Vettem 1x egy samu telót a medi-ában. Promócióban adott +6 hónap garit a hivatalos magyar márkakereskedés. Regisztrálni kellet hozzá. Itt derült ki, hogy nem ők hozták forgalomba idehaza, így nem jár az extra gari sőt a kereskedőhöz kell majd vinnem ha gebasz lesz vele!
Szerintem erre gondolt 409!
Pesti raktárból jött szolnokra, számlát is kaptam....
Akkor most mennyivel volt ez 2millió alatt? De mindegy is.
Az enyémet 1.4xmillióért vettem, Távkaros, biszbasz gombokkal, rövidcsizmás, önindítós, elektromos emelés, propeller, tank csővezetékkel csatlakozókkal. Igaz, a tank csak 12l szintjelző nélkül, és nincs fordulaszámmérő.
Az a távkar kábelkorbáccsal együt is nagyon messze van a félmillától, mint látható, annyiba belefért a PT is.
De. Ami nagy különbség az a technológia. Ma már Európában a karburátoros motornak elenyésző a piaca. Ez erősen árcsökkentő. Lehet, hogy a motorod sem ide készült, és nem a hivatalos csatornán került az országba (Európába) Félre ne értsd, nem leszólom a karburátoros motort, de annak a technológiának leáldozott már a csónakmotorknál is. Van előnye/hátránya, most ebbe ne merüljünk bele.
Amúgy legyen vele sok gondtalan hajókázásod. :))
----------
Jutott fejembe, (mert ígértem, hogy visszajelzek) a Suzuki gyertyája, volt róla polemia hogy, 30-50 órát bírnak. Most 220óra van benne és megy mint eddig.
A Hondának is van gyári fordulatszám kivezetése!!!!
A probléma részemről ott kezdődött a S -val, amikor 900e ért hirdetik, jaaa az hosszúcsizmás, jaaa távkar is kőőő'??? az plussz 500e, jaaa,hogy érdekelne a fordulatszám is???!!! ,ugyan már, 65e pessszeta. De megveheted később is, úgy is csak drágább lesz! Oké, KUS -t lehet barkácsolni rá.
Akkor mi a probléma részemről??? !!!
Egy nap úgy ébredtem fel, hogy vegyünk egy Hondát. 70% a Yamahát isteníti, akkor legyen HONDA. Ducati nincs, BMW boxer sincs Outboard ban.
"Utalj át 150e előleget, aztán Januárban eljössz érte, meg elküldöd a maradék zsetont..." , kb a Magyarország hajózó lakosságának kb 8,9%-a mondaná meg a tutit, h a Somogy közepén , ahol a cukorgyári derítő a 2. legnagyobb vízfelület, /első a Deseda.../ qva jó áron kapsz Honda csónakmotort!
Elmúlt a karácsony , a pezsgő is kitisztult a fejekből, meg a BF30 is valahogy be lett küzdve az OctaviaII sedan ba lehajtott ülésekkel, pokróc meg hungarocell hegyekkel kisérve, jaaaa meg az a Qrva nagy doboz is ,a mi járt hozzá.
És most jön a lényeg!
Hazaérünk, izgulunk, szikét rántunk, videózunk a telcsikével, jujjj mi lehet abban a dobozban?????
24 Liter szintjelzős gyári tank , csatlakozó+üzemanyagcső úristen!
Propeller, ami gyári! úristen!!
Fordulatszám műszer úristen!!!
Trim állás műszer
Távkar varázsgombokkal!!!!! Mert-hogy PowerTrimm meg rövid csizma felár nélkül!!!
úristen! úristen! úristen!
Kellett vennem 2 bowdent mert ugye azt testhez, méretre vesszük. 2.800HUF al volt drágább az original Honda , mint az utángyártott!!!! Vegyünk rá nagyobb csigát, mert kicsinek gondolom a gyárit ,fel sem tettem, a Honda propeller méretező programjával kiválasztottam egy nagyobbat. Max 5800RPM tud ezzel a csigával felfelé a Dunakanyarban! jelek szerint jó a propeller kereső web oldal. Jaaa, és kb 4.000HUF -al volt drágább, mint a SOL** . / ez is Solas , csak OEM /
Akkor most van egy 0 perces PowerTrim es motorom , ami karburátoros őskövület , /de legalalább EUR -0 lehet kb a besorolása ,mert olyan ezerkilencszázkilencvenX óta gyártásban van..../ Viszont annyival megálltam 2Méter alatt, hogy ezen a benzin áron számolva 3 év alatt /sajnos keveset jutok le a Dunára / nem tankolom bele a maradékot a 2M hez.... Minden utalva lett, nyomon követhető, nem a levegőbe beszélek hülyeségeket.
Dunán lefelé akár 2 személlyel is tudja az 50Km/h -t / lefelé!!!, és érdekes mód Verőce - Kompkötő sziget magasságában szeret száguldani / ,de ez csak karburátoros.... :( Cserébe 0 perces lévén szemle nélkül felvezették a hajólevélre.
Leírom mégegyszer, nem vagyok "Márkabuzi" felőlem Adideas, Kawamaki, CFMotyó, KOVéé, VOGéé vagy HITLI is lehetne a csizmára írva, még a Parsun on is agyaltam! , de 346-Nem 0-Igen 4-tartózkodás mellett lebeszéltetek a Parsunról, de január óta meggyőződésem ,h a S lehúzza a vevőket.
Négy évig volt S-m, három különböző testen használtam. Gondolkodás nélkül megvenném ilyen ár-érték kategóriában!!!
Jelenleg megpróbálok valahogy együtt élni a karburátorokkal...
Ezt mondom napok óta. Mindegy mennyi hngeres, ha a gyertyakábelről veszi a jelet. Csak azt kell tudni, fordulatonként 1, vagy két fordulatonként van 1 jel (gyújtás) mármint 4T motornál.*
A kínaiak valószínűlg azért bonyolítják, mert az osztófejes motorokra is gondolnak, hátha a trafókábelre tekeri valaki drótot. Lehet, hogy arrafelé ezekből még sok van.
* páros számú hengerknél, MAP-DIS gyújtás estében minden fordulatra ad gyújtást. Páratlannál van a két lehetőség, attól függően hogyan oldotta meg a gyártó a jelforrást.
Az a kérdés azzal a motorral, hogy honnan veszik a jelet a gyújtáshoz. Ha fötengelyről (ez a valószínűbb) akkor igen, 1henger 2T. Ha viszont a vezérműtengelyről, akkor is 1henger, de 4T.
A Suzukinak van külön fordulaszámjel kivezetése. Persze ők azt szeretnék, ha megvennék hozzá a gyári műszert, de nem szükséges. 2022-ben tettem is ide, vagy a gumicsónakosba egy osszcilloszkóp képet, amin az látszik, fordulatonkén 6db négyszögjelet ad ki. Olyan műszer kell hozzá, amit tud 12hengeres 4T-t. Nekem egy KUS műszerem van, az kb, negyedébe került mint a gyári.
Ez bármilyen hihetetlen és átverés "szagú" ,DE pontosan így van, ahogy Laci írja !!!!
1henger 2T re kell állítani, 3 hengeresnél nem tudom hogy jön ki a szikráztatás,hogy vannak "elékelve" a hajtókarok, de 1 - 2 hengernél minden egyes főtengely fordulatra van szikra!! Azaz a gyújtás indukciót kell számolni percenként, mert az egyezik meg az aktuális főtengely fordulattal. A gyári műszerek gondolom a jeladóról "veszik" a jelet, ( pl... Buzuki 65.000HUF ért, rablás... ) , ezek a kínai izék meg a nagyfeszt érzékelik a gyújtókábelben.
Várjunkj! Lehet, hogy nem tudjátok hogyan kell ezeket beállítani?
Ami megvan adva lehetőség, 4T esetében, azok a régi osztófejes motorokra vonatkoznak. Ilyen manapság nincsen. A kábelt egy gyetyakábelre kell tekerni, tehát 1 hengert kell alapul venni, bármennyi hengeres is a motor. Miután ezek a rendszerek főtengelyjeladóval működnek, minden fordulatra adnak egy gyújtást (jelet a mérőnek) Függetlenül attól, hogy ez 4T. A másik gyújtás kipufogó ütemben lesz, így nincs jelentősége a működés szempontjából. Ebből adódóan 1hengeres 2T-re kell állítani. Ilyen lehetőség bizonyára mindegyiken van.
nala,m ez erzesre jol mutat, nagyobb gaz nagyobb fordulat, kisebb gaz kisebb fordulat. kb. 800-5500ig teszteltem 2 hengeres 4 utemuvel
(azert ezt vakasztottam, mert be lehet allitani az indulo uzemorat -> barmelyik kiolvasas utan pontos (elemcsere, nem a motor 0km-es koratol van meg a 'muszer')