Keresés

Részletes keresés

BGbr Creative Commons License 4 órája 0 0 42096

https://www.youtube.com/watch?v=L2plIAAbo_8

Eleanor Rigby — If The Beatles Recorded The Instruments (Revolver Concept)

BGbr Creative Commons License 4 órája 0 0 42095

https://www.youtube.com/watch?v=_O_Wk6DijA8

Ask Me Why (Stripped Down Mix, Only John's Vocals & Guitar)

több ilyen videó is:

https://www.youtube.com/@deardre/videos

BGbr Creative Commons License 6 órája 0 1 42094

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2026/01/11/napi_erdekes_886

1974. Paul és Linda McCartney álbajusszal és parókában George Harrison koncertjén

rubbersoul1968 Creative Commons License 3 napja 0 0 42093

A három közül mindig is a Bad To Me volt a kedvencem, de megértem, hogy elengedték. A kiadott dalaikhoz képest nagyon kis egyszerű, illetve a bevezetővel és a hirtelen váltással túlságosan hasonlít az If I Fellhez.

Előzmény: Klute1988 (42092)
Klute1988 Creative Commons License 2026.01.04 0 0 42092

Néhány felvételük még a "nulladik nap" előttről .. (Most találtam ezeket ott. Ha már kint volt itt: sorry)

https://www.youtube.com/watch?v=3nXRWJK_iRE    The Beatles - Bad To Me (1963 John Lennon)

https://www.youtube.com/watch?v=5yR6x9EjMg8     The Beatles - One After 909 (1962)

https://www.youtube.com/watch?v=SI_4B9Phvlc       The Quarrymen - That'll Be The Day

skanderson Creative Commons License 2026.01.01 0 0 42091

Súlyos. :-)))

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42090)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2026.01.01 0 0 42090

Igen. Zed, a boltos és a béna meg az Abbey Road stúdió alagsorában bulizik. :)

Előzmény: skanderson (42089)
skanderson Creative Commons License 2026.01.01 0 1 42089

BÚÉK - Marsellus McCartney? :-)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42088)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.31 0 0 42088

BUÉK :))))

TiB! Creative Commons License 2025.12.29 0 0 42087

Jugók tényleg szörnyűek, viszont az indiaiak között vannak nagyon jók, ők sok lemezhez ugyanazokat az alkatrészeket használták, mint az angolok, de csináltak hülyeségeket is, mint ez a felgyorsítás, meg valahol azt olvastam, hogy a Revolvernek és a Sgt.-nek vannak olyan kiadásai, amiket újravágtak azért, hogy az indiai hangszerek jobban kiemelkedjenek. :D

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42086)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.29 0 0 42086

(Én kerülöm az indiai, jugó, cseh és orosz nyomásokat mint a pestisest, de ez csak én vagyok)

Előzmény: TiB! (42085)
TiB! Creative Commons License 2025.12.27 0 0 42085

Van valakinek indiai Abbey Road LP-je? Nekem ez van meg https://www.discogs.com/release/14304792-The-Beatles-Abbey-Road és egy kicsit fel van gyorsítva, így 46 perces a lemez. Amúgy nagyon jól szól, úgyhogy jó lenne tudni, hogy a többi indiai kiadás is felgyorsított-e.

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.26 0 0 42084

OFF: érdekes Beatles-ös infók ebben a Sigourney Weaver interjúban:

https://youtu.be/pFv1_s-2i5M?si=uKXUwyeKFgBtlNNA

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.24 0 0 42083

Sikerült egy sorszámozott angol White Albumot is szerezni szép állapotban. (A cd-kkel sokkal jobb a szitum, de nem ez a téma.)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42082)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.24 0 0 42082

Ne aggódj, én is a fizikai megjelenéseket preferálom. Lemezeket igazán csak a 10-es évektől kezdtem el gyűjteni, Beatles lemezeket pedig a kovid után, de mostanra nagyjából megvan az összes nagylemez régi nyomásban, illetve van egy-két újranyomás is. A Capitol féle monó lemezek vagy bármelyik új box kizárt, nem vagyok milliomos, de pl. találtam egy patika állapotú svéd 73-as kiadású With The Beatles-t a minap a Beat On The Brat lemezboltban.

Előzmény: skanderson (42080)
Rainvan Creative Commons License 2025.12.23 0 1 42081

Jön vissza a vinil. 

Bár érdekes módon inkább műtárgyként mint hanghordozó mivoltában. 

Állítólag sokan veszik úgy, hogy lejátszójuk sincs. 

Viszont az emberek újra ki vannak éhezve a kézzelfoghatóságra. 

Ezt fejtegeti David Sax Az analóg bosszúja c. könyve. 

Persze tök jó, hogy minden elfér egy mobilon vagy laptopon, de akkor ül az ember az üres nappalijában?

Be kell lakni a helyet. És erre szolgál nemcsak a falon pár kép, hanem érdeklődési körtől függően egy könyvespolc és egy lemezgyűjtemény is. 

Arról nem is beszélve, amit fizikailag is birtokolsz az jobban és biztosabban a tied, mint ami a telefonodon van (ami tönkremehet, illetve úgy hírlik, a spoti tök önkényesen töröl az adatbázisából dolgokat, pl. albumok korábbi kiadásait is - persze ez fizikai lemezeknél is probléma, az új kiadás a sztenderd, onnantól sok sikert beszerezni újonnan az eredeti megjelenést és itt mondjuk elég visszamenni mindössze 30 évet).

Nem is tudom, az elmúlt 20 évben hány telefonom volt, de mondjuk a 2005-ös Stones lemez akkor vett CD kiadását ma is vígan hallgatom.

Plusz, ha látod valakinek a könyveit, lemezeit, már az ízlése alapján kialakul benned róla egy kép. 

Nagyon örülnék pl. ha a Lennon által egykor birtokolt lemezek listája fenn lenne valahol a neten. 

Vagy ha átlapozhatnám azt a lemezgyűjteményt itt a fotón:

Úgyhogy részemről éljen az analóg, legalábbis hobbi és kikapcsolódás terén mindenképpen. 

És ezt a 41 évemmel mondom, tehát abszolút a netkorszak gyermekeként. 

Nem mobillal a kézben születtem, de 14-15 éves korom óta már jelen van az életemben a net és legalábbis a kulturális aspektusát, hogy könyv és zene, nem alakította át. 

Lehet, hogy havi pár könyv és évi pár CD amit veszek, de jobban meg is becsülöm azokat, mint az mp3 fájlokat a laptopom mappáiban. Azt nem tudom, vinilezni fogok-e valaha, egyelőre az a fíling nem kapott el.

Előzmény: skanderson (42080)
skanderson Creative Commons License 2025.12.23 0 0 42080

Ez van, a 70-es években LP-ken szocializálódva, ez megmaradt. Akkor is mondták, hogy minek lemezeket venni, magnóval, szalaggal, később kazettával sokkal olcsóbb, praktikusabb, egyszerűbb - és ezen szempontokból igazuk is volt. De hol vannak már azok a szalagok? Az LP-im viszont ugyanúgy ott sorakoznak a szekrényben, és hallgatni is szoktam őket, bár manapság már nem nagyon veszek (LP-ket). :-)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42079)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.23 0 0 42079

Nyugi, van nálad durvább is. Ismerek olyat, aki a digitális letöltésből írható CD-vel és a digitális borító kinyomtatásával klasszik CD-t csinál nyomtatott CD felülettel, és ha kell, hátsó borítót is gyárt magának, hogy teljes legyen az élmény. Aztán berakja a hifibe a Tayo Uden írott CD-t és és zenehallgatás közben nézegeti a kinyomtatott borítót. :)

Előzmény: skanderson (42078)
skanderson Creative Commons License 2025.12.23 0 1 42078

Valóban BR játszóval játszom le .

Annak, hogy nem pendrive-ról vagy winchester-ről két oka van:

- Az egyik, hogy a letöltött állományt nem tudom átmozgatni sehova. Valószínű, hogy a méret miatt - viszonylag régi laptop, win7 op. rendszerrel.

- A másik, hogy én magam is régi és konzervatív, vagy max. megfontolva haladó vagyok, ezért szeretem megtalálni a zenéimet, filmjeimet. Ez az igényem a gyári és írott optikai tárolókon is, tokban, borítóval ellátva teljesül.

Minden esetre köszönöm a segítséget.

Előzmény: PeterCorr (42076)
skanderson Creative Commons License 2025.12.23 0 0 42077

Köszönöm, megpróbálom.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42075)
PeterCorr Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42076

Csatlakozom az előttem szólóhoz, az MKVToolNix valóban a legjobb megoldás a hangsáv eltávolításához. Most hogy tisztázódott ki mit ért a "DVD méret" kifejezés alatt, azért egy valamint továbbra sem értek: miért jó DVD lemezre kiírni egy .mkv fájlt? Feltételezem, mivel a DVD lejátszók nem kezelik az mpeg4-et, Blu-ray lejátszóval játszod le. Azokon pedig kell lennie USB csatlakozónak, illetve az USB-ről lejátszás a legbutább HD tévéken is adott általában. Szóval miért jobb DVD lemezről lejétszani, mint pendrive-ról vagy winchester-ről?

Előzmény: skanderson (42074)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42075

Ez esetben a legjobb lehetőséged, ha mkvtoolnix programmal újra multiplexeled a fájlt. Csak annyi dolgod van, hogy az egyik audió csatorna X-jét kiveszed, így a kimenetben az nem fog szerepelni. Javaslom, hogy inkább a Dolby Digital-nál vedd ki a pipát, és a PCM hangot hagyd benn.

Előzmény: skanderson (42074)
skanderson Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42074

Meg megírni is! Persze hogy nincs, ha lenne nem írtam volna.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42072)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42073

A kérdésedben ott is lapul a válasz.

Előzmény: Gideon's bible (42071)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42072

Persze, ráférhet. Rosszabb esetben egy kétrétegű 8 GB-os DVD+R lemezre. Van eszközöd, ami egy ilyen adatlemezt olvasni és lejátszani is tud?

Előzmény: skanderson (42070)
Gideon's bible Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 42071

Bocsánat,ha kérdem . . .

Kik ezek a faßok a három nyomorult mínuszukkal?

Excuse-moi

Előzmény: PeterCorr (42063)
skanderson Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42070

Köszönöm, most már nyilvánvaló számomra, hogy én fogalmaztam félreérthetően.

Amikor DVD méretet emlegettem, nem a képformátumra gondoltam, hanem a kiírható fájl méretre.

Teljesen egyetértek, hogy a kép minőséget nincs értelme lerontani. Én azt szerettem volna csak felvetni, hogy egy 40 perces film a HD felbontásban is ráférhet a normál DVD kb. 4,48 MB-os tároló kapacitására. pl. ha nem tartalmaz két fajta, különböző hangot is.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42068)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42069

(Egyik nagy fájdalmam, hogy a DVD elterjedésével nemcsak hogy alig bírtunk az alacsony bitrátájú videójelek világából kitörni - a mai napig adnak ki DVD-t valamilyen rejtélyes okból -, de a DVD-k kommercializálásával gyakorlatilag a hangminőség olyan brutális tönkretételt szenvedett el, hogy azóta is minden közvetített videóanyag hangsávja kb. a 128-192 kbites hangminőség szintjén van. És közben eltelt kb. 30 év. Az egyedüli menekülés ebből a megbukott SACD formátum, illetve ha a BluRay kiadványon HD-MA és PCM formátumban raknak fel hangsávot.

Volt még egy-két másik azóta megbukott kivétel: a Betamax, a hifi sztereó VHS, a VHS-C és a Laserdisc.)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (42068)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42068

A DVD-nek sokkal limitáltabb a képminősége pixelben is, illetve a mára rettenetesen elavult MPEG-2 kódolás is irtózatosan néz ki a lapostévéken. Akkor lenne értelme DVD formátumoat kreálni, ha a forrás is DVD formátumú képpel rendelkezne, máskülönben sokat ront rajta az átkódolás. A másik dolog, hogy a DVD-Video szabvány nem igazán alkalmas a tömörítetlen hangsávú anyagra, megoldható, de nem erre lett kifejlesztve. Elég nagy szívás ilyen típusú anyagot létrehozni DVD-szerkesztő programmal, én anno (ha jól emlékszem) Scenaristtal szenvedtem, azzal nagy nehezen meg lehetett oldani, és akkor a legenerált kimenetet ki tudtam írni, és aztán lejátszani asztali DVD-játszón.

Manapság már egyszerűbb, ha az ember beizzit valamilyen médialejátszót vagy médiaboxot (esetleg egy egyedileg konfigurált settopboxot - nekem egy ilyen Octagon boxom van, eredetileg szatellit jel fogadására, de klasszik médiaboxként és torrent seedboxxként is üzemel), és akkor elég arra felmásolni az anyagot, és ha az megfelelő módon össze van kötve a tévével, illetve a hangrendszerrel, akkor már mehet is a lejátszás.

Előzmény: skanderson (42067)
skanderson Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42067

Nem gondoltam videó butításra. Az általad megadott kódolással, a videó kb 3,6 MB méret körül lehet, nem is értem teljesen, hogy a szűk 40 perces film miért nem fért bele a DVD méretbe. Csak a hangra gondolhatok, abból az egyik  nélkülözhető lenne számomra.

A motivációt az adja, hogy amint az Anthology sorozatnál is megtettem, kiírnám DVD-re, és a nagy tévéhez csatlakoztatott lejátszón, hangrendszeren kényelmesen nézhetnénk, ezenkívül nem is kellene a laptopon tárolni.

Ha gondot jelent, nem szeretnék nagy elfoglaltságot okozni, az eddigieket is még egyszer, nagyon köszönöm!

Kellemes Ünnepeket kívánok,

üdvözlettel: skanderson

Előzmény: PeterCorr (42066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!