Most akkor azt javasoljatok hogy vegyek egy masik komplett mocit masik motorszammal es motorkodoztassam le, mert ugy egyszerubb?
A cseheknel es a nemeteknek talaltam motort de eleg horror ossegeket kernek , igaz max 90 ezer garantalt km-el.
Nekem is mondta a szerelo hogy lehet hogy a turbo(egy kis femet) is kapott de majd csa akkor derul ki ha mar a moci beroffent :-(
Szerencsére túl sok kikönyökölt hajtókarhoz (még) nem volt szerencsém, ahol mégis ott nem kellett HF-et cserélni csak a blokkot. Adott volt, hogy nem kell komplett másik motor. Ez (és még sokminden más is) valóban csak szétszerelés után derül ki. Az én tapasztalatom az, hogy (sajnos) nem dobálóznak mostanában 1.8T motorokkal olyan könnyedén - vagy legalábbis nem hozzáférhető (reális) áron. Az elmúlt egy évben pár bontóst körbekérdezgettünk, különböző alkatrészekért (beleértve komplett motor + váltó), de esküszöm érdemesebb inkább angliából hozatni (vagy csak motort, vagy egyész autót).
Szerintem a lényeg az ,hogy a tulaj mit vállal be.
Én táltam ugyanolyat, papírost, számlást (AUQ) sok pénzért. :( Én még rosszabul jártam, mert telehordott mindent fémreszelékkel. Sajnos az a helyzet, hogy előrébb nem vagyok, mert motorcsere után vizsgázott az autó és a szerelőm elfelejtett szólni, és ott sem vették észre,hogy más a motorszám (vicces). Pedig simaliba lett volna megoldani. Majd valamikor mehetek az okmányirodába. Nehezíti a dolgot, hogy a donor autó papírjain a motorkód olvashatatlannak van feltüntetve, de bontó által adott számlán mégiscsak szerepel egy motorszám. XD.
Útolag elgondolkodnék, hogy nem papírost vennék, bármilyet, fele pénzért és akkor szánok rá még egy kicsit, hogy motorkódozzák be, meg kitalálnék egy hihető hengerfejcsere storyt.
Valalki megtudná mondani, hogy keresztmotoros 1.8T(audiS3)-ra csak a saját lendkereke(kéttömegű) megy fel? vagy esetleg más motorra való ami jó lehet?Gondolom a TT az ugyan az?!
Lehet a haldexszel is, de kb 240 le alatt inkább befulladt. Meg akkor kínozta a kuplungot is. Úgyhogy kell arra az S3ra egy jó chipset, meg sajnos gyakorolni kell a rajtot. Máshogy nem fog menni. Nekem erre jó volt annak idején az infopark, amikor meg volt ott élet rendesen ;)
Bunker az S4et merte mindig hozzam, hogy megvan-e a ménes :D
Rég jártam erre, viszont szeretnék segítséget kérni.
Volt már 1,8T-vel autóm gazdagon, de tiptronic most van először. Nem vagyok láma teljesen, de nem tudom pontosan, mennyi a reális vegyes fogyasztása egy csont széria 180 lovas tiptronicos darabnak Bora kombi kasztniban.
Tényleg nem szekálom, finoman járva városközi ( Szigetszentmiklós és környéke ) viszonylatban 14,4 L gázt kér úgy, hogy minden létező szenzor cserélve, gázrendszer optimalizálva. Pályán rendben, elmegy 11 liter gázzal, de a városi fogyasztás ( és itt nem Budapesti dugóról beszélek ) horror. A tisztán látás kedvéért: 12,5 L benzin fogyasztásnak felel meg a fenti adat.
Nekem eddig 10 literből el volt az összes 1,8T motorom, ha nem bántottam nagyon...
Ha van valakinek tapasztalata, 5lete, megköszönném!! Mit kéne megpróbálni még kicserélni?? OBD adatok jók, légtömegmérő zsír új, MAP szenzor szintén, zöld sz. hőfokjeladó kicserélve, vezérlésmódosító megcsinálva...