sea Gull, stb.), mert ha boltot mondasz, biztosan tud egy jobbat és elvisz Kukutyinba egy felmenőjéhez.

4. Ha húzódik az árra amit mondasz (az legyen reális, és ne kisstílű), fordíts hátat, már ott is van a következő, aki elvisz.

5. Határozott udvariassággal zárd le a vitátaz utazás végén, ha van. Nem mindig lesz...

A trükkök tárházából csak párat. Kéri, hogy ne 10 fontot fizess, hanem ötvenet és ő visszaad 40-et. Amint megkapja az ötven fontot, lecseréli 50 piaszterre (náluk a váltópénz is papír), majd jelzi, hogy keveset adtál, és te próbáld bebizonyítani az igazad.

Megérkezéskor közli, hogy a 10 fontot fejenként értette, fizess még, hiszen taxiként üzemelt, nem vett fel mást.

Útközben azt mondja, eltévesztette a szállodát, ez nagyon messze van, oda csak többért tud elvinni.

Nem győztünk csodálkozni, amikor olyan taxist fogtunk ki, aki semmivel sem próbálkozott, ezért hangsúlyoztam, hogy tisztelet a kivételnek, és senki se általánosítson!!!

Adibacsi kérdésére válaszolva, a fürdőcipőt a legjobb minőségűből választottunk és 35 font volt. A sportruházat a Sakkalában kimondottan jó minőségű és olcsó. (pl. jó minőségű gyerek póló 20 font, felnőtt 34 font) Sok a fix áras bolt, ahol szerencsére nem kell és nem is lehet alkudni, én ezeket részesítettem előnyben. Van fix áras ajándékbolt is, uúgy, mint Tunéziában, bár az idegenvezető ezt érthetetlen módon cáfolta. (nem ez volt az egyetlen félre tájékoztatása). Ha valaki élelmiszert szeretne venni, az Abu A Sara (nem tudom így kell-e írni) olyasmi, mint nálunk a Spar, az is fix, vonalkódos, csak az árakat nem látod, egyesével kell kérdezgetni.

Következő szabad fél órámban írok még a szállodáról és persze ha kérdés lesz, arra is válaszolok. Mindenkinek kellemes nyaralást, aki még előtte áll!

szendem Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8134

Hello Marika!

 

Megérdeklődöm Nagát. Ahogy válasz jön, jelentkezem.

Leközelebb szeptember 14-én indulok, 2 hétre. Azt nem tudom, hogy a Neckermann ragaszkodik-e a vízumhoz. Én amit összeszámolnak, fizetem. :-)) 

üdv.:

Márta 

Előzmény: bebibm (8127)
luce36 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8133

Sziasztok, mia Best-tel megyünk kettesben.........házassági évfordulonkat ünneplendö.A gépünk ugytudom 13-kor indul,tehát valoszinü nem együtt repülünk,de ott találkozhatunk. Benékkel Luxorba mennénk, meg Elgounába,illbúvárkodni is.Még nem irtam nekik ,kicsit várok.

üdv:ildi

Előzmény: Erika és Toncsi (8040)
ananasz912 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8132
vasarlas:eloszor erdemes olyan uzletben szetnezni ahol kiirjak az arakat,viszonyitas miatt.viszont ezek valoban fix arasok alkudni nem igazan lehet,persze nem kizart. olyan uzletet erdmes keresni ami kisebb es nincs kiirt ar ott kotelezo alkudni. ha valaki ekszert akar venni szinten ajanlom a kisebb uzleteket ott is konnyebb alkudni es viszonylag jo a valasztek.persze szep ekszereket a nagyon mutatos klimatizalt uzletekben latni. en megkertem egy arab idegenvezetot a vasarlassal kapcsolatosan es o vitt el vasarolni,olyan uzletbe ahol minden megtalalhato es o alkudott helyettem.es par fontot az id.vez.-nek is adtam-szerintem jo uzlet volt -szamomra legalabbis kenyelmes.
luce36 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8131
hiii
ananasz912 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8130
szia andibacsi en nemreg felhivtam a TS-t es azt a valaszt kaptam hogy 20kg + kezipoggyasz es azon felul 6 dollar/kg.nagyon jo hogy kerdezed es azt kernem ha valaki tudja hogy mas gepeknel ez hogy mukodik mert nekem tobb cuccom lesz akkor irjon nekem. naszildiko@freemail.hu. nekem kicsit sok ez a 6 dolcsi es minden info erdekelne.
BGaba Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8129
Digitális fényképezőgéphez keresek vízálló tokot! A net-en 30-60e-ért találok csak. Tudom, hogy van ennél kedvezőbb ár (5-6e Ft.), illetve ha van hol tudok venni? Egyiptomban kapható-e és mennyiért?
belf Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8128

Szia adibacsi!

 

Vásárlásról még annyit, hogy fak. utakon nem érdemes venni semmit, minden drágább /papirusz, parfüm/. Papiruszt pár fontért lehet a központban venni. El Fayrouznál a parfüm 1 font/gramm. Ez máshol lehet 1.5-2 is. Cigaretta tartó 15. Erről megjegyezném, hogy mindenki szid akinek vittem. Elég nehezen fér bele a doboz, a tetejét le kell tépni, hogy bele lehessen gyömöszölni. Könyvek 45-60 font között. Bonechi kiadásokat vettem átlag 45 fontért. Réz cuccokat lehet szépeket venni. Ezzel kapcsolatban vedd fel a kapcsolatot Zitával, vagy B&L-val. Ha netán valaki tengeri szivacsra vágyik /anyai óhaj volt nálunk/ patikában méret szerint kapható. A négyes 50 font volt. Vannak fix-áras üzletek /Ramstore/ amik drágábbak, de megkímél attól, hogy a tulaj a nyakadban lihegjen. Egyébként többen azt tapasztaltuk, hogy nem lehet alkudni. Volt akiket kiröhögtek. A barátnőmet 500 tevére szerettem volna elcserélni, de csak 100-at adtak volna érte, így a nyakamon maradt. Fűszert, csomagolt teát vegyél!

 

Üdv

Emese

Előzmény: adibacsi (8116)
bebibm Creative Commons License 2005.07.01 0 0 8127

Szia Márta,

Ha tudsz segíteni, előre is köszi !

Mikor indulsz legközelebb ? A Neckermann ragaszkodik a vizumhoz ? Te Náluk veszed meg vagy a reptéren ?

Üdv.:

Marika

Előzmény: szendem (8115)
isis/001 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8126
Na, legközelebb előbb végigolvasom a válaszokat, aztán szólok bele:-)
isis/001 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8125

 

Vizicipő minden sarkon kapható, olcsón!

Előzmény: adibacsi (8116)
csenge100 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8124

Hali Márta!

Akkor még két hét izgalom Elég sz....r érzés. De mepróbálok pozitív lenni. A családomat nem is riogatom, hogy még mindig lehet többesélyes a szállás.

Üdv:csenge

Előzmény: szendem (8123)
szendem Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8123

Hello Csenge!

 

A pénteki esetről csak azért tudok, mert a Holidaysbe vártuk az ismerősöket és az éjszakai érkezésükkor tudták csak meg Hurghadán, hogy másik hotelbe kell menniük. Csak kartágósok voltak. Ez a hotel csak a Kartágó és a Neckermann kínálatában szerepel nálunk. A neckermannosokat mindet fogadták a szerdai napon.

üdv:

Márta

Előzmény: csenge100 (8122)
csenge100 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8122

Szia  Szendem!

Mit tudsz arról, hogy csak a Kartágosokat irányították át más szállodákba?

Ugyanis minket a Palm Beachből már áttettek a Holidaysba. Most már eléggé aggódok. Nem bánnám ha a Holidays maradna. Kérlek, válaszolj, ha van valami infod.Üdv: csenge

Előzmény: szendem (8119)
adibacsi Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8121
Mindkettőtöknek köszönöm a választ! Ezek szerint majd knt nézek ilyen cuccokat.
b73 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8120

Szia Márta!

Köszönjük a tájékoztatást,biztosan nagyon jó lesz!

Neckermannal megyünk hétfőn foglaltuk le szeptember 14-től két hét!

Velük szoktunk utazni eddig nagyon jó tapasztalataink vannak!

E&Z

Előzmény: szendem (8119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!