Üdv.mindenkinek! Nem tudom él még e ez a kérdés. Nálam is pont ugyanez a kérdés!Ha mégegyszer elindítom csak a centrifugát akkor lefolyik a víz. Előre is köszönöm!😊
Remélem jó témába írok, van egynéhány az én kérdésemet érintően. :) Nemrég költöztem új lakásba, ahová a régi mosógépem nem fér be. Tudtok nekem tanácsot adni, milyen készülék lenne jó?
Aeg Öko Lavmat 21000 mosógépben benne marad az öblítő. Öblítő program használatakor nem szívja be az öblítőt, hanem a tartályban marad. Megpróbáltam leszedni a fedelet, de egy cső miatt ami a mosószer tartályba megy, nem sikerül. Szerintetek miért marad benne az öblítő, illetve honnan tudnám lekötni azt a csövet? Ha valaki szedett már szét ilyet és van képe is róla vagy bármilyen szerkezeti ábrája róla azt megköszönném ha segítene.
Kedves Topic tagok, szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Siemens WM14T440BY mosógépem. Időnként (amikor olyanja van) túltölti a dobot mosás közben vízzel, közben villog a csap szimbólum és csipog. Nem minden esetben csinálja, van, hogy hetekig semmi. Kissé tanácstalan vagyok, mert már a vízbeengedő mágnesszelepet kicserélték, illetve a presszosztát is erre a sorsra jutott, de ennek ellenére a szerviz csak vakargatja a fejét és nem tudja mi baja. Hallottam olyat, hogy a mosógépben található egyensúly szenzor /balance sensor / súlyautomatika- nem működik megfelelően, ennek a cseréjével meg lehetne oldani a gondot. Valaki járt már így esetleg vagy tudna- e segíteni? Hálásan köszönöm előre is.
Van egy Electrolux EWT1376HLW tipusú mosógépem ami mosás közben egyszer csak lekapcsol, majd kb. fél óra múlva újra indítható, a beállított program az törlődik. Hiba kódot nem ír, olyan mintha nem kapna áramot.
Üdvözletem mindenkinek, nem tudom jó helyen járok e a problémámmal, de megkkísérlem hátha lesz vélemény:
a helyzet a következő- adott egy Zanussi Lindo 100 típusú kb 1,5 éves automata mosógép. Hibátlanul üzemel, de a legutolsó két mosásnál az öblítő rekesz, ami eddig szinte üres volt mosás után - színűltig marad tiszta vízzel. Tehát lényegéban az öblítő szer nem marad benne csak tiszta víz. Utalhat ez valamiféle kezdődő hibára? Érdemes a jelenség után járni? Gondolom házilagosan kár kísérletezni?
10 éves Ariston AQXD 129EU mosógép eddig jól bírta, az utóbbi időben viszont kopog a centrifugálás közben. Nem az üst ér hozzá a belsejéhez (rugók rendben, lengéscsillapítók cserélve)...
Ami érdekes, hogy a dob mintha picit kotyogna, úgyhogy nekem az a gyanúm, hogy csapágyas... Lehet ebben a tipusban csapágyat cserélni, vagy üst+dob+apróságok egyben mennek a kukába ilyenkor?
Üdv. Kérdezni szeretném a Zanussi mosógépem nem megfelelő hőfokra melegíti fel a vizet. PL : 50 fokra van állítva a pillanatnyi program végén, kiszivattyúzásnál csak 30-32 fokos a víz! 90 fokra állítva pedig 36-37 fokos. A program 90% hosszig egyfolytában kapja a fűtőszál az áramot. Mi lehet a hiba oka ? Nem fiatal a gépezet ,de ezért nem akarnék újat venni.
AEG Öko Lavamat 21000 típusú mosógépembe beleesett egy ruhacsipesz a dob és az üst közé. Ki lehet ezt venni valahogy ennél a típusnál? Az előző gépembe, egy Energomatba a gyerekek dobáltak ezt-azt,de drót vagy puha alumínium kötőtű segítségével mindig ki tudtam szedni.Most viszont még csak nem is látom a ruhacsipeszt,ha zseblámpával átvilágítom a dobot.Azt hittem,az üst alján kellene lennie.A szűrőt néztem,de oda nem is férne be.A dob akadálymentesen forgatható,nem igazán értem.
Mi a vélemény az AEG Lavamat 86560 TLEa felültöltős mosgépről?
Az Electrolux EWT1376HLW felültöltős mosógép centirfuga fordulata 1300 fordulat/perc. Az AEG mosógépé 1500 fordulat/perc. Programokban nem nagy eltérés van. Az AEG drágább. Megéri az árkülöbséget az AEG mosógép? Minőségben melyik felé billen a mérleg?
Az Eletrolux EWT 1346 tipusú mosógépem dobfedelében levő dobfedél rugó elpattant.
Megnéztem az Elektrolux web oldalán a robbantott ábráját, amelyet itt mellékelek.
Ez az alkatrész kapható.
Kérdésem az lenne, kicserélhető ebben ez a rugó? Teljesen szét kell kapni a mosógépet a rugó cseréhez? Vagyis mennyire bonyolult ennek az elvégzése egy szakszerelő számára?
Az ábrán 24-es számmal van jelőlve a rugó. Azon a dobfedélrészen pattant el, ahol a kiodó kék gomb található.
Van egy probléma egy VA-561 NDK mosógéppel. Elindul, egyik irányba megy a motor, majd leáll (várakozó ciklus és irányváltás) majd amikor megindulna a dob a másik irányba, mintha "megakadna", kattan a relé, indítana, de a motor búg. Majd egy újabb kattanás, gondolom a hővédő bimetal blokkol. Utána újra állás, irányváltás, indul a motor, megy.
Nem találtam semmi hasznos infót a linken, de megoldódott ezzel:
Mindösszesen 3600 ft volt. Kapott még két új RS-es csapágyat is. A spiáterből készült féltengelyek belülről kifelé pusztultak el. Javaslom valamilyen tömítő használatát a dob és a féltengely közé.(pl:sziloplaszt.)
A gép: Whirlpool AWT 7105. Version: 8561 710 10050
Nem szeretném a drága dobot megvenni mert a csonktengely eltünt. :)Lefúrtam a szegecseket kap újakat vagy csavart.Valaki megtudná adni a csonk tengely méreteit? Amit nem tudok lemérni hogy a v-gyűrű alja hol helyezkedik el a tárcsa síkjához képest. Egy jó fénykép is elég lenne( makro) Vagy esetleg létezik külön is a csonk tengely? (service manual szerint nem) Érdekes a csapágynak semmi baja, de kap egy újat meg a V gyűrű is kell: Forsheda V-22 1557-3 75.
3 éves Hotpont Ariston ARSL 85 mosógépem a program elindulásakor beszívja a vizet, aztán megáll. Néha búg is hozzá. Az a furcsa, hogy volt már ilyen vele, aztán egyszer csak elkezdett rendesen működni, de most megint nem megy. Mi lehet vele?