Keresés

Részletes keresés

Melinda Katalin Vass Creative Commons License 2018.07.28 0 0 189

En elkeszitettem a sargadinyelikort ahogy a neten irtak de miutan kihult a tej a szesztol kettevalt mit csinaljak szurjem at ujra?Amugy nagyon fincsi lett

Szajrés Creative Commons License 2015.10.30 0 0 188

Köszönöm szépen. Megpróbálom. :-)

Előzmény: cloaked (187)
cloaked Creative Commons License 2015.10.22 0 0 187

Pálinkafőzés(otthon) fórumon volt egy recept, egész pontosan itt:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128810934&t=9007484

 

Körte51 nem kóstolta a Magna Mácumját, szóval nem azt utánozta, csak egy variáció máklikőrre. A Mácumban van egy kis konyakmeggyes beütés is, valszeg ez a szerepe a hozzáadott aromának. Az a 4000 Ft tényleg túlzás picit a fél literért, annyira azért nem jó.

Előzmény: Szajrés (186)
Szajrés Creative Commons License 2015.10.22 0 0 186

Sziasztok!

Mák likőrt készített már valaki? Kereskedelmi forgalomban lehet kapni egy gyártótól arany áron, és izgatja a fantáziámat. A neten nem találtam csak egy féle tejszínes receptet. Ha valakinel van bevált receptúrája, kérem ossza meg velem!

ekbim Creative Commons License 2015.07.17 0 0 185

Sárgadinnye likőrt szeretnék késziteni. Ha valakinek lenne receptje az szuper lenne. Köszi.

Monek Tamás Creative Commons License 2013.09.17 0 0 184

Sziasztok.

Mézes pálinkát szeretnék készíteni. Igazából már folyamatban van :)

Felhevített mézre öntöttem a pálinkát. 1 nap alatt elég sokat tisztult, de még nem tudom, hogy teljesen átlátszó lesz e az ital (illetve borostyánszínű a méz színétől) A lényeg az, hogy ne legyen zavaros. Már 1 nap alatt is elég sok trutyi leülepedett az üveg aljára. A kérdésem az lenne, hogy aszalt gyümölcságy nélküli mézespálinkát is érdemes naponta rázogatni, vagy ha leülepszik az oldott méz már az első napon, akkor már nem kell hozzányúlnom, csak várnom a tisztulást, és utána leszűrni?

cloaked Creative Commons License 2013.06.01 0 0 183

Itt egy recept egész mandulából.

 

Lényegében lle kell forrázni róla a héját, aztán hetekig áztatni a szeszben, meg ajánl hozzá egy kevés fűszerezést is.

 

Ha tudsz angolul, nem fordítanám le, de szólj, ha szükséged van rá.

Előzmény: Don Palesz (182)
Don Palesz Creative Commons License 2013.05.28 0 0 182

Üdv, nem tudja valaki, hogyan lehet mandula likőrt csinálni mandulával? Mindenhol csak mandula kivonatról olvasok.

cloaked Creative Commons License 2012.04.05 0 0 181

A múlt hónapban összedobtam egy mandarinlikőrt, miután összetévesztettem és félreolvastam két régi receptet, amiből az egyiknek a nevében „mandarin” volt, a másikhoz meg narancshéj kellett, ráadásul le is kellett volna párolni... :)

 

– Az alap 6 deci olcsó (de igazi) brandy volt. A 2000 alattiak is teljesen megfelelnek.

– Egy hétig ázott benne 10 mandarin héja (szerintem elég lett volna 5). Érdemes minél nagyobb darabokban hámozni, aztán a fehér részt sajtreszelővel minél jobban eltávolítani

– Ázott benne még kb egy darab szerecsendió kb. egyötöde lereszelve, mert magában túl lónyál volt.

– 2 deci cukrot adtam hozzá, ezzel együtt elfér a likőr 7 decis üvegben.

– Hígítani már nem kell.

 

Az eredmény teljesen iható. Ha túl erős az íze, akkor ivás előtt vodkával vagy még több brandyvel érdemes keverni.

pálinkaüst Creative Commons License 2011.12.13 0 0 180

A Magyar Abszint Társaság könyörtelen véleménye alapján a kommersz jellegű, ánizsmentes „abszintokhoz” például a cseh Absinth-hoz hasonló ízű, de azoknál jobb minőségű ital állítható elő abszint pro eszenciánkból.

A teljes értékelés itt ovasható: http://www.palinkaust.hu/hu/blog/kommerci%C3%A1lis-abszint

magyar bucó Creative Commons License 2011.07.31 0 1 179

Ok, Bajáig elviszlek, onnan már átsétálsz. :)

Előzmény: zsuzska60 (177)
darvasia Creative Commons License 2011.07.31 0 0 178

Nincs messze? Mihez képest? Körülnézek a boltokban és ha látok szép nagy citromot akkor belekezdek a limochello készítésébe.

 

Előzmény: zsuzska60 (177)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.30 0 0 177

Baja nincs messze Olaszországtól

Előzmény: darvasia (176)
darvasia Creative Commons License 2011.07.30 0 0 176

Megnéztem! Nálunk nem árulnak bioboltban zöldséget, gyümölcsöt, marad a mosogatás!

Előzmény: darvasia (175)
darvasia Creative Commons License 2011.07.29 0 0 175

Akkor marad a meleg víz és a mosogatószer, elmosom a citromokat mint az tányérokat. A bio boltot holnap megnézem, de Baján lakok errefelé furán néznek az emberre ha ilyesmiket kérdez! Köszi a segítséget! Üdv:Darvasi A

Előzmény: beetee (174)
beetee Creative Commons License 2011.07.29 0 0 174

Meleg víz, dörzsi és egy csepp mosogatószer... nálam.

Előzmény: magyar bucó (173)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.29 0 0 173

Én minden további vizsgálat nélkül szivaccsal, meleg vízzel, mosogatószerrel szoktam megmosni a citromot, ha fel akarom használni a héját. 

Előzmény: beetee (172)
beetee Creative Commons License 2011.07.29 0 0 172

Őőőőő... most elgondolkodtattál... :))

 

Különben az a viaszos szutyok, amivel a szájhagyomány szerint be vannak fújva a citromok, bele is szívódnak?

Egyszer láttam egy MLM cégtől olyan cuccot, aminek pár cseppjéből oldatot készítve és azzal áztatva "megtisztul" a citrus. Amway vagy FL... pasz.

Nagy valószínűséggel a szódabikarbóna vagy a hiperol is szóba jöhetne... ha már..

 

Előzmény: magyar bucó (171)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.29 0 0 171

És mennyiért adod kilóját? :)

Előzmény: beetee (170)
beetee Creative Commons License 2011.07.29 0 0 170

Nekem van. De szezonális és elfogy... :)))

Előzmény: magyar bucó (169)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.29 0 0 169

Citromot termelőtől? Magyarországon? :o

Előzmény: zsuzska60 (167)
kisszszoros Creative Commons License 2011.07.28 0 0 168

Bioboltokban érdeklődjetek, de az ára 3-4 szerese a kezeltnek!

Előzmény: zsuzska60 (167)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 167

azt gondolom, ha termelőtől veszed, akkor nem lesz kezelt.

A kérdés engem is foglalkoztat.

Előzmény: darvasia (166)
darvasia Creative Commons License 2011.07.28 0 0 166

Sziasztok!

 

Tudja valaki hol lehet kezeletlen citromot kapni?

Limocsellót szeretnék csinálni.

Vagy esetleg arra van-e valakinek ötlete hogyan lehet lemosni a vegyszereket a bolti citromhéjról?

 

Üdv: Darvasi A

kisszszoros Creative Commons License 2011.07.23 0 0 165

Azért ez így nem korrekt, csak a lényeget hagytad ki, az élesztőhártya alatti érlelést (solera rendszer)... :-)

 

Itt van néhány leírás a sherry készítéshez:

http://bor.network.hu/blog/bor_klub_hirei/mi-is-a-sherry-a-cseresznyehez-semmi-koze

http://www.patanegra.hu/index.php?id=53&lang=hu

http://www.extenda.hu/files/Gusto_02_2007_Hogyan_legyunk_borszakertok.pdf

http://www.boraszportal.hu/a-butelia-melyen/20101129/sherry_az_alulertekelt_bor

 

Jó olvasgatást!

 

 

Előzmény: magyar bucó (162)
cloaked Creative Commons License 2011.07.11 0 0 164

Szerintem cseresznyelikőrt vagy cseresznye ízesítésű vermutot (amilyen pl. a Garrone Cherry) keresel, mert ahogy mondták, a sherrynek ezekhez semmi köze:)

Előzmény: xugf (161)
zsuzska60 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 163

Én Tündüs receptjét próbáltam ki, még nincs kész, tehát nem tudok véleményt mondani.

A pálinka nekem friss cseresznye volt, mert szerintem jobban illik hozzá. Meggypálinkám múlt évről elfogyott:-(

 

http://www.tundus.hu/receptek/meggylikor-hazilag

Előzmény: xugf (161)
magyar bucó Creative Commons License 2011.07.11 0 0 162

Sherry a spanyolországi Jerez község környékén termő fehér szőlőből készülő likőrbor

A Sherry készítésekor megvárják a must teljes kiforrását, és ezután kevernek hozzá alkoholt, mely kötelezőenbrandy. Több változatban készül a száraz, könnyű finotól egészen a sokkal sötétebb és időnként édesebbolorosókig. Ezek édesítését – mivel a kiforrást nem szakítják meg – utólag végzik.

Előzmény: xugf (161)
xugf Creative Commons License 2011.07.10 0 0 161

Szeretnék kérni receptet meggylikörhöz, vagy sherry-hez. Legjobban a sherry érdekelne.

Előre is köszönöm.

florentine Creative Commons License 2011.07.05 0 0 160

Sok receptet kipróbáltam, minél több minden volt benne, annál rosszabb volt. Dolce Vita blogjában találtam egy nagyon jó receptet, egyszerű és nagyon finom.

Strathbeagh-et vettem hozzá és csak sima cukrot karamellizáltam, nem nádcukrot.A tél végén nagyon jól fogyott:-)

 

http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2010/12/karamell-likor.html

Előzmény: Törölt nick (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!