Igen, mindkettö munkaakkumulátor, mindkettö 80Ah, de az egyik AGM a másik meg az oldschool ólom-savas. Töltésnél gondoltam, hogy nem ugyanazok az igények, mert a töltön is külön állítható, ha AGM.
A Maroson végül kifejezetten szerencsénk volt a pünkösdi hétvégével, egy árhullám apadó ágán tudtunk fel- és visszajönni. De Arad alatt már egy 15 centis vízállás különbség a fel- és lefeleút között is láthatóan több vízfodrozódást, megakadt fát stb. mutatott a visszaúton.
Ahol pedig mi akadtunk meg, az az aradi Traian híd, ott egy elég durva mederformációt alakítottak ki, ezeken a hosszú terelőgátakon éppen átbukott a víz és rohadt nagy örvénylést meg forgást csinált középen. A híd fölött egy kicsivel teljesen elfogyott a sebességünk, egy helyben álltunk, ezért a belváros helyett ez lett a végállomás.
Itt bővebben is írogattam meg töltöttem fel fényképeket:
Na, hogy ne maradjon lezáratlanul, egy ilyesmi listát találtunk végül a román kötelezőre. :)
Kötelező: - 1 kézi szonda (talán mélységmérő?, Sondă de mână) - 1 reflektor vagy zseblámpa - Mentőmellények síppal és jelzőfénnyel, jóváhagyott modell vagy az EN 393, 395, 396, 399 szabványoknak megfelelően (ahány személy van) - 1 mentőgyűrű kötéllel - 1 elsősegélycsomag - Ghiordel + ispol (1 + 1): képek alapján ez merőedény, de nem tudom, mi a különbség - 1 kés / fejsze - 1 teleszkópos rúd - 1x5-15 kg-os horgony 20 m hozzá tartozó kötéllel - 1 x 2 kg tűzoltó készülék
Ajánlott: - 1 x Hordozható UUS rádiótelefon - 1x5 méteres parti kikötőkötél
A dupla Ah végett gondoltam összekötni, ill. hogy ne kelljen pl egyikröl másikra átkötni, ha lemerült. De lehet, hogy hülyeség, azért is írok ide mert nincs ezzel tapasztalatom, nem értek hozzá
nagy erő nem kell ha közben forgatod lassan a lehajtást, a könnyű fél fordulat után bekattan és pár pár fokra vannak a fokozatok. mindkét irányban érdemes próbálkozni. Impeller cserekor nekem is elfordult, de hamar kisakkoztam. Megoldanám neked de az időben nyár vége lenne.... Motor van, egyben de 55-ös, tulajdonképp ugyanaz, hosszú csizmás, no papír, tökéletes kompresszió, 140eFt.
(Van 60CE történet is, valami érdekes rövid-hosszú közötti csizma mérettel, de elment a műanyag persely a satuban, lötyög, örökre öszzerágódott kuka, és még egy plusz 60CE csak motor blokk sallangokkal, alig használt állapotban, egyszer felraktam 55-ös csizmára de nem teljesen stimmel de nem lehetetlen.)
Nem akarja...fentről amennyire oda látni, oda fordul. De valamiért nem megy. Pedig erővel próbáltam forditani. Kárt nem akarok benne tenni (tengely kicsúszástól elvileg fizikai baja nem lett).
Kell néznem valakit aki tudja,hogy kell ezt rendbe rakni. Ha kell széttszedni - összerakni.
Tudtok valakit aki profi ebben, és el is vállalja?
Illetve, véletlen, kompettben nincs egy ilyen motorod eladó? :) :)
Köszönöm szépen! Ma nappal leültem elé, és próbáltam megérteni. Arra jutottam, hogy felcseréltem a két bowdent. Most már végzi a dolgát, ahogy kell. És hogy segítettél, már a kis kart is értem.
Az, hogy 20-as, nem sokat mond, de mivel befecskendezőről írsz, gondolom a DF20A motorról lehet szó. ??
Annak a távkarján a kicsi kar is "gázkar", fordulatot lehet vele emelni, ha üresben van az irányváltó. De annak nincs külön bovdene, az ugyanazt a bovdent mozgatja mint a nagy kar gázadáskor.
Sziasztok! Segítségetek kérném. Vettem egy Suzuki 20-as távkaros motort. Soha nem láttam még hasonlót sem. A kapott dokumentációt nem találom, a neten meg semmi.
Szóval a kérdésem : A távirányítón van két kar. Egy nagy, és egy süllyesztett kicsi. Gondolom a nagy, a gázkar+ irányváltó, aminek a bowdene a befecskendező pillangó szelepét is mozgatja. De mi a másik kar? annak a bowdene valami karokat huzigál, de nem szeretném szétszedni a motort, hogy megtudjam. És remélem nem cseréltem fel a bowdeneket.
ha belement az már jó, ha nem fordul el könnyen egyik irányban sem ez a váltórúd akkor lehet jó is vagy. egyébként simán forog kb háromnegyed fordulatot aztán kapcsolja hátra-üres-előre fokozatokat de ez talán negyed fordulat összesen, és ezt fogó nélkül nem tekered ezen a ponton. Ha valóban visszament bele simán megoldod.
Visszadugtam, de hiába forgatom semmi. Sebességben marad. Ez a valami csuszkalt benne, addig mogzattam, hogy ugye belement. Csak hiába. Eröltetni nem eröltemmem, hogy törjön valami.
Még arra gondolok, hogy megfordult volna, és rossz irányba néz.