Keresés

Részletes keresés

szendem Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8438

Hello twfce!

Az AI-ban a HELYI alkoholos italok vannak benne. Vigyél magaddal itthonról, mert amint megkóstolod a helyit, örülni fogsz nagyon, hogy vittél hazait.......

Előzmény: twfce24 (8436)
cosmopolita Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8437

rkrisztina!

Sajnos ékszerekkel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, mert eddig még nem vásároltam kint.

Mi még a robbantás előtt voltunk, akkor biztonságban éreztük magunkat a bazárban este négyen (2 fiú,2 lány) fiatalok (én ráadásul szőke is vagyok). Egy fiú elől és egy fiú hátul ment, biztos ami biztos. Az alkudozásnál, vásárlásnál határozottnak kell lenni és akkor nincs gond. Volt olyan amikor bepróbálkoztak, nem akart visszajárót adni stb., de amikor látták, hogy mennyire felháborodtam, akkor visszaadták és elnézést kértek (!). Ilyen 3x is volt.

 

Helyi étteremben sajnos nem voltunk, pedig más országokban elég bevállalósak vagyunk. Az az igazság, hogy nem igazán volt olyan hely ahova bizalommal beültünk volna, vagy nem találtunk kajáldát, vagy nem ült benne senki. Egyszer ettünk egy hajón a Níluson, de ott is nemzetközi kaja volt. Amúgy 3 féle gyorsétkezdét látogattunk. Egyiptomban a kajával jobb félni.... Nekünk így nem volt semmi bajunk. Van egy Groppi nevü cukrászda ami híres, oda érdemes benézni. Ott fagyit is ettem (nem tudtam ellenálni), de nem volt baj. Ebből a cukiból több is van, az egyik nem annyira szép, és a kínálat is szegényes (a mosdójából kifordultam), de van egy olyan is ami szép modern. Sajnos címet nem tudok, de ha ilyet látsz, próbáld ki.

 

Érdekesség: amikor a Citadellába voltunk, akkor többször is leszólítottak minket fiatal fiúk, angolul nem nagyon beszéltek, inkább csak mutogattak, vagy minket kértek meg, vagy a fiúktól kértek engedélyt, hogy fényképezkedhessenek velünk, európai lányokkal. :)

 

A Párom most mondja, hogy a szállodában nem lehetett egyiptomi fonttal fizetni (Kairóban), csak akkor ha bemutatta a pénzváltásról szóló bizonylatot.

 

Mikor indultok?

cosmo

Előzmény: rkrisztina (8432)
twfce24 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8436

Tényleg, AI esetén a tömények nincsenek benne az ellátásban? Mert ebben az esetben nagy szükség nincs arra, hogy alkoholt vigyünk magunkkal. Mindenesetre most kivételesen elő fogom szedni a 3 éve a munkahelyemtől kapott laposüveget :-)

A 6oz az mit jelent? Arra rájöttem, hogy amcsi mértékegység, de hogy az hány deci...

Előzmény: lviz (8434)
Bridget1 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8435

Azt olvastam, hogy all inclusive ellátás esetén a helyi alkoholos italok ingyen vannak... Ezen kívül gondolom venni is lehet ott ismertebb italokat (Jäger, vodka stb...)

Miért kell akkor vinni magunkkal? Gyanús ez nekem :)

lviz Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8434

Antinal ügyben :

Antibakteriális cucc, hatóanyaga a Nifuroxazid, nehezen szívódik fel az emésztórendszerből, 800 mg a napi adagja colitis, hasmenés ellen jó. Hogy antibiotikum e, vagy nem, azt nem tudom.

Alkohol ügyben : nem tudom,hogy mi ez a para, mi több üveggel is vittünk be, a qtya nem szólt bele. Nem kell átpakolni kólás flakonba, meg ilyen marhaságok. Egyiptom, bár iszlám ország, de nem tiltja az alkohol fogyasztását! Ne feledjük el,hogy a népesség kb 10%-a keresztény, ők meg ihatnak :)

Mi Jagermeistert vittünk, 5 nap Kairo gond nélkül, igaz el is fogyott mind az 1 liter+ némi HP is. (pedig nekem aztán érzékeny a gyomrom!)  Még egy ellenőrzés alkalmával egy rendőr is meglátta a laposüveget, de csak röhögött és kérdezte,hogy Whisky van e benne :)

 

L.

rkrisztina Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8433
Most látom néhány kérdésemre már írtál választ, 4-en voltatok és reggeli volt a szálláshoz. Krisztina
Előzmény: rkrisztina (8432)
rkrisztina Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8432
Szia Cosmo! Köszönöm a válaszodat, nagyon izgalmasan hangzik:) Alig várjuk már az indulást, bár addíg még van egy kis idő:( Interneten foglaltunk szállást a President Hotelben. Remélem nem okoz majd csalódást. Többször kérdeztem már itt a fórumba, de eddíg még nem sikerült felvilágosodnom: van arról tapasztalatod, hogy milyen minőségűek az ékszerek?Tavalyi utunkon láttunk gyönyörűszép karláncokat, de akkor nem mertük megvenni..... Azóta is bánom. Most bizti nem hagyom ki. Biztonságosnak éreztétek a bazárt este is? Ketten voltatok, vagy barátokkal? A hotelben milyen ellátást kaptatok? A/I vagy félpanzió? A helyi éttermekkel milyen tapasztalataitok voltak? Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, köszi előre is a válaszokat: Üdv: Krisztina
Előzmény: lviz (8395)
szendem Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8431

Szia Petra!

Bocs, hogy csak most reagálok, de a mhelyemről nem tudtam elérni a topicot délután.

Én mindig üvegből iszom, de nem óvatosságból, hanem mert úgy szeretek.....

LÍviáékat ne telefonon hívd, hanem küldj érkezéskor egy sms-t. Rövid időn belül választ kapsz tőlük, amiben tájékoztatnak arról, hogy hol (Papas pub) és mikor találkoztok.

A hasmarstól ne tarts és akkor nem is látogat meg :-))))

 

Üdv.:

Márta

Előzmény: Pufóka (8424)
b73 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8430

Sziasztok!

 

Ha esetleg valakit érdekel, akkor most 18 órától az mtv2-n Fáraók földjén című dokumentumfilm lesz! A tegnapi részt láttam, szerintem kedvcsinálónak jó!

Ma Kairó és környéke lesz benne.

dohosa Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8429
De jó nektek, hogy a reggeli géppel mentek! A miénk csak este 6-kor indul, ha minden jól megy. Bár egyik ismerősöm járt ugy pár hónapja, hogy a Hurghadai gépe este 6 helyett másnap hajnali 3 -kor szállt fel és addig ott dekkoltak a reptéren. :((
Előzmény: Pufóka (8420)
b73 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8428

Szia Nokesz!

A pia tök mindeggy csak erős legyen és ne attol legyél rosszul,hogy minden étkezés után inni kell belőle!Tehát ha esetleg nem szoktál alkoholizálni akkor jól gondold meg mit viszel.

Én körtepálinkát vittem és működött a dolog,nem is kellett a helyi csodaszer ami egyébként antinal.

Előzmény: Nokesz (8427)
Nokesz Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8427
Sziasztok, most keveredtem fel az oldalra, ezért annyira nem vagyok még képben az eddig írtakkal, ezért lehet, hogy kicsit unalmas lesz a kérdésem, de milyen piát kell vinni, hogy ne legyek a fürdőszoba rabja? Hallottam valami helyi gyógyszerről is....
magneska Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8426

Szia!

 

Nehéz ezt a kártyát beszerezni? Ha nem akkor próbáld meg, egyébként viszont sok helyen nem tudod felhasználni. Mi is hajóúton voltunk, nekünk sok szabadidőnk nem volt a tengerpartot kivéve, illetve Asszuánban egy fél délelőtt meg Esznánál a zsilip előtt. Ha a hajóúton mentünk fakt.ra akkor meg nem kérdezték ki a 26 évnél fiatalabb, diákjegyet talán a kairói Egyiptomi Múzeumben tudsz venni a múmiaterembe, de hogy ezzel a kártyával diákjegyet tudsz-e venni ez is kérdés.

Azért várd meg a többiek is mit mondanak erre.

 

Üdv: Magneska

Előzmény: adibacsi (8415)
sygma Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8425
> a hasmenéstől egy kicsit félek

Nem kell előre besz.... (elég majd odakinn :)
A védőital csodákra képes. Amig rendszeresen és következetesen használtam (minden étkezéskor, előtte és utána is egy-egy korty), abszolut semmi gond nem volt. Utolsó nap "már úgyis mindegy" alapon abbahagytam, és alig éltem túl a repülőutat...
Egy hétig volt műsoron a "leves pukika", aztán meguntam, és jött a az Antinal-kúra (de jó, hogy hoztam haza :). Napi 2 kapszula; 2 nap után elvágták.

> Tényleg üvegből vagy pohárból igyunk kinn?

Amiből jólesik :) Gondolom itt a "védőitalra" gondolsz. Vigyétek a piát 1/2 literes palackban (ne üvegbe tegyétek, mert összetörik!). Ha sötét a lötty, akkor kólás, ha világos, akkor ásványvizes legyen (igy nem szúr szemet, ami lényeges szempont egy muzulmán országban). Kb. 5dl/fö/hét a szükséges mennyiség.
Fontos, hogy tartsátok hidegen!! Egy márciusi luxori út végére is olyan mértékben fel tud hevülni, hogy a lenyelt forró alkohol párájától úgy érzed, hogy mindjárt megfulladsz...

> Líviáékat elég holnap megérkezéskor felhívnunk?

Előtte egyeztessetek Emilen. Ha csak hajózni/búvárkodni mentek, és nincs nagy tömeg, akkor elég előző nap délután felhivni Őket.

-Sygma
Előzmény: Pufóka (8424)
Pufóka Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8424
Köszi szépen Márta! Remélem minden rendben lesz, a hasmenéstől egy kicsit félek de eldöntöttük, hogy semmi nem ronthatja el a nyaralást! Tényleg üvegből vagy pohárból igyunk kinn? Tudom kicsit banális a kérdés, de nem árt azért tudni. A Líviáékat elég holnap megérkezéskor felhívnunk?
Előzmény: szendem (8421)
Marianna-22 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8423

Jó utat nektek is! Majd várjuk az élménybeszámolót!

Aztán a nagy pakolásba ti itthon ne felejtődjetek! ((:

Előzmény: Pufóka (8420)
Erika és Toncsi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8422

Sziasztok!

A holnap indulóknak alapos pakolást ,ugyanakkor jó utat,kellemes nyaralást kívánunk!

Mi még ráérünk ,bár nagyon gyorsan telik az idő!

Üdv:Erika

Sz

i
szendem Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8421

Szia Petra!

 

Kívánom a lehető legjobbakat utatok során!

Ugyanezt a napokban induló többi "sorstársuknak" is.

 

Üdv.:

Márta

Előzmény: Pufóka (8420)
Pufóka Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8420
Szia! Igen, holnap indulunk, reggel ötre kell a reptéren lennünk, hétkor indul a gép. Kár, hogy senki nem jön a Sultanba a fórumról. Most kezdjük a pakolást és folyamatosan gondolkodom, hogy ne felejtsünk ki semmit.
Előzmény: Marianna-22 (8412)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8419
:) Kitartunk... Jó utat!
Előzmény: utazó36 (8417)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8418

Szia,

itt utánanézhetsz ezeknek:

 

http://www.express-travel.hu/site.php?id=ig&sub=40&page_id=3&no_detail=1&sub_select=

 

Ez az oldal arról a kártyáról szól, amit én említettem (IYTC), de diákoknak külön is van (ISIC), szintén azon az oldalon kell böngészned. Nagy különbség nincs a kettő között, nagyjából ugyanazok a kedvezmények (bár gondolom a diákok van ahol többet kapnak). ISIC-hez csak a diákodat kell femutatnod és kiperkálni 1300-t, IYTC-hez meg személyit (hogy 26 alatt vagy) és 1300-t.

 

Üdv,

 

adibacsi

Előzmény: Bridget1 (8416)
utazó36 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8417

Sziasztok. Még nem pakoltunk össze, mert a kutyánkat(Yorki) délután visszük a nagyszülőkhöz, mert tőle nem lehet pakolni. Láttam én is, hogy még 18.10 kor indul a gép remélem nem is változik. Igen TS gép lesz. Köszönjük a jó kivánságokak.

A Hiltonosoknak majd beszámolok mindenről.

Tavaly mi a gyereknek (14 év) ugyanannyit fizettünk a fak.progikért mint a felnőttek.

Sziasztok, akik később mennek kitartás már nem sok van hátra. Mariann

Előzmény: Marianna-22 (8412)
Bridget1 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8416
Hogy lehet kiváltani ezt az ifjúsági kártyát? És mi kell hozzá? Személyi-, diákigazolvány?
adibacsi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8415

Szia Lapar, Szilvi72 és mindenki aki volt már hajóúton Egyiptomban!

 

Utánanéztem ennek a nemzetközi ifjúsági kártyának (26 alattiaknak). Az ára 1300 Ft, ami nem túl húzós. Ezzel 10-50% kedvezményeket lehet kapni múzeumokban, boltokban... Nos a kérdésem csak az lenne, hogy szerintetek megéri e ennek a kiváltásával fáradozni? (Ugyanis ugyebár a programban rengeteg minden benne van, de azért akad 1-2 szabadnap is, amikor mi magunk bóklászhatunk a városokban.)

Bridget1 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8414

Szia, luce36!

 

Igazából fogalmam sincs, hogy melyik nap menjünk Luxorba, de legalább így tudom, hogy hétfőn és szombaton van :) Még nem vettem fel a kapcsolatot Liviékkel, de hamarosan arra is sor kerül :)

Merülni biztos nem fogunk, max. legudjuk a fejüket a part menti vízben :)

A Jeep szafarira nem jön valaki a júli. 26-át követő héten?

Előzmény: luce36 (8401)
chabee.b Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8413

Üdv mindenkinek! Szeretném megtudni,hogy gyerekeknek adnak kedvezményt fakultativ programokra,vagy teljes árat kell fizetni?Tavaly már voltunk de akkor gyerek nélkül és info nélkül maradtam.Ha tudtok segitsetek!

Előre is köszi,akik holnap mennek (júl.8-án)Jó utat nekik!

 

 

üdv:Csaba 

 

ui: mi csak júl.19-én megyünk

 

Marianna-22 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8412

Jó utat nektek! Pont tegnap néztem, hogy kik mennek holnap!

Remélem már összepakoltatok!

Elvileg 18:10-kor mentek TS geppel, ügye? Eddig még nem válltozott az indulása!

 

Pufóka, ti is holnap mentek ügye? Csak ti 12 napra és Malévvel.

Előzmény: utazó36 (8411)
utazó36 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8411

Szia! Biztosan fognak válaszolni, bár én azt javaslom, hogy írj mégegyszer, mert van amikor nem kapják meg a leveleket. Én volt, hogy  három email címről írtam, mert nem kapták meg. A freemail nem mindig müködik.

Szia. Jó utat mindenkinek aki mostanában megy mi holnap indulunk.

Előzmény: Bércike (8407)
Aniko72 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8410

Szia! Köszönöm az információt,akkor minedenképpen megnyugodtam.

Nem szerettem volna itthonról megtölteni az utitáskát.Inkább majd visszafelé.

Akkor a gyereknek majd megoldom.

 

 

 

köszi,üdv:Csaba

Előzmény: zacky74 (8406)
adibacsi Creative Commons License 2005.07.07 0 0 8409

Értem, megpróbálok majd feltankolni. Az a gáz, hogy beszállás előtti éjszakát vonaton töltjük (Kairóból), lehet hogy nem lesz kedvem onnan cipelni. Reggel meg elvileg egyből beszállás a hajóra a luxori (v. asszuáni?) kikötőben, ami ahogy írod, szintén nem a legolcsóbb hely. Na, majd lesz vmi!

 

Mire írtad, hogy Hurghadán lehet kapni, de Kairóban nem?

Előzmény: lapar (8403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!