Most lettem boldog Ducato tulaj,benzin-gázos és szeretném tudni,hogy mi a fejlődés útja:-)) Illegális gyorsulásra nem járok,azt meghagyom a streetracereknek,akik korán halnak,évi néhány 2-3000 km-es olasz kanyar lenne a terv 6-8 személyjel,megbízhatóan,110-120-as utazóval.Ezt a Doblo idáig 140-el abszolválta 4 személyjel,de úgy tűnik, bővül a csoport.Ezért szeretném tudni, mit lehet különösebb átalakítás nélkül betenni, ha a jelenlegi ménes kevésnek bizonyul.Ha tud valaki megfelelő motort ,egészséges állapotban,szemtelenül olcsón, az lekötelezne,ha jelezné. Papírtól eltekintek,úgyis AF-es a motorszám:-)))
Miért, szerinted annyira hülyék, hogy nem tudják? :-) Beszélj hozzá magyarul, lassan, tagoltan, hogy megértse: e r r e n á l u n k n e m k e l l r e n d s z á m :-))) Egyébként elég nekik a kötelező igazolás, de készülj rá, hogy többször is meg kell mutatni, megállítanak majd gyakran.
Egy kérdés: ha kimegyek külföldre a segédmotor-kerékpárommal, mit szólnak a kinti szervek, hogy nincs rendszám? Mert ugyebár kint kell rendszám rájuk, de nálunk meg nem. Hogy lehet ezt igazolni?
Az a helyzet, hogy lassan már 2-3 hete szerelik a liftet, így motor most se le, se fel. A pedálos Kreidler-t nyúzom mostanába, azt csak nem lopják el... :-D Addig a narancs téli álmot alszik a szobámba. :-)
Amiket tegnap hoztam, azok közül a 80-as most egy barátomnál van megörzésre, a kéket még ki tudtam kötni. Ellopni azt amúgy is nehéz, szinte alig gurul. :-D
Terasz most szinte üres, amit korábban szétbontottam építés céljából, annak az alkatrészei vannak ott. Szóval oda még tudnék pakolni motort. :-D
teljesen rendben van:) a hétsebességes már 140et menne;) mekkora az erkély? vagy a szomszédéra is pakolsz már? esetleg nem is erkély hanem függőfolyosó?:DDD
Letenye után egy kis Zala megyei faluba mentem (Mikosszéplak), nagyon brutál úton! Két kocsi alig fért el... De azért 70-el lazán lehetett menni. :-D Néha úgy volt kitáblázva merre kell menni, hogy rögtön a kanyarnál volt a tábla. Most ez sötétbe, 70-el, futóval, vicces. :-) Egyik faluba pedig egyszercsak kettévált az út... És akkor találd ki merre kell menni, mert semmi tábla. Voltak gyönyörű faluk, már most költöznék. :-) Ahol vettem a kéket, volt még rengeteg motor, meg egyéb cuccok. Lomisok.
Budapestre visszaérkezve kb. 50m-rel a benzinkút elött fogyott ki a benzin... Hoztam benzint, de önindító nem húzta be... Jött egy haver, ő behúzott. Neki viszont induláskor valahol otthon leesett a kipufogó a T4-es VW buszról. :-)
Amit a motorokról kell tudni: zöld: 80-as, frissen szimeringezve. Bár a tank nem ehhez a típushoz való, legalábbis tudtommal ilyennel nem készült. Sárvédő rövidebbre vágva hátul. Nagyjából ennyi egyenlőre a hibalista.
kék: kő kemény a berugó, mintha be lenne betonozva. :-S Hibalista egyenlőre végtelen. :-D Most az a terv, hogy belerakom a 3 sebességes blokkom. Van egy tarcsiba. Viszont ezt hallgassátok, mit mondott nekem az ember vele kapcsolatba! "Nemrég még 120-at ment!" Mondom az képtelenség, az én 5 sebességesem nem megy annyit. "De ez 6 sebességes!"
... Viszlát!
:-D
Nemtudom, hogy látszik-e, de egy tenyérni hengerre ráraktak egy másik Zündapp, de 3x akkora hengerfejét.
Pontosabban 1971 ccm. 504, 505 motorja. Az 505-ben volt 2,2 turbo 150 lóval, de a kuplungharang méretezését nem ismerem. Ami még jó lehetne az 504 befecsis motorja, az 120 LE és ugyanaz a harang. Ilyet itthon nehezen fogsz találni. Mit szeretnél építeni?