A hozzáértők többsége azt mondja(ha jól értelmezem), hogy részvényt vásárolni most kell, mivel nagyon alacsonyan vannak a megbízhatóbbak(mol, otp), és ezek biztos erősödni fognak.
Akik ilyeneket mondanak azok is tisztában vannak azzal, hogy ebben nagy a kockázat, csak mivel jószerint egymás közt vagyunk és ezt mindegyikünk tudja, nem irjuk ki minden esetben.
Az árak most alacsonyak, de ezek is simán felezhetőek, ezt is jó tudni.
Szerintetek mivel kezdjek, mit vásároljak, hol vásároljam őket?
Valami normális brokercégnél (másoka ajánlgatnak majd, vagy olvass vissza), de nem az OTP-nél és nem az ebrokernél. Az ami minimum: olcsóbb legyen a kötés 0,4%nál, a minimum kötési díj 150,-nél, ne legyen egyéb költség és legyen internetes felületed.
Én semmit sem, de Te tudod:
OTP és MOL most olcsónak tűnik, ha nem mennek csődbe lehet, hogy évek alatt felmennek. OTP elég nagyot ingadozik napon belül az árfolyam, én most még egy kis esést gondolok még (2500,-ig minimum). MOL ha 10e alá megy, akkor 9500 környékét sejtem, hogy eléri.
Ami talán valamivel jobb az az osztalékrészvények: Matáv és Zwack, most mindegyiknek az osztalékvárakozása 10% felett van. Én az 550,- szintem szeretnék ?atávot venni és Zwackot 10e-ért. Itt (ha lesz osztalék) van egy kis biztonsága az embernek, hogy egy bizonyos jövedelemre tesz szert vele.
én azt mondom, hogy érdemes lenne felíratkozni az egyhetes ingyenes elemzésre itt:
http://www.tozsdeklub.com/
Minden reggel 10-10,30közt élőben elemzik a részvényeket és van heti 1-2 délutáni nagyobb elemzés is. Ha másra nem, akkor arra jó lesz, hogy ha venni akarsz, akkor jobb pozícióban vegyél.
Jól beszopom az Otp-vel, ha így folytatódik, akkor bármennyire vicces, de egy vagy két év múlva nézem csak meg, aztán max úgy érzem majd, hogy "talált pénz", bármennyit is hoz vagy visz el! :) De: Nyomorba dönt...:D
Azért ez kicsit durva, ha visszaolvasgatsz, itt soha senki nem javasolt senkinek, semmilyen, vételt eladás, mindenki a saját felelőségére vesz és ad el! h
Na jó, nyilván ez a cég ennyi bajjal együtt sem 5öt és nem is 10et ér, távlatilag min. a duplája (20-30), főleg az INÁval együtt, de azt akartam mondani, hogy nem csak az általános válság és pánik tette ide az árfolyamot, hanem jó pár konkrétum is. Azt meg sok őrült alap egyáltalán nem nézi (ha ezek egyáltalán bármit néznek), hogy a MOL nem elsősorban kitermelő..., azaz egy kalap alá veszik a többi kitermelő olajcéggel sok esetben. De én is azt mondom, kockázatmentesebbnek látom, mint a bankost, ott még totál padló sem kizárt, és nem a funda miatt.
ebben igazad van! itt biztos sok olyan ember van, aki arra szamit, hogy majd neked azt mondja vegyel es akkor majd jol felmennek az arak, mert a te penzeddel aztan tuti befolyasolod majd a dolgokat:D
Mindenképpen a KBC Equitasnál nyiss számlát, én (is) ezt ajánlom. Az oldalukon minden le van írva, hogy tudsz számlát nyitni, megbízásokat adni, mi mennyibe kerül stb.
Tényleg olvass vissza pár oldalt, sok mindenről szó volt.
A vásárlásokkal én most igen óvatos lennék. Olyan, hogy "olcsó részvény" nincsen.
Látod én is így vagyok ezzel. Ennyire nem egyszerű a gazdaság. Bizonyára mindenhol jelen vannak a spekulánsok, így ezen a fórumon is, akik át akarnak vágni.
szerintem olvass vissza egy par oldalt es akkor nem kell ugyanazt leirni ujra:) nagyon sokan vannak igy a dologgal, mint most te es emiatt sokszor hangzott mar el a valasz! Tutit tippet senki nem fog adni!
Kereskedesre pedig talan a legajanlottabb az equitas.hu
Sziasztok. Eddig soha semmilyen közöm nem volt a tőzsdéhez, ám mára sikerült egy kevéske pénzt megtakarítanom, amit szeretnék befektetni. Az egyik opció természetesen a részvényvásárlás lenne. A hozzáértők többsége azt mondja(ha jól értelmezem), hogy részvényt vásárolni most kell, mivel nagyon alacsonyan vannak a megbízhatóbbak(mol, otp), és ezek biztos erősödni fognak. Szerintetek mivel kezdjek, mit vásároljak, hol vásároljam őket? Segítségetek előre is köszönöm!
Azért az a 60 usd (vagy a gyenge dollárárfolyamon számolva úgy 75 körül) nem kevés. Emlékszem, tavaly tavasszal úgy szóltak a hírek, hogy "úristen, már 80 dollár az olaj...".
Szóval ez a 60 usd nem gond, főleg, hogy megy az feljebb azért. Másrészt, mint ahogy te is írtad, a MOL inkább forgalmazó, mint termelő.
5 ezer szerintem nem reális, az akkor lesz, ha valamelyik baráti cég (akinek adtak MOL-pakkot) ki akar szállni a buliból.
Azért van ám ott is egy s más, 147 helyett 60 dolcsi meg alatta az olaj, és kapott egy jópofa ajándékot "kedvenc" és konstruktív kormányunktól, ami ugyan a költségvetésben egy légypiszok, de amúgy ismét egy "szép" gesztus, kitaláltak egy újabb adót, ez már kb. az 519. adó pár év alatt, a robinhúd adó :( A mol menedzsment "kiváló" működéséről meg inkább ne beszéljünk, megvették magukat 25e (???) ft körüli átlagáron? Az a csoda, hogy 10 rongy, és nem 5!
Ami most van, az általános közhangulat. A gyanús az lenne, ha egy papír menne a többivel szembe, minden komolyabb indok nélkül. Most viszont minden egy irányba megy.
Ja, igaz, mindennél. Csak azt nem értem, hogy végül is az árakat a kínálat-kereslet határozza meg. Ha nem viszik az eladók annyira le az árakat, akkor nincs ekkora esés. Kicsit nekem mesterségesnek tűnik a dolog.
De a lényed OTP-ben ne vegyél OTP részvényt, mert lehúznak a kezelési költséggel. Valaki írta, hogy tőle 6000 ,-T gomboltak le. Miközben az Equitasznál ugyan annyi vásárlása csak pár száz forintba került volna és még szabadon kereskedhetsz is. Befektetés, tőzsde: Válaszok