Nabameg, télleg ott van...:) Akkor...egy! Aszongya Hondán nincs, új nagy Briggseken nincs, MTD ThorX-on nincs, GGP-n nincs. Mégis első rántásra indulnak. Ja, nekem a lassan tíz éves Teknán van (meg az újakon is még), elvileg 6X meg kéne pumpálni, de pont nem szoktam, mégis indul. Nem adok a Kawának meg a Teknának sem sokat, hogy lekerüljön a következő típusokról az a kis bogyó.
Partner 371-essel jártam úgy, nem is egyel, hogy gyárilag fordítva volt bekötve a pumpija...na az muris volt, mikor nyomta bele a kis buborékokat a tankba...de inkább szánalmas. Persze semmi perc alatt át lehet kötni, de akkor is.
Szólíd kis jószág :):) erről jut eszembe, mikor LandCruisert nézegettem, volt egy eladó Sándorfalván. Az öreg földesgazda felszereltetett a HDJ80-asra egy kéttengejes potkócsinak a vonószemjét, és meg is mutatta hogy az nem dísznek van ott. A kéttengelyes pótkocsi megrakva szalmával, és a 4,2es TD HDJ80 assal húzogatta a szántásba :):) Nem véletlenül lett legenda a LC :)
Favágáshoz, fünyiróbrigádok szállításához (is) ideális ez a gép is.12 henger, összkerékhajtás, egyéb kényelmi felszerelések stb.Háromszor jártam vele 1500m magasan.(A képen "leugrottak" egy kis 40m-es tüzifáért az erdöre)
"Nézz meg fűnyírón egy Honda, vagy Kawa motort, de akár egy újabb Briggs-et, azokon sincs már pumpedlizés."
a kawasaki fj180v-on van pumpedli! :-)
pedig nem egy régi fejlesztésű motor, és rárakják 3-4 százezres fűnyírokra is :-D
nekem semmi bajom a pumpedlivel, az átlagfelhasználó pedig legalább látja hogy kifogyott a benzin miután leállt a gép, és jóesetben nem rángatja berántókart, hogy induljon már be a gép :-)
Tool Class: Hand Tools - Lawn and Landscape Tools: Trimmers - Tool Type: Knives and Blades
Suitable for tough vegetation. Suitable for professional use. Lightweight Brushcutter with full crank 30cc 2-stroke engine and soft-grip cow horn handles. Robust and reliable construction. Clutched drive system with solid drive shaft. 2-piece guard with integrated line cutter. Primer bulb and electronic ignition. Supplied with full harness, blade and 2 line head. 50:1 fuel mix. 1.27hp / 1.9hp 2-Stroke Makita EngineSteel 4-Cutter Star BladeScrew-Adjust Trimmer HeadComfortable Safety Harness1 Year Manufacturer's Guarantee
Tanaka TBC60 powerful clearing saw for forestry, farm or municipal use.Comes with deluxe shoulder harness,BRAIN head and saw blade.Lifetime drive shaft warranty,blade ready,attachment capable, Walbro carburetor with primer for fast reliable starts.
:D:D:D Ha tudom, hogy nincs rajta pumpedli, dehogy kell nekem :)) Egyébként is, ha levágja valaki az ujját a fürésszel, utánna mi a tökömmel pumpedlizik ? :O ? :O :)
Ha autó akkor, ez meg egy Land Cruiser, és teljesen széria HDJ80 as :)
Hát, én még profi kaszán nem láttam gumibogyót. Najó, mondjuk Dolmarból indulok ki, persze :) Van egy kis kar, ami a szívató, illetve az első gázadásig a félszívató állást biztosítja. Nem köll pumpedlizni. De láncoson sincs, 46ccm fölött egyik gépükön sem. Jó kis (persze kínai, természetesen, pont mint a piacvezetőn) Zama karbi van, szívató/félgáz állással, oszt jónapot. Nézz meg fűnyírón egy Honda, vagy Kawa motort, de akár egy újabb Briggs-et, azokon sincs már pumpedlizés. Mindegy, hogy hova pumpálsz, egy rendes szívatós karbival ki lehet váltani. LC, indul a 7900-es rendesen? Vagy hiányzik a pumpedli? :)
Á. Nem az enyém. Nekem SOKKAL ütősebb van. Yamaha RD50 :-D Csak a kedvencem az Ural. Jó gyökerekből hajtott . :-) Fel se mernék rá ülni. Nehéz, mint a dög. Ha el akar feküdni, el is fog. Én még azon a kis szar Yamahán is félek :-)
ezt egy terepmotoros haverom mondta, neki honda cr500 van, az egy 500ccm-es kétütemű kicsi motorocska, persze öninditó nélkül, meg kézi benzinpumpa nélkül, ha fáradt volt vagy fájt a lába, inkább műanyag fecskendővel adott neki egy kis benzint az indítás elött-végülis ez is kézi benzinpumpa :-D
Hmm. Ahhoz képest, hogy vívmányként írogatják az új fűrészeknél, hogy primer pumpával szerelve a könnyebb indítás miatt. (Nem kell a berántóval felrángatni a benzint a karbiba )
a nyomkodnivaló gumócskának kétféle feladata lehet. az egyik, ami minden kaszán van, az az üzemanyagszivattyút helyettesíti (amíg nem jáőr a motor), vagyis benzint juttat a karburátorba (nem a torokba, hanem a szivattyú kamrájába), ha üres, vagy friss benzint hoz, és a régit kitolja maga előtt a tankba. ez nem szívató funkció. a másik, hogy benzint spriccel a torokba, ezáltal lesz dús a keverék indításhoz. ez inkább 4 ütemű fűnyírókban szokott lenni, de kasza karburátoron is láttam már. azt hiszem, az utóbbit hívják primernek, de nem vagyok benne biztos.
Az a gumigomb a Primer nevezetű szívató. Sok kis teljesítményű gépre ráteszik. Dolmarokon is van, kaszákon is láncosokon is PS-420C-től lefelé. Olcsóbb ez a fajta karbi, mint a szívató/félgáz automatikás gondolom, a kicsi gépekbe meg elmegy.