Keresés

Részletes keresés

Herold Creative Commons License 2012.05.21 -1 0 1088

Az álmodó én vagyok. Most például azt álmodom, hogy megint szólni kéne a modinak, hogy takarítson, mert sok az offtopik hozzászólás.

Előzmény: Hora mester (1087)
Hora mester Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1087

Te zseni vagy! :D Komolyan!

Igen és nem. A "rendszer" újraindult.

 

"Én" nem ismerhetem meg "Önmagam". :)

Ez az egész egy álom. De ki az álmodó, és "kit" álmodik? Ez itt a kérdés..

Előzmény: Sapphire_ (1086)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1086

És te megismerted már önmagad?

Előzmény: Hora mester (1084)
Hora mester Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1085

Ram Tzu feltenne neked egy kérdést:

Mit gondolsz, ki vagy?

Különbözöl Istentől?

Elkülönülsz Tőlem?

Ha így van,

Miből készültél?

És az honnan ered?

Ne fordulj a tudományhoz segítségért,

A fizikusok mind misztikusokká lettek,

Nem mész többre velük, mint Ram Tzuval.


Ha tényleg van eszed,

Hátat fordítasz és tovasétálsz,

De gyorsan!

Csak lézengj még itt, és minden esélyed meglesz,

Hogy elveszítsd, mi kedves neked.

Eredj vissza a vallásodhoz, a templomodba,

A terapeutádhoz, a dileredhez, az ásrámodba,

Ott talán még percnyi nyugalmat találsz.

Egyszer már megtörtént.

Itt csak az üresség vár rád,

Semmi táplálék az egodnak.

Mi lenne, ha drága öntudatod

Összezsugorodna és eltűnne?

Hol lennél akkor te?

Mi történne?

Jobb nem is kockáztatni.

Hora mester Creative Commons License 2012.05.21 0 0 1084

Megismered önmagad.

Előzmény: Sapphire_ (1083)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1083

Miért, ha tudjuk akkor mit ér?

Előzmény: Hora mester (1082)
Hora mester Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1082

Persze, sokféle "elmeállapotot" megtapasztalhatunk, de ha nem tudjuk, ki az, aki megtapasztalja ezeket, akkor nem ér semmit.

 

Most jutott eszembe annak az agykutatónőnek a története, aki stroke-ot élt át, és ennek "köszönhetően" jött rá, ki is valójában. http://www.ted.com/talks/lang/hu/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html

Előzmény: Sapphire_ (1081)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1081

Nem MM-re gondoltam és nem feltételeztem, hogy neked bármi érdeked lenne abban amit itt postolsz, a személyes megtapasztalásokkal azonban óvatosan kell bánni, mert az elme könnyen manipulálható, gondolok itt a különféle tudatalatti folyamatokra amik mondjuk a keresztények vallásos tapasztalataihoz is vezetnek, akárcsak te ők is személyes megtapasztalásokról beszélnek, persze ahogyan te gondolom nevetségesnek tartod, és gyermetegnek a vallásos dogmák, megváltás, templombajárás, gyónás, stb.-n keresztül kiváltott általuk természetfölöttinek tartott megtapasztalásokat, úgy ők a spirituális-ezoterikus megtapasztalásokat tartják tévútnak. Ilyen megtapasztalások egyébként előidézhetőek az egyes agyi területek stimulálásával, ahogyan az is nyomon követhető, hogy azoknál az egyéneknél, akik nem tudják magukat térben és időben elhelyezni (amely megtapasztalásról te beszélsz), azoknál pusztán arról van szó, hogy bizonyos agyi területek aktivitása jóval alacsonyabb a normál értéknél.

Előzmény: M R (1080)
M R Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1080

Igen biztos hogy rengeteg féle manipuláció létezik, főleg a különböző vallási szektáknál, de az ezoterika spiritualitás terén is ez tény.

 

Lehet, hogy akár MM-re gondolsz, de tudom hogy nem erről van szó, ha találkoznál vele személyesen ez számodra is teljesen nyilvánvalóvá válna erre nem tudok mást mondani.Én össz-vissz kétszer találkoztam vele, de jelenleg is vidéken élek a szüleimnél és semmilyen anyagi, vagy egyébb érdek nem vezet abban amiket leírtam eddig.

 

Ajánlom mindenki figyelmébe Dienes István (TM tanár) fordításában a Vaszistha-Jógát, gondolom azért az egyértelmű hogy semmi közöm sem hozzá, sem a kiadóhoz és semmilyen anyagi vagy egyébb érdek nem fűz, ahhoz hogy ajáljam ezt a könyvet.Olvassátok el miről beszél Vaszistha, mi a végső valóság, mi a megvilágosodás, ennyi.

 

http://www.vaszistha.hu/

Előzmény: Sapphire_ (1077)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1079

Illetve valamiért kétszer illesztette be az angol idézetet,  bocsi.

Előzmény: Sapphire_ (1078)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1078
Előzmény: Sapphire_ (1077)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1077

"Q - What do you think about the movement and people behind "A Course In Miracles?"

A - Ever since the Weishaupt movement, various techniques have been attempted to guide the world along toward the goals laid down. Both Hinduism and Christianity have been used and blended to convince the followers that we are all one. Freemasonry spearheaded this movement and put out champions of "positive thinking" techniques. Included in this movement is the goal of self transformation loosely described as "becoming." The Course also encourages the usual "channelling" from higher beings such as the founder who is supposed to have channelled Jesus.

Whenever you give your mind over to one of these societies and they work on you, then your free will and right of independent thought has been given away to very old mind control techniques. No such group has ever presented itself to potential followers as a mind control system. Instead, they talk about love, get what you want in life, oneness, and encourage followers into basic forms of Hinduism. Theosophy is just another branch of the same movement."

 

/http://www.cuttingthroughthematrix.com/questions.html/

 

Az idézet egy tömegmanipulációs eszközök vizsgálatával foglalkozó oldal kérdések-válaszok szekciójából van, a kérdés nem annyira fontos jelen esetben, a válaszban azonban vannak érdekes információk

 

Ez az EGYségmozgalom ugyanolyan pszichológiai trükk, mint amit a vallások alkalmaznak a tömegek irányítása céljából, tulajdonképpen összefüggésben is van a hagyományos vallásokkal.

Q - What do you think about the movement and people behind "A Course In Miracles?"

A - Ever since the Weishaupt movement, various techniques have been attempted to guide the world along toward the goals laid down. Both Hinduism and Christianity have been used and blended to convince the followers that we are all one. Freemasonry spearheaded this movement and put out champions of "positive thinking" techniques. Included in this movement is the goal of self transformation loosely described as "becoming." The Course also encourages the usual "channelling" from higher beings such as the founder who is supposed to have channelled Jesus.

Whenever you give your mind over to one of these societies and they work on you, then your free will and right of independent thought has been given away to very old mind control techniques. No such group has ever presented itself to potential followers as a mind control system. Instead, they talk about love, get what you want in life, oneness, and encourage followers into basic forms of Hinduism. Theosophy is just another branch of the same movement.
Előzmény: M R (1076)
M R Creative Commons License 2012.05.20 0 0 1076

Nem vagyok megvilágosodott, jelen van még az elkülönültség illúziója, nem a Végtelen Tiszta Tudat EGY-ségét élem folyamatosan, jelen van még a hullámzó egyéni elme illúziója.

 

 

Az emberekkel pedig pont az a baj, hogy túlzottan bíznak abban a test-elmében amivel azonosulnak és nem képesek túllépni a sajátnak hitt képzeteiken, melyről mindeki oly biztosan gondolja és meg van győződve, hogy helyes és egyedül ő látja a dolgokat helyesen és tévedhetetlen, ez az ember tragédiája, ez az elme természete, ezért olyan nehéz bármit is elmondani és ezért fogják minden korban csak nagyon kevesen elérni a megvilágosodást.Pedig oly egyszerű ez az egész, mindenkit csak egy apró hajszál választ el: AZ ELMÉD.Hát Lépj túl rajta.Minden szenvedést és nemtudást is csak az elméd hoz létre, miért ragaszkodsz hát ennyire véresen komolyan hozzá, miért kapaszkodsz bele körmödszakadtáig, mikor a Végtelen Tudat vagy valójában, az EGY,mely mindennek a forrása, minden más csak puszta délibáb.

Előzmény: Dorien- (1075)
Dorien- Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1075

De, felébredt vagy - csak nem bízol önmagadban.

Előzmény: M R (1072)
M R Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1074

És aki csak teheti a Vaszistha-Jóga könyvet érdemes elolvasni (bár nem két forint, 9 ezerért rendeltem meg a netről, két kötet) és nagyon hálás vagyok Dienes Istvánnak (aki ugyebár TM tanár) azért, hogy lefordította ezt a könyvet és elérhetővé tette ezt Magyarországon és ajánlják a TM-eseknek.Brutális mű, porrá zúzza az elme tévképzeteit.Aki megérti valójában, az kétségtelenül, hamarosan eléri a végső megszabadulást, a felébredést.

M R Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1073

MM fórumán jónéhány ember leírta a megtapasztalásait, amiért íde irogatok, az csak azért van, mert aki már eljutott oda, hogy mondjuk a TM-el vagy más technikákkal meditál és esetleg már tapasztalt is valamit azon kívül, hogy belealudt a meditációba, talán néhány közülük már a végső valóság elérésére törekszik, én ennek a néhány embernek irogatok, meditációval nem érhető el a felébredés az elme álmából, lépjetek túl a meditáción, lépjetek túl az elmén.Ami valójában vagy az most is jelen van és nem attól fogod elérni, hogy meditációkkal egyre mélyebbre és mélyebbre belezuhansz az elmédbe.Egész életemben ilyen olyan meditációkat végeztem, tuom hogy nehezen elfogadható az ha azt mondom ez sehová sem fog vezetni, ha valaki néhány éve ezt mondta volna nekem, azt mondtam volna az bolond, hát mi mással lehetne elérni a megvilágosodást, ma már látom egyik technika sem fog vezetni sehová, nem tudok mást mondani. 

M R Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1072

Nem nem vagyok felébredt, de megtapasztaltam a Végtelen Tudatot, ami vagyok, ebben az álapotban semmi más nem volt jelen, csak Az Önnönmagára Tudatos Tudat, az EGY ami ÉN vagyok, a világ pedig eltűnt, még nem szilárdultam meg ebben az állapotban és még jelen van az egyéni elme, de megtapasztaltam azt ami van, ami valójában vagyok, ezért nem tudok csak kijelentéseket tenni, nincsennek bennem kérdések és attól a pillanattól fogva, tisztán "hallom", megértem a tanítások, miről szólnak valójában és "látom" soha sem értettem meg valójában őket és képtelenség is megérteni, addig amíg meg nem tapasztaltad magát a Végtelen Tudatot ami vagy, minden más valótlan, nem több puszta hallucinációnál, de megtapasztalás nélkül, megérteni felfogni ezt lehetetlen.Tapasztald meg ki vagy valójában és te sem tudsz majd mást mondani.

Előzmény: Sapphire_ (1071)
Sapphire_ Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1071

Te felismerted már?

Előzmény: M R (1070)
M R Creative Commons License 2012.05.19 0 0 1070

Ezt az egyik fórumra másolta be valaki.

 

 

"Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Csirkék beleibe bámulsz,
Térképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Isten becenevét kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Vég nélkül szeretkezel,
Böjtölsz,
Drogokat szedsz,
Tanulmányozod a szentiratokat,
Tealevelekből olvasol,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurutól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és
elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.


Ram Tzu tudja:


Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod Önmagad."

 

Ez az egyik lehetőség, körmöd szakadtáig kutatasz, keresel és majd valamikor a "jövőben", mindez meghozza gümölcsét és majd miután, belefáradsz majd mindenbe, a szenvedés elhozza, a valódi megértést."Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod Önmagad.", de addig nagyon hosszú út vezet, amíg erre ráeszmélsz, pusztán csak azért, mert azt gondolod, van bármiféle út amit végig kell járnod.

 

Vagy felismered itt és most Önmagad, a Végtelen Tudatot, ami most is vagy valójában, pusztán attól, hogy végre Önmagadra irányítod a figyelmed és nem az elmében és annak képzelgéseiben merülsz el, ennyi.Ekkor majd megérted, miről beszél a yogától-az advaitáig minden "tan", szent irat és jót fogsz röhögni, az ilyen-olyan gyakorlatokon, mantrákon, légzéstechnikákon, meg mindenféle meditációs technikán és azon is hogy amit kerestél évtizedekig, vagy életeken keresztül, az mindig is jelen volt és ez az egész keresés és a maga a lét körforgása, VICC AZ EGÉSZ.HA HA HA, MERT MINDIG IS AZ VOLTÁL AMIT KERESTÉL, MÁR MOST IS AZ VAGY, ISMERD HÁT FEL VÉGRE ÉS MEGSZŰNIK MINDEN SZENVEDÉS.

M R Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1069

Nem tudom miért nem úgy jeleníti meg az elejét, ahogy leírtam ezért elnézést.

M R Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1068

1.

Következzen az összpontosítás [jóga] magyarázata.

  

    

 

2.

A jóga az elme-közeg (csitta) megakadályozása abban, hogy különböz

formákat

(vritti) öltsön.

 

Akkor (az összpontosítás ideje alatt) a látó (Purusa) önnön (módosulatlan) természetében

nyugszik.

3.

 

Máskor (nem az összpontosítás ideje alatt) a látó azonosul a módosulásokkal.

 

4.

Szvámí Vivékánanda Patandzsali jóga-aforizmáinak magyarázata)

 

 

Íme a Jóga tanítása.

 

(

 

1.

 

A Jóga az elmévé módosulás megszüntetése.

 

2.

Ekkor a Látó megmarad önmagában.

 

 

3.

Máskor a Látó látszólag hullámzó elmévé módosul.

 

 

4.

(K. A. fordítása)

 

 

Minden út (nevezzék azt bárhogy, a jógától-az advaitáig) egyetlen értelme és célja, a 2., 3. szútra.Ez vezet el a tökéletes megszabaduláshoz.

 

Ez azoknak szól, akik már csak a megszabadulást keresik, akiket ez még nem érdekel, nem kell rá semmit sem reagálni és nem kell elolvasni sem, engem csak az a néhány ember érdekel, aki már képes megérteni miről beszélt Patandzsali valójában, a többiek tegyenek azt amit szeretnének, aki szeretné ezt kimoderálni, mert ez az életének, egyetlen és legnagyobb problémája, tegye majd bemásolom újra, majd meg unjátok, nem nektek irogatok, csak a valóság érdekel és az olyan emberek akiket szintén nem érdekel már más és akik már képesek felfogni azt.

 

 

Akik már megtapasztalták a TM-mel, vagy más meditációs technika segítségével, az Önnönmagára tudatos Tiszta Tudatot (a Látó, ami valójában vagy), tudd, hogy minden más valótlan, csak a Tiszta Tudatban való megszilárdulásra törekedj, ez vezet el a megszabaduláshoz, de túl kell lépned a meditációs technikákon, mert a végtelen Tiszta Tudat ami valójában vagy mindig jelen van, semmi más nem valós, csak ez a végtelen Tudatosság ami vagy, de a meditációk nem fognak elvezetni a megszabudláshoz, mert az elmébe belemélyedve, meditáció közben, a Tiszta Tudat csak pillanatokra villanhat fel.

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1067
M R Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1064

Semmi gond, nem haragszom, tényleg.Én tökéletesen megértem hogy a te jelenlegi világszemléletedhez, amiket irogatok, az minimum, felháborító, vagy puszta őrültség.És azt is megértem, hogy te semmi mást nem szeretnél, csak ellazultabb, nyugodtabb, stresszmentesebb életet élni, ezért meditálsz a TM-el ezzel sincs semmi gond.Gondolom számodra még csak a tiszta tudat állapota sem létezik, mert az nem bizonyítható, ezért nem is arra törekszel, ez sem gond.

 

Csak azt mondom, ha nem értétek el a tiszta tudat állapotát még, nincs miről beszélni, mert a TM egyetlen célja, a TM technika segítségével annak pillanatokra történő bevillanása, elérése, valójában, persze nem kötelező erre használni a meditációkat, de valójában erről szólnak a meditációk.

 

Én nem MM módszeréről beszélek, vagy akarok beszélni, nincs is módszere, aki akarta megtalálhatta, őt, aki nem nem.

 

 

Előzmény: Herold (1062)
Herold Creative Commons License 2012.05.08 -1 0 1063

Beszélgessünk nyugodtan a MM-féle módszerről. Egy másik topikban.

Előzmény: M R (1061)
Herold Creative Commons License 2012.05.08 -1 0 1062

Szóltam, hogy be lehet fejezni az offolást.

Előzmény: M R (1061)
M R Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1061

Na már megint kidmoderáltatok? :D :)

 

Na mindegy :),  pedig csak Tominak akartam reagálni.Tőlem beszélhetünk a TM-ről, de nem tudom mit lehet róla beszélni, vagy eléred a tiszta tudat állapotát, vagy nem, a TM egy meditációs technika, mégcsak valódi filozófia sincs mögötte, ezért próbálnak neki ilyen-olyan gyökereket keresni, mit szeretnétek csevegni a TM-ről,  amikor még csak a tiszta tudat állapotát sem érik, érték el vele sokan, meg belealszanak a meditációba az emberek, hm?Akkor mégis mi értelme hogy csináltok valamit és "meditáltok", a TM egyetlen valódi célja a tiszta tudat állapotának elérése, a TM technika segítségével, ennyi.

tigristomi Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1046

Miért kellene ismernem az advaitát?
??
Ez a topik a TM-ről szól, a TM pedig a meditációról.
A meditáció nem filozófiai kérdés, hanem gyakorlati.
A TM is próbál gyakorlatias lenni, ezért vannak a modern kutatásai a meditációról.

Ismerem a TM-et. Ismerem a meditációt is, a jóga oldaláról is.
A meditáció művészete a jóga, persze nem a hot jóga, hanem az, amelyiknek vannak mélyebb ismeretei, és élő mestere.

Hora mester, te mennyire ismered a TM-et? Mennyire ismersz más jóga meditációkat?


 Az advaita milyen gyakorlati tanácsokat ad a meditációra? Hol, és milyen tanácsokat?
Én nem tudok ilyenről.
 A TM a buddhizmusról is írt cikket, a TM és a buddhizmus kapcsolatáról. A buddhizmus gyakorlatiasabbnak tűnik mint
az advaita, mégis elég nyakatekert és szerintem csúsztatásos volt a cikk.

 Dinó előadásába belenéztem az advaitáról. Azt mondta vissza, amit én is tudok a TM-ről. Másik helyen meg Patanjalit elemezték,
és ugyanannak a dolognak a kétféle megközelítésén vitatkoztak a Német Gergővel, a második szútrán. A jóga egyébként nem ennél a szútránál
kezdődik ...

 Patanjalit többször forgattam, hallgattam, tanultam, vissza vissza térek hozzá.

 Vedantát tanultam a jóga képzésemben, világnézetet ad számomra, gyakorlatiasságot nem. Az advaita a Vedanta egyik fő ága.

 
 A meditáció számomra gyakorlat. Az advaita pedig filozófia.
Én inkább a topiknál maradok, gyakorlatias szemlélettel.

 Ha az advaita bármi gyakorlatiasat és újat mond nekem a meditációról, vagy a TM-ről, örömmel meghallgatom.
Ez kétlem, hogy megfog történni, mivel a jóga teljes gyakorlati tudományt nyújt a tudathoz vezető útról.
Minden hiányos és mese jellegű megközelítés azonnal kontrasztba kerül a mostmár több mint 20 éves tapasztalataimmal, és tanulmányiammal.

Om.

:)

Előzmény: Hora mester (1044)
Herold Creative Commons License 2012.05.07 -1 0 1045

Na megjött tigristomi.  :)

Hora mester Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1044

Megkérdezhetem, te mit tudsz az advaitáról?

Előzmény: tigristomi (1041)
tigristomi Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1043

Próbáltam ennek utána olvasni, utána kérdezősködni.

 

Azt és is hallottam korábban a jóga tanáraimtól, hogy nem jó, ha vkinek nagyon elzsibbad a lába, hosszú ideig.

 

A neten azt írták, hogy 3-4 óra zsibbadásból még vissza lehet hozni a végtagot. Volt egy gitáros is, aki részegen a kezét feküdte úgy el, hogy problémás lett.

 

Igazából ez a veszély itt senkit se fenyeget, ami a pécsi küzdősportos srácot, mert az emberek még egy órát se tudnak lótuszülésben meditálni.

A legtöbb TM-es nyújtott lábbal, görnyedt háttal, támaszkodva, lehajtott fejjel bóbiskol.

 

 Nekem lótusz ülésben jobb azért meditálni. Nem véletlen találták ki.

Az ábrándozáshoz, szunyókáláshoz persze lehet, hogy egy kényelmes pozíció jobb.

Előzmény: Dorien- (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!