"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Én úgy állok neki, hogy, ha tényleg megakarjuk nyerni a kupát, akkor édes mindegy ki, mikor jön... nyerni kell. Október 29.-én (ez még nem biztos) kiderül majd hogyan tovább. Ami biztos: nem kell utaznunk, amúgy is sűrű lesz a program.
Állítólag kérték a helyiek, hogy Varga legalább csere legyen és keveset játsszon. Ennek ellenére padon sincs. Persze ha hazamehetett a szomszéd faluba, sőt, vissza se kell jönnie pár napig, akkor részemről rendben van, a falu meg örüljön alapból a Fradinak is.
"Alakul a pálya környéke Szarvaskenden, lelátók, büfésátrak, -M4 Sport már a településen forgat-stb-s még meccs napján is érkeznek majd mobillelátók. A pálya pedig jó minőségű. Mindenki izgatottan várja a Fradit. Szarvaskenden, környékén, s egész Vas megyében. Hajrá Szarvaskend."
Az ICEHL-ben lejátszottuk az első meccsünket. A Villach nyert 4:2-re. A látottak alapján, ezeket legközelebb megcsaphatjuk. Sokat még nem jelent, de itt van a tabella is.
Elképzelhető, hogy Tóth és Varga is máshová kerül a téli szünet során... gondolom, már most értékelik a lehetőségeket. Házon belül nehéz lenne pótolni őket.
Az a baj, hogy veszunk helyette 3 szart, egyet ingyen, kettot leertekelve 1 millaert, golt meg senki nem rug.
Tokmac meg viccnek is rossz. Volt jo es felejthetetlen periodusa, focizni is tud, ha akar. A viselkedest nem szeretem. Egyszer olvastam valahol, hogy "nègerkedik". Nem tunt valami pozitiv jelzonek.
Pont ez jutott eszmbe, sikerült teljesen felesleges sárgákkal az örmények elleni (az írek megverésével komoly téttel bíró) meccsre kisárgáznia magát.
Ha el akar menni, és még a karrierje vége felé sokat keresni, megértem. Persze, sajnálnám, magyar gyerek, alapból jó is, és amikor hosszabban formán kívül van, akkor se lehet panasz a hozzállására. Mi nem eladni akarjuk, hanem nem elengedni. A nagyobb baj inkább az, hogy kivel pótolnánk. Elment Traoré, Saldanha, ha ő is, akkor maradunk Pesics meg Gruberral meg a ki tudja mire jó újjal.
Jó kérdés és teljesen jogos észrevétel. Egyetlen probléma vele ez a kurva reklamálás. Nem a karjait kell széttárni, meg szövegelni. Fel kell kelni és menni. Gólokkal bosszút állni. Olyat még nem láttam, hogy a játékos reklamálása miatt bármit is megváltoztatott volna a játékvezető.
Nyilván későn érő típus. (Máig nem értem hogy kallódott ennyit a semmiben.) De max 2-3 jó éve van még (meg 5 rossz, bár), hülye lenne nem rácsapni egy erős ajánlatra.
Stabil válogatott, sőt nélkülözhetetlen alapember.
A klubjában szintén alapember, közönségkedvenc.
A Fradival nyert bajnokságot, játszott jópár európai tétmeccset, még a kupatavaszt is megérte. Itt már tulajdonképpen kimaxolta a karrierjét.
Logikus lenne egy erősebb bajnokság. Igen ám, de néhány hét múlva 31 éves lesz és ez nem az a kor, amikor túl kapós lenne egy magyar játékos, csak hazai élvonalbeli tapasztalattal. Nem is hallottunk komoly ajánlatról.
Ha váltani fog úgy, hogy ő sokszoros pénzt keres és a Fradi sem jár rosszul, akkor menjen.
Csak pénzügyileg. De egy olyan játékost kellene motiválni mondjuk egy milliárddal (mert tegyük fel, hogy itt már megkereste a 100-200 milliót 2 év alatt, az meg tőle függ, mennyit költött el belőle), aki "munkásosztálybeli" meló mellett játszott osztrák alacsonyabb osztályban, és onnan az nb2-es Gyirmótba vezetett az út? Azért ez nem egy Szoboszlai-szint, aki játszott a Salzburgban, majd a Lipcsében, és még ekkor se volt 21.
Sőt, ezt a matekot már Dibusznál letudtuk, hogy miért nem ment Franciaországba.
Szóval a pénzt leszámítva szívesebben játszogatnék Rangers, Panathinaikos, Nottingham ellen Európában utazgazva, mint a sivatagban El-Alamein TE és Teveszőr FC ellen - a sivatagban utazgatva.
Azt most nem fejtem ki itt, hogy milyen régóta mennyire pénzközpontú a fodbal, lerágott csont, de ezt az egész arabozást már agyamentnek tartom, és nem csak ebben a sportágban. Ez tényleg lehetett volna az a határ, amire azt mondják a játékosok, hogy bocs, de nem, nem fogok egy sivatagba költözni datolyáért, még ha 15 milliárd szem datolyát adsz, akkor sem. Nem tudom, hány dél-amerikai játszik ott, de az sokkal szimpatikusabb, mikor hazamennek Dél-Amerikába levezetni már Ronaldinho óta. Vagy a sokat szidott MLS-ben levezetés (Ibra, Rooney) is elfogadhatóbb.
Barna! Ne lépj a szappanosi útra, maradj tusfürdős.
Pedig teljesen érthető lenne, ha elfogadja. Mondjuk nekem talán lennének még céljaim harminc évesen. Ugyanakkor most van rá igény és -állítólag- jó pénzt kapna.
Talán, mert kicsit könnyűnek látszott az első 30 perc után. Kiengedtünk, és a ritmus többet nem jött vissza. Az írek a padlón voltak...
A bíró, olyan, amilyen. Ez most pont amilyen volt.
Hatalmas csalódás volt számomra Bolla és Szoboszlai játéka, Sallai önfegyelem hiánya.
A mieink közepesen muzsikáltak. Dibusz egy dilemma: reflex vonalkapus volt ma is, a beadásokkal nem tud mit kezdeni, és egy kirúgása sem ment emberhez.
Az teljesen igaz, hogy Fani sokszor tekeredik rá a labdára, van sok rossz passza is, el is veszíti stb. Ha nem így lenne, nem itt játszana.
Statisztikám nincs, de tavaly bizonyosan sok gólpassza volt, nem egy mérkőzésen volt nyerő ember pont a hosszú átadásaival meg beadásaival, szöglettel. Volt valami meccs, amin 2 szögletéből is gól lett, meg valamit megnyertünk, amin beállt és 3 gólban is benne volt - nem emlékszem pontosan. Benne bármikor ott a zseniális passz, de valóban hangulatember és kötelessége (lenne) megdolgozni a pénzért.
Épp most olvastam valami FB posztban valami cimborája állítólagos véleményét, hogy el akart menni de sokat kértünk érte, egyébként edzésben van és nem sérült, valami Keane-nel való affér lehet itt. Télen már olcsóbban kell adnunk és akkor el is fog menni,addig azért érdemes lehet használni. Biztos sok a fizuja...
"Focizni Fani tud, csak nem mindig van hozza kedve"
Focizni mindenki tud, de az én véleményem szerint AbuFani játék tudása kimerül abban, hogy ügyesen elesik ha rámennek, kap egy szabadrúgást, ezt leggyakrabban oldalra vagy hátra passzolja.
Kevés a direkt gólpassz (kiugratás, jó beívelés, kapura lövés). Hozzávetem, hogy futni csak lassan tud. Szívesen látnék statisztikát amivel igazolod az ellenkezőjét.
Egy profi játékos kötelessége az, hogy amig pályán van dolgozzon meg a fizetésért akár van kedve vagy nincs kedve.
Ügyesen tetteted a hülyét, engem kezdesz meggyőzni😅
Ezt a brazilt idén ott akarták játszatni (ahogy korábban egy csomó játékosunkat, mint Donata, Kaján, vagy épp Tóth Alex). De idén nem lehet, úgyhogy a projekt játékosnak mennie kell.
Aaneba nálam is talány... az elején volt ugyan egy megingása, de egy hibás meccs pillanat után jegelni valakit - felfoghatatlan. Aztán kiderült, hogy makacs visszatérő sérülése van. Maródi 24/7...
Henrique februárban jött, a tarcsiban játszott, nem is rosszul. Aztán ő is megsérült, végül a lex Csányi miatt el kellett engedni. Most képzeld, ha egy horvát CsányiviTTY húzott volna egy ilyet, amikor Olmo még csak ígéret volt...
Kevés igazolásunk vaktöltény, hisz a pedigré ott van, viszont a legtöbb valahogy (a kilátástalanságtól?) elengedi, vagy képtelen kifuttatni. Nem tudom, hogy ezt minek a számlájára írjam. Közösség? Öltözői túlnépesedés? Gyenge képességű, de alattomos ellenfelek? A bajnokság csak a nevében pezseg (fizz)? Innen tovább lépni tényleg csak egy-két, a mi szintünkön, kiemelkedőnek jön be, vagy jó-időben-jó-helyen fonalat kapja el?
Nem értem pl., hogy miért tud Baráth a lengyeleknél sikeresen működni, itt meg...
Egyebkent valoban kifizettethetnèk. Nem az ugynokkel, ő csak lókupec, neki az az erdeke, minel tobbszor, minel dragabban adja el a jatekost.
A Lisztes ugy pont jo pelda erre, egy nb1-ben kispadozot vettek relativa sok penzert, amivel befurodtek.
Az arànyokkal van a baj, amikor a talalati ràta olyan alacsony, mint nalunk. Meg amikor teljesen felesleges igazolasok vannak, elore boritekolva (Barath, Kodro).
Minden csapatnal van ilyen, de higy kolcsonben van 6-8 draga jatekos, meg igazolunk 11-et, ebbol a fele se lesz stabil kezdo - na ez azert nem.kicsit tulzas.
Aztan meg probaljuk minden evben a fel csapatra valo ballasztot elsozni.
De más csapatban is ez van. A Manchesterben évekig röhögtek azon a latin játékoson, aki most a Betisbe ment, ott meg kiskirály (a nevére nem emlékszem). Vagy lásd Lisztes frankfruti kalandját, azt is kifizethetnék a német ügynökkel, aki odavitte.
Ha volna felelosseg, es pl. Hajnal nem mas f*szaval (klub penze) verne a csalant, ketszer is meggondolnà, hogy minden fèl szezonban leigazol egy komplett csapatot.
Erdekelttè kellene ezeket tenni, jutalmazassal es buntetessel, mert nincs kovetkezmenye semminek.
Ha kifizettetnèk vele Kodro, Henrique, Bassey meg pl Aanebe osszes koltsegèt, meglepődne.
Egyébként ez az élet számos területén így van, hogy egy cég (mert végül is Zrt. vagyunk) rosszul használja az anyagi javait. Visszaélések máshol is vannak, pl. ha elmész a Lidl-be a Corvin-sétányon, olyan, mint egy óvoda, a vásárlók össze-vissza dobálják a termékeket, meggondolják magukat két sorral később, és ott hagyják az árut, nem viszik vissza a helyére. Ez akkor a legjobb, amikor a fagyit teszi le a péksütemények mellé, és az elkezd kiolvadni. (Te meg később odatévedve veszed észre, és nem is tudod, mióta van ott.) Az onnantól veszteség a cégnek és ugye nem tudják ellenőrizni, hogy melyik vásárló játszik ovist éppen, és okozza a pazarlást, nem állíthatsz mindenki mellé biztonsági őrt vagy kényszerítheted a pontos helyre visszatételre. Amit írtál, hogy hány tízmillió veszteség a klubnak egy ilyen alibiző játékos, ezek az eladatlan, megromlott termékek is veszteség, csak senkit nem érdekel, mert nincsenek "Lidl-szurkolók", akik egy fórumon számonkérjék. (De aki már hord Lidl-cipőt és -papucsot, azt se érdekli a pazarló része a cégnek, csak a brand.) Hogy ez kicsiben vagy nagyban történik, az mindegy, a lényeg ugyanaz.
És akkor kedvenc témámat megint felhozva: mindenki legyen focista! Úgy látszik, ez az élet egyetlen területe (vagy a profi sport általában), ahol a szerződésed az abszolúj jolly joker, fizetnek és nincs senki, aki ezt megakadályozza. Ha játékos vagy, lazázhatsz, mint az általad írt példáknál, ha edző vagy, sikertelen vagy és kirúgnak (Doll, Stöger, Csercseszov - Rebrov nem sikertelen volt, és Sztankovics máshonnan kapott ajánlatot, bezzeg Doll 4 évig nem...), ugyanúgy megkapod a pénzed, sőt, még többet is, mert olyan szerződést kötöttél. Kell ennél jobb? Csak azért akadunk fenn ezen, mert az élet más területein nem ilyen szerződések vannak (de pazarlás ugyanúgy megy, lásd a fenti termékes példát). Be kell kerülni a körbe, kell hozzá valami minimál focitudás, ami az ilyen, ahogy te írod, évek óta nem játszó embereknek van, de az nb1 pl. nem alkalmas rá, vagy csak helyi szinten, mert azért Zalaegerszegtől Pakson és Nyíregyházán át Debrecenig szerződtetve nem tudod magad Olaszországban vagy Portugáliában találni, míg az ilyen Henrique-ék bejárják a világot a semmivel.
Úgyhogy akit zavar, ne küldje a fiát orvosnak, jogásznak, péknek, programozóknak, csakis focistának. Nem csak azért lesz nyugdíjas 35 éves korára, mert akkor vonulnak vissza a játékosok, hanem azért is, mert meglesz a több száz millió a bankszámlán és lehet éldegélni, nem olyan nyugdíj lesz, mint egy rendőrnek vagy tűzoltónak, aki 40 évesen már nyugdíjas lesz, és mehet vissza hentesnek és villanyszerelőnek, ahonnan jött.
Elengedtem a témát (olyan értelemben, hogy felháborodjak), mert tudom, általános iskolában abbahagytam a focit, akkor se volt túl komolyan véve (bár nálunk is az edző fia játszott, aki csak a megyeiig vitte, szóval sok értelme nem volt), de ettől még jó ilyen elméleteket olvasni, hogy mit csinál egész hétvégén meg hogy éveken át nem játszik. :D
Azon tűnődtem az ilyen Henrique meg Aaneba fickóknál, hogy ők mit csinálnak napközben? Gondolom, edzésre kell járni, ők lehetnek a labdaszedők? Meg akik beadják a szögletet a nagyoknak? Aztán ha vége, hazamegy és kész? Meccsre ugye nem jár, akár évekig. Sokmilliós alapfizu, meccsprémium nélkül, de valszeg bajnoki jutalék azért jár. Évente hány sok tízmillió megy el ilyenre.
Értem, hogy nem minden igazolás jöhet be meg vannak fokozatok, de ha egy játékos egy évben nem lép pályára tétmeccsen X alkalommal vagy percet, az egész átigazolási díjat, fizetését és költségeit ráterhelném arra, aki idehozta és a felelőse.
(Ráadásul ez az Aaneba nem is volt olyan rossz, gól meg majdnem egy másik gól is az első meccsén védő létére, akármikor játszott, semmi extra de tudnék most is szarabbat mondnai nála.)
Azt a keveset, amit láthattunk tőle, abból leszűrhető volt, hogy a mi Olmonk lehetett volna belőle talán... Viszont a háttere nem volt patyolattiszta, de hát egy fiatal kölökről van szó.
Egy meccsen emlékszem, h becserélték. Fiatal brazil, de nem tudtuk még a Soroksárbannsem játszatni a szabályváltozások miatt, így nem tudott felnőni az első csapathoz.