Üdvözlöm az idelátogatót! Ezen a fórumon szeretném azon motorokat bemutatni, melyeket egy helyre fixen letelepítve használtak elődeink. Azért hoztam létre ezt a topikot, hogy kötetlenül beszélgessünk mindazokkal akiket ez a téma érdekel vagy netán gyűjtéssel s restaurálással kívánnak foglalkozni.
Székesfehérvári vagyok. Szokott a közelben is lenni olyan kiállítas, ahol stabilmotorokat látgatok? Alkatrészt hol tudok vásárolni? Karburátorra lenne szükségem benzin üzemű MIA-hoz....
Van valakinek olyan stabilmotorja, (hozzá nem értőként feltételezem: MIA), amelyik benzines (gyújtógyertyás), és csak a kipufogó szelepje van 'direktben' megvezérelve? Mert a szívó szelep: kényszerműködésű.... (a beszívott levegő nyitja be....) ??
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 1964-es SP-300 traktorom, és hozzá egy 1966-os SP-300 stabil motoros szivattyúm. Kíváncsi vagyok jelenleg milyen értéket képviselhetnek?
Tapasztaltabb gépszerelőktől szeretnék segítséget kérni!
Vettem egy veterán lapvibrátort az ócskapiacon, amin HATZ E671 1d41 egyhengeres dízel motor van. Mondták, hogy nem indítható, de átfordul. Az rögtön látszott több csavaron, hogy valaki már próbálta javítani.
Itthon, a szelepfedél lebontása után láthatóvá vált, hogy a szívószelep himbája el van törve. Maróssal csináltattam egyet, és kicseréltem.
A kérdéseim a következők:
Normális dolog-e, hogy a szívószelep himbája jóval kisebb mértékben nyomja le a szelepet, mint a kipufogóé?
Vajon gyárilag egyforma hosszúságúak a szelephimba tolórudak?
Szerelt-e már valaki közületek ilyen motoron vezérlést, ill. tudja-e valaki, hol kell lennie a jeleknek?
Van-e esetleg valakinek használható robbantott ábrás szerelési útmutatója, mert amit én kaptam, az csak fekete-fehér fotókkal illusztrált és nagyon rossz minőségű?