hát ha 780 volt a max, akkor arra szerintem több mint 120 fokot kell számolni hogy turbóhőfokot kapjunk... hol olvastad hogy a k03 üzemi hőmax az 1045 fok? nem találok ilyesmit sehol :(
Bali én is úgy tudtam, hogy a G12 azt nem kell cserélni, ennek ellenére a szervíz füzetben benne van és azt írják 2 év vagy 60.000km és a márkaszervízben cserélni is szokták.
Szóval nem tudom mi az igazság. Én leszoktam cserélni 3000Ft nem a világ azzal el nem rontok semmit.
G12-t mar nem kell 2 evente cserelni, az jo ameddig el nem fogy (vagy fel nem higul).
Lmr,
ma raloggoltunk gtit kocsijara, van pontos AFR is es EGT (katalizatorban merve), majd felteszem a gorbet kesobb, a tesztutvonal vegere (visszafele auchan->cora) 780C volt a max.
G12 a fagyáló neve ami a VAG kocsikban van 1993-tól.
Onnan ismered meg, hogy piros színű.
Ha nem piros akkor már nem eredeti van benne.
De általában 2 évente szokás cserélni is.
Ha olcsóbbat akarsz bele rakni akkor a Shell nagyon jó (zöld)
Kb egy szkgba típustól függöen 10-12 liter kell.
ha fele fele arányban kevered akkor -20--25C jó.
Nem egy nagy összeg. Te is letudod cserélni.
A fűtést melegre állítod. A hűtő alján lehúzod a csövet és egy lavorba folyatod.
(A fagyálló környezet szenyező, így a betonról nem párológ el foltos lesz, a fűvet tönkre teszi...) Egy kis környezetvédelem.
Utána visszarakod a csövet feltöltöd. Beindítod, ekkor az autó automatikusan lelégteleníti és után feltöltöd, hogy a max és min jel között legyen. Max fél óra.
Tesco gazdaságos fagyálokat kerüld, mert a fagyálló keni a vízpumpát és védi a koróziótól a motort, a neten olvashatsz egy csomót róla, hogy mik mentek tönkre a hipermárketek fagyállóitól.
Reggel beindítottam a gépet és a vízhőfokvisszajelző elkezdett visítani meg villogni. Már egyszer csinált ilyet. Megvártam amíg felmegy a hőfok 90C-ig, de utánna sem hagyta abba. Leállítottam, visszaindítottam és abbahagyta.
Miért csinálhat ilyet? Először arra gondoltam, hogy figyelmeztet a túl hideg motorra, de mivel késöbb sem hagyta abba, ezért most nemtom mi lehet a baja.
Ezt a Type II 2bar-ig jó, chip-el verdákhoz ajánlják. Én most a Type I-et rendeltem a mostani helyett, az 1 bar-ig jó + rendeltem egy 50%-al erősebb rugót hozzá ha esetleg lesz chipem.
Ma 13:00-ig tudjátok leadni a kajarendelést az Audi-topicon. Írjatok a bertoni kukac fremail pont hu-ra. Ha nincs meg az étlap, akkor itt letölthetitek: ÉTLAP