En elkeszitettem a sargadinyelikort ahogy a neten irtak de miutan kihult a tej a szesztol kettevalt mit csinaljak szurjem at ujra?Amugy nagyon fincsi lett
Körte51 nem kóstolta a Magna Mácumját, szóval nem azt utánozta, csak egy variáció máklikőrre. A Mácumban van egy kis konyakmeggyes beütés is, valszeg ez a szerepe a hozzáadott aromának. Az a 4000 Ft tényleg túlzás picit a fél literért, annyira azért nem jó.
Mák likőrt készített már valaki? Kereskedelmi forgalomban lehet kapni egy gyártótól arany áron, és izgatja a fantáziámat. A neten nem találtam csak egy féle tejszínes receptet. Ha valakinel van bevált receptúrája, kérem ossza meg velem!
Mézes pálinkát szeretnék készíteni. Igazából már folyamatban van :)
Felhevített mézre öntöttem a pálinkát. 1 nap alatt elég sokat tisztult, de még nem tudom, hogy teljesen átlátszó lesz e az ital (illetve borostyánszínű a méz színétől) A lényeg az, hogy ne legyen zavaros. Már 1 nap alatt is elég sok trutyi leülepedett az üveg aljára. A kérdésem az lenne, hogy aszalt gyümölcságy nélküli mézespálinkát is érdemes naponta rázogatni, vagy ha leülepszik az oldott méz már az első napon, akkor már nem kell hozzányúlnom, csak várnom a tisztulást, és utána leszűrni?
A múlt hónapban összedobtam egy mandarinlikőrt, miután összetévesztettem és félreolvastam két régi receptet, amiből az egyiknek a nevében „mandarin” volt, a másikhoz meg narancshéj kellett, ráadásul le is kellett volna párolni... :)
– Az alap 6 deci olcsó (de igazi) brandy volt. A 2000 alattiak is teljesen megfelelnek.
– Egy hétig ázott benne 10 mandarin héja (szerintem elég lett volna 5). Érdemes minél nagyobb darabokban hámozni, aztán a fehér részt sajtreszelővel minél jobban eltávolítani
– Ázott benne még kb egy darab szerecsendió kb. egyötöde lereszelve, mert magában túl lónyál volt.
– 2 deci cukrot adtam hozzá, ezzel együtt elfér a likőr 7 decis üvegben.
– Hígítani már nem kell.
Az eredmény teljesen iható. Ha túl erős az íze, akkor ivás előtt vodkával vagy még több brandyvel érdemes keverni.
A Magyar Abszint Társaság könyörtelen véleménye alapján a kommersz jellegű, ánizsmentes „abszintokhoz” például a cseh Absinth-hoz hasonló ízű, de azoknál jobb minőségű ital állítható elő abszint pro eszenciánkból.
Akkor marad a meleg víz és a mosogatószer, elmosom a citromokat mint az tányérokat. A bio boltot holnap megnézem, de Baján lakok errefelé furán néznek az emberre ha ilyesmiket kérdez! Köszi a segítséget! Üdv:Darvasi A
Szerintem cseresznyelikőrt vagy cseresznye ízesítésű vermutot (amilyen pl. a Garrone Cherry) keresel, mert ahogy mondták, a sherrynek ezekhez semmi köze:)
A Sherry készítésekor megvárják a must teljes kiforrását, és ezután kevernek hozzá alkoholt, mely kötelezőenbrandy. Több változatban készül a száraz, könnyű finotól egészen a sokkal sötétebb és időnként édesebbolorosókig. Ezek édesítését – mivel a kiforrást nem szakítják meg – utólag végzik.
Sok receptet kipróbáltam, minél több minden volt benne, annál rosszabb volt. Dolce Vita blogjában találtam egy nagyon jó receptet, egyszerű és nagyon finom.
Strathbeagh-et vettem hozzá és csak sima cukrot karamellizáltam, nem nádcukrot.A tél végén nagyon jól fogyott:-)