Keresés

Részletes keresés

snorbii Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46797

Valakinek van ötlete, hogy a vásárlás előtt hogyan tudnám kideríteni, hogy az igo-n milyen részletes Korzika térképe? Benne vannak a kisebb falvak is utca szinten, vagy csak a nagyobb települések? Az üzletekben, ahol jártam, nem tudták megmondani...

Köszönöm!

Előzmény: snorbii (46778)
tcstitty Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46796

Sziasztok!

Egy kis buta kérés a részemről: hogyan bírom rá a navigációs rendszeremet, hogy két célpont között ne erre menjen hanem arr? Bővebben: mondjuk szombathelyről Szekszárdra nem a 8-as úton szeretnék menni hanem az M7-en. Hogyan bírom rá arra az irányra való tervezésre? pillanatnyilag köztes célpontokat adok meg neki de ez elég macerás. Olyat nem lehet beadni neki, hogy mondjuk az M7 érintésével? Vagy a 76-os uton? Igo-klonom van, myguides.

BiharyG Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46795
Valaki tudna abban segiteni nekem, hogy Olaszorszagban es Horvatorszagban hol talalhato SHELL BENZINKUT? (koordinata)

Hát ez elég hosszú lista lenne... Keress egy iGO-t a környékeden, az egész jó POI-ügyben.
Előzmény: hoze (46794)
hoze Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46794

Hi all!

Valaki tudna abban segiteni nekem, hogy Olaszorszagban es Horvatorszagban hol talalhato SHELL BENZINKUT? (koordinata)

Amolyan POI adatbazis is jo lenne, csak a kutakkal vagy minden egyebbel tokmindegy : )

txh!

byez: hoze

Infomaker Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46793
Sziasztok!

Adott egy Acer N30 + Holux Bluetooth GPS vevő.

A gond az, hogy néha elhagyja a bluetooth jelet a PDA. Ilyenkor kilépve iGO-ból, eltűnik a bluetooth jel a jobb alsó sarokból. Mi lehet ez?

Valaki azt mondta, hogy lemegy valami takarékos módba, és ezért nyomja ki a BT-t. Ezzel az a gond, hogy néha 5 perc után szakad el, néha 1 óra után..

Nem találtam ilyen menüpontot amúgy sem a WM-ben, hanem csak valami olyasmit, hogy a fényt kapcsolja le pár perc után, bár ezt deaktiváltam azóta.

Mi lehet a gond?
Prof Creative Commons License 2007.08.08 0 0 46792
Szia!

Pozitív.

Szerencsére viszonylag jó tájékozódási képességem van, a GPS rendszerint arra volt
jó régen (még messze nem térképpel), hogy ha rossz irányba indultam el, azt
azonnal tudjam. Erre reményeim szerint ez is jó lesz akkor. :-)

Köszönöm! :-)

Üdv,

Prof
Előzmény: RodrigeZZ (46790)
piret Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46791
A keleti rész, Horvátország már lehet bármi.
Pfff... ne tudd meg, az egyetlen úgy-ahogy használható térkép is mekkora szopások árán lesz egyáltalán jó valamire... Na ezt nem vállalja be akárki.
Előzmény: RodrigeZZ (46790)
RodrigeZZ Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46790
Tavaly tavasszal voltunk kölcsön eu-s változattal Ausztriában. Már nem emléxem a falu nevére, ahol a szállás volt, de a Michelin atlaszban nem szerepelt. IGO-ba beírtam, hogy akármilyen str. 23 aztán szépen magyarázta, mikor merre. kb.15m-t tévedett.
Nyugat Eu miatt nem izgatnám magam. A keleti rész, Horvátország már lehet bármi.
Előzmény: Prof (46788)
Jahno Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46789

Nyilván ha ma megfordítanak egy utcát, vagy lezárnak, akkor az reggelre még nem kerül bele az adatbázisba, de online updatelhető, aztán teljesen jól működik, elég kevés utcák szokott elrontani valamiből kifolyólag.

Rovnijt nem tudom, de ideheza elég gyakran járok 1ezer fős alatti falukba, külterületen lévő tanyákba, azok utca/házszám szinten benne vannak.

Előzmény: Prof (46788)
Prof Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46788
Szevasztok!

Köszönöm a válaszokat!

A honlapon lévő kicsit csökött demóverziót elnézegetve nem tűnik rossznak egyáltalán.
A kérdés, hogy az európai verzió mennyire tartalmaz részletes utcaszintű térképet, mennyi
POI van benne? Nem feltétlen csak nagyvárosokra gondolok (Bécs, Zágráb, Párisz,
Berlin stb.), hanem kisebbekre is, mint pl. Rovinj, vagy teszem azt 1000 lakosú svájci
városkák.

Mennyire megbízható a magyar térkép?

Azért kérdem, mert egy haverom hosszasan panaszkodott róla, hogy kint
Nagy-Britanniában rendszeresen eljátszotta, hogy pl. egyirányú utcákba orssz irányba
terelte be őket, vagy körforgalomból rossz irányban terelte ki. A szoftveres és hardveres
téren nem tudok semmit (verziószám és társai).

Találkozott vagy használt-e már valaki Navigon MobileNavigator 6-ot?

Üdv,

Prof
Amtibácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46787
Az új Útinfóról már jókat írnak, teljesen megváltozott a kinézete és sokkal jobban kezelhető. Nagy előnye tényleg a PC-s verzió.
Előzmény: Törölt nick (46782)
scarabaeus Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46786
Ő se nem mióról, se nem igóról írt, szerintem Vgyuri Útinfó kérdésére válaszolt.
Előzmény: cumpika (46783)
Vgyuri Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46785

Amúgy meg a (vicces) válasz az én ÚtInfo nevű külön programra vonatkozó 46780. kérdésemre vonatkozik.

Vgyuri Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46784

A mio gyakorlatilag azonos az igo-val.

Ez így nem igaz, csak elvileg. A Mio hardver. A Mitac cég kütyüinek az állandó neve. A Mitac a Mio hardverek számára vásárolta meg az iGO alapú szoftvert (motort), amit a PNA-kban való használat (más oprendszer, WinCE) miatt eleve módosítani kellett. Így született a MioMap név. Amit azután a Mitac - megkülönböztetésül - a WM-alapú "normális" PDA-khoz adott OEM szoftvereinél is használ. De mivel ehhez valamelyes igazoltatás is tartoz(hat)na, ezért a MioMap és az eredeti iGO és a hozzájuk kötött térképállomány egymástól függetlenül, nem azonos időben frissül. Tehát egy adott pillanatban gyakorlatilag eltérhetnek egymástól előnyükre-hátrányukra

cumpika Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46783
Ezt tréfából írtad?

Vagy malami mással kevered.

A mio gyakorlatilag azonos az igo-val.
Előzmény: Törölt nick (46782)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 46782
Én egyszer használtam másfél órát, és utána a nyomát is letakarítottam a gépemről. Hihetetlenül nehézkes menű, bonyolult használat, és Budapesten régóta létező utcákat sm ismert - nem láttam értelmét tovább szenvedni vele.
Előzmény: Vgyuri (46780)
cumpika Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46781
a miomap miben rosszabb az igo-nál?

Nem vettem észre semmit amiben rosszabb lett volna.
C720-som van.
Annyit észleltem, hogy a mio pontosabb, bővebb hangutasításokat ad.
Autópályáról, útról, letéréskor ellentétben az igo-val a lehajtósáv kezdetekor mutat 0 m-t nem akkor amikor már teljesen rajta vagyok.

Bár lehet hogy ezeket már a frissített igo is igy csinálja.
Előtte Acer N35 volt igo-val.
Előzmény: snorbii (46779)
Vgyuri Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46780

Mondjon már valaki valamit az UtInfo-ról, mint az egyetlen hazailag is korrekt konkurrensről! Használta már  valaki. Mert az mellette szól, hogy van PC-s változata is, és számra több helységet ismer, mint az iGO (gondolom külön vesz olyan helységrészeket, amik az iGO-ban a főrész nevén vannak). De ennél többet nem tudok róla.

Előzmény: Jahno (46777)
snorbii Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46779

Még valami: a miomap miben rosszabb az igo-nál?

Köszi!

snorbii Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46778

Valaki esetleg véleményt egy MITAC Mio P550m Digi-Walker + i-go kombóról?

Köszi!

Előzmény: snorbii (46764)
Jahno Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46777
Mivel PDAra nagyjából az igo van, ami úgy kompletten jó, meg királyság, így szerintem be is zárult a kör.
Előzmény: Prof (46776)
Prof Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46776
Szevasztok!

Egy kis konstruktív segítségre van szükségem! Tegyük fel, hogy adott egy
FS PocketLoox N560 PDA. Hogy ez GPS vevőileg jó vagy rossz-e, irreleváns, mert
a döntést elsősorban nem ez befolyásolta. Ugyanakkor szeretném a berendezést
elsősorban autós navigációra és útvonaltervezésre használni. Arra kérlek benneteket,
hogy írjátok össze nekem azokat a programokat, amelyek a géppel kompatíbilisek és
megfelelnek az alább vázolt kívánalmaknak:

-- Egyszerűen frissíthető (és aktívan frissített) teljes Magyarország térkép, nagyjából
   NaviGuide pontossággal és részletességgel (kisvárosok, falvak stb.
-- frissíthető (vagy szerkeszthető) poi vagy más adatbázis útfelbontásokról (ne vigyen
   fel a felújítás alatt álló Szabadság-hídra például),
-- gyors alternatív tervezés vagy áttervezés (kitérő vagy nem várt elkalandozás okán),
-- frissíthető (vagy szerkeszthető) étterem, bank, benzinkút adatbázis, keresési
   lehetőséggel,
-- hangvezérléses (magyar vagy angol) navigáció ÉS grafikus navigáció együtt,
-- tracklog (útvonalnyilvántartáshoz),
-- legalább 500 gyorsan elérhető egyedi cím (útpont akár, bár én inkább névjegyben
   gondolkodom, akár úgy is, hogy a PDA saját címlistájából szedi az adatokat),
-- Nyugat-Európa térkép (legalább nagyvárosi szinten), továbbá Szlovákia, Szlovénia,    Horvátország, Románia térkép.

A sorrend egyúttal fontossági sorrend is. Ár tulajdonképpen lényegtelen, a minőség
dönt.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Prof
zdroid Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46775
Ki nevezte kreténnek a szerzőt????
Úgy tűnik túl erős érzelmi töltést kiváltó jelzőt használtam - a véleményem szerint - szerencsétlen névválasztást illetően, de ezzel az oldal címét, nem pedig a névadót jellemeztem.
A látogatók debilitásának megítélése nem az én asztalom, de nem hinném, hogy a POI adatbázis látogatói azok lennének, és minden ilyen kijelentéstől el is határolom magam. Én kifejezetten örülök minden POI adatbázisnak, ami hasznára van ez embereknek.
Előzmény: miklos29 (46771)
Zeusz Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46774
Csak mert kapsz negatív kritikát vagy "fikázást" itthonról, az nem jelenti azt, hogy nincs dícséret. Van, csak az emberek arra nem szoktak időt áldozni. Én, mint GPS-szel még nem rendelkező egyed (remélhetőleg egy héten belül a helyzet változik) biztos gyakran fogok ellátogatni az oldalatokra, mert jó kezdeményezésnek találom, és még nem is hallottam ilyenről.

Jó munkát és főként sok sikert és türelmet kívánok az oldal készítőinek.
miklos29 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46773

Kedves....

Lévén az oldal nem kifejezetten és kizárólag csak Magyarországra összpontosul (ezért is van a .com-os kiterjesztés és a kétnyelvű fejlesztés) a POI-TÁR nem jöhetett számításba. Volt még egy pár név ötlet csak hát azért nem egyszerű már manapság ütős és egyben szabad nevet is találni (POIBANK volt az első elképzelés). Sajnos az észrevételem a magyar és a külföldi felhasználókkal kapcsolatban továbbra is fenntartom. belföldről nagyjából csak kritikát, külföldről pedig segítséget kapunk az egyre növekvő oldal karbantartására, és ezt egyszerűen nem tudom felfogni

Igen, nincs olyan megoldás ami mindenki szája ízének megfelelne, de mostani munkánkkal azt hiszem sok hasznos információt nyújtunk a látogatóknak, és persze tesszük mindezt annak reményében, hogy egyszer egy kis zsebpénzt keresünk majd rajta, de az soha nem a letöltések megfizettetéséből lesz!

Remélem ezzel a szerencsétlen névválasztás témáját lezártuk!

És elnézést a hangnemért

Vgyuri Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46772

és, hogy ennek mi a f.sz köze van a fasizmushoz......

A hozzászólás azzal kezdődött, hogy OFF2 mert nem a POI-król, hanem az idegenszavúságról szólt. Egy POI-TÁR megnevezés nem felelt volna meg a célnak?

Előzmény: miklos29 (46771)
miklos29 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46771

feladom.... nem csak kretének de már csalók is a szerzők. 'becsalinév'

Érdekes módon külföldiek nem panaszkodnak és baszogatnak hanem feltöltenek és segítenek növelni az INGYEN letölthető POI adatbázisokat. Nem ez nem lesz soha fizetős szolgáltatás. Egyszer ha már az oldlal eléri azt a látogatottságot, hogy cégek némi marketing lehetőséget fedezzenek fel benne akkor lehet, nem csak lelkesedésből fogják a Kretén szerzők az oldalat karbantartani a debil be nem szóló felhasználóknak.

Üdvözlettel az egyik Kretén

és, hogy ennek mi a f.sz köze van a fasizmushoz......

Sarkany Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46770

Várható a közeljövőben a NaviGuide Magyarországhoz frissítés?

A hétvégén a dunaújvárosi "kosárfülű" híd környékén autóztam. Rossz volt nézni, ahogy a térkép nemhogy hidat, de még kukoricaföldet sem mutatott... :((

Vgyuri Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46769

Ez már döfi, mégha az ára 270 000 Ft is

Igen komoly darab, mégha nem is terepre vagy szivarzsebbe szánták is. Tulajdonképpen elkezd befoldozódni az a lyuk, ami amiatt van, hogy a legjobb navigációs rendszerek PDA-ra vannak, (amik kicsik a hozzám hasonló rövidlátóknak) az UMPC-kre meg nincsenek, meg azok drágák. Mondjuk ez is, de ez az első fecske.

Normális (árú) PDA-ra nem tudtok vdeo vagy vga kimenetet?

.

Vgyuri Creative Commons License 2007.08.06 0 0 46768

OFF2

Ennél még hülyébb becsalinévvel is találkoztam. Egy időben amikor a BNV nem volt nyitva, az "A" pavilonban nagyszabású bovlibolt volt, ez volt az Expo Áruház, a mai diszkontok őse. A debreceni sportcsarnokban is csináltak ilyet, ez volt a Debrecen Expo.  Azután egyszer leérgett a küzdőtéren tárolt árukészlet (szerencsére az épület nem), ezután egy másik helyen 10-90%-os kedvezménnyel árusították a kissé füstszagú, de egyébként használható árukat egy másik csarnokban, ez volt a Füstös Expo. 10 emberből 9 nem tudta, hogy mit jelent az Expo szó, de azt tudták, hogy ez alatt olcsón lehet vásárolni. Elkelt az egész készlet.

Mondjak még vadabbat az "aki nem tud arabusul" mottóra? Anno dacu volt Mihail Romm "Soha többé" című filmje (alcíme "Mein Kampf"). Azon kivül, hogy minden diáknak meg kellett nézni, a debreceni Fazekas Gimnázium udvarán antifasiszta nagygyülést tartottak. Volt szép nagy drapéria a szónokok mögött, rajta az alkalomhoz illő nagy betükkel a SOHA TÖBBÉ felirat. Mellette kisebb betűkkel zárójelben: Mein kampf. Szerintem Debrecen egyik elit gimnáziumában, ahol németet is tanítottak, valaki úgy gondolta, hogy a Mein Kampf a Soha többé német fordítása. Tehát legalább két dolgot nem tudott.

Előzmény: zdroid (46766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!