Van köztetek itt olyan fórumozó, akinek van/volt szerencséje a 2.0 dízel (!) motorokhoz? A 140 illetve a 170 lóerős verziókról való tapasztalatok érdekelnénkek...
Felmerült otthon egy autócsere gondolata (nagyobb lábtér kellene hátul, illetve ha napi rendszerességgel utaznék Komárom-Bp között akkor már a fogyasztás sem olyan mellékes...) és továbbra is csakis Skoda jöhetne szóba...
Ott pedig a 2.0 TFSI és a dízel változatok...
Szerintetek megéri a felárat az újabb motor/kaszni a régi modellekhez képest?
Ha igen, akkor érdemes-e a 140 lóerős változatot venni (ez nem RS és így a belseje is puritánabb kissé, ellenben sokkal inkább lehet sleeper autót csinálni belőle mert abszolut nem hivalkodó)
A dízelek milyenek az ésszerű tuningolhatóság szempontjából?
(ésszerű tuning alatt azt értem, hogy az autót napi használatban használnám, de élnék a kisköltségvetésű tuningolók lehetőségével -> chip, és az alap módosítások: IC, esetleg vastagabb kipuff, stb... de füstfelhőt véletlenül sem szeretnék látni magam mögött a tükörben!)
A varrat nem bírta állítólag (kevés volt benne az anyag talán), de nem találkoztak még ilyennel Ádámék, nem fordult náluk elő hasonló. Megcsinálták ügyesen, ki- és beszereléssel együtt gyorsan. Tettek rá erősítést is.
Dögösen szólt ;-)
A környéken jönnek fel a benzincsövek is, tartósan nem nagyon mentem volna vele, így is volt pár km az első parkolóig, ahol zéró árnyéban vártuk a trélert 35 fokban...
kary83
Nekem a légtömegmérő mellet pár kartergáz cső is ki volt nyílva, akkor voltak ilyen indítási nehézségek.
Sziasztok én egy olyan problémával fordulnak hozatok hogy van egy audi a4 1.8t aeb motorkodos és hidegben amikor inditom beindul elkezd döcögni a fordulat kb 500 leál eszt megcsinalja párszor utana meg tökélets csak hidegen csinalja meg mostanába eldobja a folytoszelep beállitásat a hiba kod a következö 17967 throttle body fault in basic settings a folytoszelepet kicseréltem ujra akkor is eszt csinaljavalakinek valami ötlet?
Én AUQ -ra tippeltem volna. Ezek szerint tényleg egy 1.8t tour -t chippeltek meg + kapott egy RS lököst és szárnyat. Ezért is maradt elől a 288 -as fék. Vajon milyen futómű lehet alatta? Csak kéne egy ilyen ECU tartalmat szerezni :) .
A görög sztori az Octavia Tour-ról szól, utána néztem kicsit.
Annyira szerették (sok fogyott) az „I” RS-t a görögök, hogy amikor jött a „II” Octávia,
a Tour-ból csináltak nekik egy GT –t.
Az 1,8 T 150le AUM motor volt benne (mint mindenhol az oct. Tour 1,8t-ben), de „valaki chippelte”, azt nem találtam meg, hogy a gyárból jött-e, vagy esetleg helyi csapattal szerződtek..
A tiednek mi volt a mot.kódja, ? le volt a forgalmiban?
Itt van néhány guglizás:
„Nagy népszerűségnek Octavia RS a görög piacon kényszerítette a Skoda márka kínál valami extra. Bónusz vonatkozik kimenő Octavia Tour, amely rendelkezik egy RS nem sokkal a kontinentális Európa kínált, de a görög piacon büszkélkedhet egy erősebb változat 142 kW..
„A teljesítmény javítása - Skoda Octavia 1.8T (150/180/193 Hp)
Frissítés teljesítményt Skoda Octavia sor a következő szakaszokban, amelyek között gyakori a GT változat (code motor AUM) és RS (motorkódja AUQ), mert mindketten azonos turbinák K03S:
I am from Greece owner of Octavia Gt 1.8 T 193HP (AUM) !lately my car does crazy things! When i am driving at 60-70km/h steady it is making as if it has a hiccup!it is like leaving-pressing accelerator rapidly ! The rpm meter goes up and down all time when is out of gear! at a vag-com check i took these results……
Én a Görögországban tulajdonosa Octavia Gt 1.8 T 193HP (AUM)!
Mostanában az autóm nem őrült dolgokat! Amikor én vagyok vezetés 60-70km / h állandó ez így, ha van egy csuklás! Ez olyan, mint hagyva sajtolás gázpedált gyorsan! …..
en konkretan tavaly ugy vettem az ibizat, hogy be volt ragodva a veztengely, mert a szivokosar kopra el volt tömödve. rendes olajiszap volt a teknoben, es a tekono oldalra is ra volt egve a dzsuva.
vegeul masik motor kerul bele. az sem volt viszont teljesen tiszta, de sokkal turhetobb volt
Akkor nagy baj nem lehet a szívó kosárnál. Én is mindig cserelem az olajat 7-8 ezer km után. Viszont van egy kis olaj csöpögésem, a turbó felöli oldalon. Szerintem csak szelepfedél tömítést kell cserélni, amit hazaértünk jó 2 hét múlva, viszem a szervizbe.
Más!
Ha vennék gyári xenon lámpát, az automata fényszóró magasság állítást utólagosan hogyan lehetne megoldani? Van valami készlet?