Az általad is betett 1034-es képet Nagy Imre készítette a Keleti pu.-on, a dátumot a képeslap alapján nem tudom megmondani; a másik 1034-es kép is gondolom hozzá köthető, szerintem mindkettő a '80-as évek elején.
Az 1029-es képet szintén ő exponálta, ha jól rémlik; ez a kép is '80-as évek eleji lehet, és megfordult talán már ezen a topic-on is.
Az 1009-es képet Tenta György készítette, valamikor az 1970-es évek elején-közepén.
Ha már az újdonságnak számító kísérleti festésű Fuggerth Szili a téma, akkor szerintem a gyártó túl is teljesítette magát. Egy nem annyira ismert de a kép tanulsága szerint létező festés:
Pedig a valóságban ez a legszebb gunyájú szili volt a maga acélkék szinével, majd 10 évig hordta, emlékszem rá, igen-nagyon sokan megbámulták az évek alatt, bárhol, még mi masiniszák is. Valahogy ezeken a sötétkék gépeken, 1009, 1017, 1029 jobb érzés töltött el bennünket.
Most néztem a modell&hobby oldalát és azt látom, hogy elfogyott a vörös csillagos szili.Hát ez baj, mert a héten akartam volna belőle venni egy példányt.De azért majd benézek, mert már volt olyan , hogy azzt jelezte nincsen készleten, miközben ott figyelt a boltba a vitrinbe belőle
Ez egy 31 55 595 77xx-x-es (Eas) sorozat, amit a Roco csinált meg az eleve 31 55 533 12xx-x (Eaos, ha jól melékszem 1279-x pontosan) sorozat, abból is speciális, amit a Szlovák vasúttól bérelt (lopott) a MÁV.