köszönöm a tisztázást így így, csak annyian mondogatták pénteken a fivát elírtam ;o). Sajna ennél ha jól látom NA (nincs) a lap :(. Mostani csövezést tudok keresni, csak ugye lehet e hajlítás vagy sem stb. lehet maradnék a régi szabályoknál ebben is.
A FIVA a nemzetközi veteránszövetség és igen, a veterán versenyautók FIVA-minősítést kapnak. A homológlapok a FIA-homologizációt tartalmazzák, tehát a homológlap FIA. FIA-homológlap alapján épített autóra kapsz FIVA-vizsgát.
Hogy mennyire drága? Minden relatív: 10 db homológlap CD-n 2.500,-Ft. Ennél azért vannak drágább dolgok is...
A homológszámok elérhetőek az általam leírt módon az MNASZ honlapján. Nekem 20 db homológlapom van itthon, van némi gyakorlatom.
A tied egy későbbi autó, én alapvetően 1964-80 közötti autókét vettem le, nincs benne a cső. Sőt, sok egyéb sincs benne. Ami nincs benne, az abban a bizonyos "J" függelékben van, de sokminden abban sincs benne. Elég rázós dolog beszerezni a hiányzó infokat, illetve egyszerűbb, ha nem szerzed be..:-)
A csövezésnek egyébként saját - folyamatosan változó - szabályai vannak, ezért érdemes valakivel konzultálni. Mo-on néhány ember csinálhat csövezést.
FIA (nem FIVA) homológ lapot kell beszerned. Az MNASZ-nél megmondják mi a te autód homológlap száma (ha egyáltalán homológ volt). A homológ lapot ami valójában egy füzet tud adni az MNASZ de elég drágán mérik. A homológ lapon pedig minden változtatás benne van ami a szériához képest megengedett. A homológlap szerinti változtatásokat elfogadják múzeális minősítésen is. (Eddig így volt, de lehet hogy ez jó volt az embereknek és változtattak már rajta)
köszönöm a válaszokat, mnasz-t nézegettem már de akkor nem találtam, most láttam a típust 1620 a száma, de ennek a részletezése még nincs meg (tudom kicsit láma vagyok). Tehát ez egy bömös 2002-es és még kicsit beteg.
MNASZ-honlap, balra fent szabályzatok, technikai szabályzatok, nemzetközi szabályzatok, lejárt homologizációjú autók listája 1990-ig, típus szerint. Lehet, hogy nem ez a sorrend. Mondjuk túl egzakt dologra itt sokra ne számíts, kell hozzá egy bizonyos "J"-függelék is. Csövek itt nem lesznek, annak a neten jobb első lépésként utánajárni. Nagyon fontos szerezni valakit, aki két lépéssel előtted jár ezekben az ügyekben.
Nekem a 112-es Abarthot dobozos Transittal hozták el messziről, ketten vettük le hajnali 2-kor az udvaron. Az R8-ast meg dobozos MAN-nal. A Giuliat is MAN-nal. Megjegyzem, a profiknak semmivel sem volt nagyobb munka mint a trélerezés. Szemtanúként mondom...
2005-ben bontottuk ezt a Wartburgot. 1971. óta állt (abban az évben születtem). 1971-ben új fűzött blokk került bele, mint kiderült új tengelykapcsolóval, stb., de nem léptek tovább. A gép a bontáskor ilyen állapotban volt, a bódé már átesett lefelé az alvázon.
A motor kivétele után kiderült, hogy akadásmentesen átforog!, a tengelykapcsoló szerk. és a lendkerék fémtiszta volt, minden korrózió nékül!
Szóval a festegetés ezeknél az alaktrészeknél felesleges.