Tény, hogy a tamagocsin edződött tulajok jobban kijönnek a rönókkal.. Az általában igaz, hogy érdemes rá odafigyelni. Amikor a régi munkahelyemen a tulaj X5-ösét kéthetente raktuk trélerre, akkor azért büszkén gondoltam akkor még a twingómra.. :-) 60000 km, 2 olajcsere, 1 első fékbetét készlet, meg benzin...
Megértem a bosszankodásod, de ennyi hibát egy autón nem szokott produkálni a Retyó. Sajnos kifogtad.
Hogy a trafó cseréje ilyen sok(k)ba került, az a lehúzós szerviznek - no meg az akkori tájékozottlanságodnak - köszönhető. Az elején gariban kellett volna cserélni. Később meg kedvezményes áron.
4 Beru egyébként 40 körül kapható.
A bowden rögzítőjének primitív műanyag megoldása érhetetlen. Azt egy bowdenes végérvényesen meg tudja javítani.
A Megyeri híd környékén, egész az M3-asig 80-as tábla, nem csak a régi szakaszon... Ne hogy belefussatok 110-el.. Ma is mértek autóból a híd pesti végénél...
Teljesen igazad van.. csak hát a kresz azt nem veszi figyelembe, hogy ha 220-al váltogatod a sávokat, amikor kerülgeted a 60-al füstőló ifákat az M7-en, akkor elég rossz hatással vannak az egyenesfutásra a külső sáv nyomvályui.. szóval.. szerintem 220-al nyugodtan mehetsz a belső sávban.. előbb-utóbb úgy is előz egy kamion egy másikat.. :-)
HA az M7 et m5 el összekötő szakaszon ahol tényleg 80 van öott taplóság valakit a külsőben 80 nál ledudálni, az új szakaszon viszont nem, ez ennyire egyszerű :))
A belsőből meg mindig le lehet bárkit bármenyivel megy :)
– A szabály szerint autópályán jobbra tartás van, tehát még 220-szal is a jobb oldali sávban kell haladni, ha nincs előttünk senki.
Ezt Winkler-Virág András mondta az autópálya szóvivője, lehet benne valami, meg Kresz szerint is így van :)
PErsze ezeket nem neked írtam hanem úgy általánosságban :)
A szervízkönyv szerint, megfelelő hidegben, még akár 3-5 percig is mehet az izzítás, hogy ezzel javítsa a motor hideg-járását, és csökkentse a károsanyagkibocsátást..
Dehogy számolsz rosszul! Én is végigjátszottam ugyanezt hidd el! Csak amikor egy 4 millás autónál elkezdek gondolkodni hogy el merjek-e vele indulni Olaszországba mert útközben nem megy-e tönkre a gyújtótrafó, MEGINT, nem esik-e le az ablaka menet közben -MEGINT, nem romlik-e el a központi zár -MEGINT ...az kicsit gáz. Tudod vígan odaadnám az esőérzékelős ablaktörlőt, meg az indítókártyát, meg az automata lámpát, meg a padló alatti tárolót, meg az egyéb parasztvakító cuccot, - a 8 légzsákomat nem!- az árukkal arányos megbízhatóságért.
Ha kulccsal nem sikerül kinyitni, akkor esetleg alulról meg kellene próbálni a motorházat. Hátha az elérhető.
Az ajtót a jó szakember egyébként roncsolásmentesen is képes kinyitni. Ezt láthattam a RenaultClub váci rendezvényén is egyik klubtársuktól. Ezzel foglalkozik.
Tegnap mentem vele 200 km-t.. mire odaértem teljesen kisimult... reggelre sajnos ezt elfelejtette, és azóta megint rázkódik. Rendelek hozzá egy motortartó bakot, és kicserélem.. Ez még talán a legolcsóbb, és nem kell hozzá szerelő sem.. eddig 27000Ft a legjobb ajánlatom. (jobb felső bak, k9k 722) Van valakinek jobb ötlete?
Ha -10-ben nagyjából egyszerre elindult mind a négy hengered, szerintem nincs gond a gyertyákkal.
..de azt is mondják, hogy a kurvából lesz a legjobb feleség... :-) Nekem 4. rönóm... és ha körbeolvasgatsz más fórumokon, majd minden más autómárkánál lehet ilyeneket találni, hogy egy-egy példány kicsit gyengébben sikerült.
Bár, ha megnézed egy ugyanígy felszerelt toyota árát, és kivonod belőle a megánét, meg a megánra eddig költött javítási költséget, még mindig marad pénzed... :-) Rosszul számolom?
Csak 2-3 mp indítózás után.. hehe.. Ezen most sok-sok régebbi fordos, vw-s, vagy opeles olvasó felhorkan... Nyugi! Ők 2-3 perc indítózás után kezdenek csak aggódni..
A gyertya még (hőmérséklettől függően) az elindulás után is izzít. Meg, ha az akksid nem volt feltétlenül a toppon, akkor a -10 fokos motorolaj visszafoghatta az indítózást. Na, meg ugye a gázolajat is fel kell fűteni, hogy "beférjen" a porlasztókon..
Hát tudjátok -MII-esünk van - nem hiszem hogy tud olyan árat mondani a rönó amennyiért én újra rönót vennék. Újonnan vettük -nagyon szeretjük minden hibája ellenére- de 4 év (60.000 km) alatt az alábbi hibák jöttek ki rajta
-gyújtótrafó csere 4x (100.000 HUF) -leszakadt a jobb első ablaka -3x elszakadt a csomagtérajtó vezeték (20.000 HUF) -nem működik a belső levegő keringetés, mert eltört a fogaskerék (120-160.000 HUF nincs javítva mert sokba kerül) -most nem lehet bezárni -zörgött az ajtó amit a szervíz nem tudott megcsinálni -verte az olajat a szelepfedél alól (garanciális javítás 2X)
ezek ugye nem nagy hibák csak bosszantó apróságok. De ki szert úgy autózni, hogy a műszerfalon folyamatosan virít a felirat, hogy "door open" miközben a gyerek ott ül a háta mögött. Megállásnál meg a kilincs meghúzása nélkül ki tudja nyitni az ajtót a vezető oldalán. Szóval azt hiszem ez volt az utolsó dobása ... mennie kell és legyen bármilyen olcsó az új M III nem veszünk olyat.
Olyan ez az autó mint amikor valaki egy kurvát vesz feleségül ... van amit marha jól tud, de az apró hibák után egy idő után elege lesz az embernek belőle
Ezért nem mertél Te gyorsabban menni. Mert nem az utat figyelted, hanem a mellette ácsorgó táblákat.
Egyébként én is szeretem betartani a sebességkorlátozásokat. Na nem mindig sikerül, de nagyjából igen. És utálom, ha letolnak az útról, amikor pedig a max. megengedett sebességgel megyek.