van egy problémám 2014-es megane grandtour 1.5 gépjárművemmel.
Nagyon szépen megy, kveset fogyaszt, de volt egy porlasztócsúcs csere, amiket valamiért az autó nem adaptál. Erre va-e valami ötletetek? Illetve a fogyasztást nem jól jelzi ki. a valós 5 liter körül van, a kijelző kiírása szerint viszont 6,6-6,9 közt.
Az is érdekes, hogy elküld tankolni, de még bőven van diesel a tankban, miközben azt írja, hogy az elöző tankolás óta elhasznált üzemanyag ~67 liter körül van.
Nem egy müanyag csöre megy az a visszafolyo csö a szivattyun talán a venturi csöre? El szokták törni a szerelök vezérléscserekor,nekem 16 ezerbe került márkaszervizben
Sziasztok! Ma reggel történt valami, ami előtt értetlenül állok. Scenic 1 1,9 dci. Elindítottam a járgányt, (-8 fok) mentem kb 2 km-t és elfolyt 20 liter gázolaj, szabályosan láttam, ahogy megy le a mutató. Gyorsan hazatértem, és a motorvédő burkolat levétele után azt látom, hogy a magasnyomású szivattyúról visszatérő cső csatlakozó nincs rendesen a helyén. Visszanyomtam, egyébként még letépni sem lehet, annyira fogja, járó motornál is, csak ha kétoldalt benyomom a két fehér bigyókát. Tegnap teljesen tele tankoltam. Mondjuk az üzemanyag szűrő már régen volt cserélve, de nem tudom a visszafolyónak van-e köze hozzá. Szerelőnél 4 hónapja volt utoljára, vezérlés cserén,talán annak sincs(?) köze hozzá.
Van valakinek ötlete, mi lehetett ez, és hogy lehetne megelőzni?
az XC60 190Le/440Nm a Passat csak 150Le/340Nm ,de 400Kg könnyebb is na meg nincs öszkerék meg DSG nem hidrodinamikus váltós igazándiból nem veszem észre, hogy gyengébb.
A Pug Partner 1.5D-t most cserélték le Citan 1.5dCi-re mert ugye Renyó szív hajtja és sokkal jobban mozog, szerintem a Pug sima turbós a Citan meg változó geometriás sokkal jobban megindul alacsony fordulatról is nincs turbólyuk
De a csúcs az a villany Kona félelmetes amit mennek ezek a trolik
Sziasztok! Tudja valaki mennyi hűtőfolyadék van az 1.6 dci motorral szerelt Scenic-ben? Nem találom sehol a mennyiséget a leírásban. Köszönöm ha segít valaki.
Renault Megane 2015 évjárat,hogyan lehetne a multimédiát frissíteni?Navigációnak nincs hangja,telefont nem lehet tükrözni,órát nem lehet beállítani.Köszi
Nem is hölgytulajos hanem nagyfehér, annyi auto van már nálunk hogy keveredek és bejött egy smart is egyik menyemnek amin kipufogot kell cserélnem meg jött egy p206 furgon a másik fiamnak amin kuplungot kell cserélnem. Nyugger marhára ráér
Na elöször a netrisken csináltam kalkuláciot és ott jött ki 125 re,most megcsináltam a postánál is mert a fehér is ott van,mindjárt lement 87-re A0 ban,ez már emberibb aztán majd csökken ha rámegy a .B10
A szemközti házban lakik egy öreg HŐR tiszt, akinek van Favoritja. Emlékszem, mikor megvette milyen csilli-villi volt, nagyon büszke volt rá. Hát ma már csak ritkán megy vele, és az idő is mély nyomot hagyott mindkettőjükön.
A Citrone c4 elődje a Xsara colt az első új autóm nagyon szerettem, bár volt vele néhány apró problémám, szerencsére megvettem hozzá a kitejesztett garanciát. Az alap garanciáig nem is volt vele semmi, de a letelte után azonnal meghalt a bajúszkapcsoló egység, amit csak egyben lehetett cserélni, azonnal visszajött a +garancia ára. Utánna a nyaralásra indulás előtti este behalt a bal ablakemelőm, képzelheted mennyire élveztem a horvát autópálya kapuknál a cédulahúzást, és a fizetést. :-)
Aztán még voltak apróbb nyűgjei, és az első Megane 2/2-k egyikére cseréltem le. Azaal nem volt gondom, de GT-s lett. :-( Aztán jött a diesel, 14 évig jól szolgált. A QQ-t nagyon élvezem, márciusban lesz egy éves. /mondjuk visszasírom a dieselt/