Elintéződött a rendszám projektem .Kb 2 hét múlva megyek érte Pestre.A kérdésem a következő. Hogyan szereljem fel? Fúrjam meg a rendszámot, vagy tegyem keretbe? 31 éves, veterán az autó.Ahogy elnézem a régi rendszám is a kasznira volt fúrva.Viszont keretben elveszti a "veterán" összhangot.Emlékszem a régi zsigákon is menő volt a rendszám a hűtőrácson:-)
Speciális adalékanyag kétkomponensű anyagok, mint pl. alapozók, festékek és lakkok rugalmasságának növelésére. A fenn említett anyagok rugalmasságának növelése elengedhetetlen a hajlékony részek, mint pl. a műanyag alkatrészek (lökhárítók, spoilerek stb.) festésénél V.O.C megfelelő Kiszerelés: 1 L Szín: színtelen
krva index elnyeled a hozzaszolasomat?? Szal akkor ujra:
Dorka, Matiz:
Jol irja Quattroman, a jelenseg nem ismeretlen, a szakirodalom hydrogen embrittlement neven hivatkozik ra. Akkor figyeltek fel ra, mikor nagyszilardsagu csavarok minden magyarazhato ok nelkul kezdtek elpattanni. Alacsonyan otvozott, vagy nagy szilardsagu acelok vannak kiteve a veszelynek. A feluletkezeles soran a felszabadulo hidrogenatom az anyag mikrorepedesein keresztul az anyag belsejebe vandorol. Az anyag belsejeben levo mikroszkopikus uregekben molekulakka valik es belso feszultseget okoz.
Dorka, a LR rugo, nagyon helyesen horganyzott, de utokezelesnek van alavetve, (SAE AMS 2759/9) ami azt jelenti hogy kb 200 C-ra felhevitik, hontartjak par orat, a hidrogenatomok felszabadulnak, aztan kuldik passzivalni.
Az egesz poblema nem letezik, ha nem savas kozegben (elektrolitban) tortenik a feluletkezeles, hanem egyeb pl mechanikai uton.
ha pedig olyan bevonatot szeretnél ami nem hőkezelt és ellenálóbb (a trinátnál ellenállóbbat nem nehéz) akkor létezik a 2K festékekhez egy olyan adalék amit akkor használunk ha pl habosított műa. spoilert stb kell színrefújni. ezzel keverve a festéket viszont rugalmas és színhű is marad.
Én sem a horganyzást, sem a szinterezést (hőhatás) nem ajánlanám sem a rugókra, sem a kanyarstabilizátorokra. Sőt, még a 2K festést se, mert túl kemények és hamar lepattogzanak a rugalmas, állandóan csavarodó fémről. Jó alapozó és valami Trinát zománc. Nálam ez vált be.
Rugóösszehúzáshoz hosszában felsliccelsz egy darab műanyagcsövet és ráhúzod a rugóra, amíg a szerszámot használod.....
Olyat kérsz most, hogy egy "Remrandt képből " Vágjak ki neked egy 6X6 centis darabot. Ez a gyűjteményem amit 28 éve gyűjtök. Több mint 200 féle létezik, és rengeteg hiányzik még. Sajnos nem adhatok belőle.
Nyafogunk, hogy darázshangja van az új 1.6 turbós WRC-knek, csapágyasra hegyezzük a cerkát egy jó Gruppe B-s videón. De a rali VB (és a B csoport) előtt is volt rali! Az autók közelebb álltak a gyártósorról legördülőkhöz, ráadásul a gyorsaságik gyakran nem is voltak[...] Bővebben!Tovább »
Nem igazán látom biztosítottnak a testi épségemet meg azt, hogy pont oda talál vissza a rugó, ahová kéne, ráadásul alátét meg fölétét is van, szóval az összehúzóval lesz visszatéve. Fostam már eleve a kiszereléskor de nem volt semmi gond, azóta más Wartburgba is vissza lett téve ezzel a rugó tehát jó lesz ez így, már csak a bevonat a kérdéses.
A szinter be sem került a sorba, sérülékeny, sokan szeretik és biztosan jó, de 1-2 évnél tovább tartó szinterrel még nem találkoztam :( pláne nem felnin/alvázon.
A horganyban bíztam, hogy azt mondjátok jó lesz, de akkor marad a festés.
A rugó az olyasmi,mint a románnak a medve:nem játék.
Hallottam már én is állítólag sikeres drótozásról,de nagyon nem ajánlanám,mert az esetleg elszabaduló rugó elég csúnya munkát tud végezni.Jobban jársz,ha inkább kijavítod az összehúzó nyomait ecsettel.