az irányítókar tengelyének nyilván új szimmering kell, aztán ahogy utánanéztünk, a kormányművet több helyen javasolják zsírral igenvastagon kibélelni, mert ezzel elkerülhető a két támasztó golyósor berágódása, ami ezeknek a kormányműveknek a halála.
a golyópályás szerkezeteken én még nem láttam egyiken se hibát, pedig van itt egykettő széthúzva, viszont ami nem lett összerakva,az mind azért rossz, mert a kormányszár két végén a támasztó golyósor megette a kormányszáron a fészkét.
innentől meg, hogy zsír van benne és nem olaj, a két végén a tömítettség is könnyebben megoldható.
nem mi találtuk ki, olyan javasolta, aki (nem itthon) egy ideje ismeri a típust.
már beszéltünk személyesen is (mondjuk nem tömítés ügyben) aztán elmeséltem neki, hogy hogyan lehet elkerülni a többszöri szétszedést.
ugye egyrészt a műszerfal felé nézzen a kormánymű házából a szár, mert be lehet tenni úgy is, hogy előre néz, se tájolócsap, se csavarkiosztás nem figyelmeztet, sőt, a lukak és a golyósor bemarása is ugyanolyan méretű.
ez egyértelműen figyelmetlenség volt, de hamar rájöttem.
:))))
aztán meg a rúdnak a házán van egy luk a kormányzárnak, namost a rúd házát is négyféleképpen lehet felrakni, de csak egyféleképpen lesz jó, nevezetesen ha jobbra néz a luk.
nem lehet azt megtenni, hogy feloldom a csavarokat és odébbtekerem pozícióba, mert elgyűri az ominózus papírtömítést , tehát ha nem arrafelé néz a kormányzár, mint kéne, akkor a kormányszár burkolata le, golyók bepotyognak, azokat előhalászni, eltakarít mindent, helyes pozícióban újrathézagol és újratömít.
a tetején is van egy fedél, azzal az irányítókar (vagy mi az, amire a nyomtávrúd csatlakozik...) tengelyét hézagolod.
ennek a tengelynek az alján van két jelölés (naná, hogy 180o ra szemben egymással), mintha vágóval megütötték volna, az irányítókart úgy kell feltenni, hogy az azon levő jelölések egybeessenek a tengely jelölésével. mivel e jelölések szemben vannak, nyilván kétféleképpen lehet feltenni a kart, de csak az egyik lesz jó, az viszont adja magát.
nem nehéz összerakni jól, csak hát ugye csak a hosszirányú két fedelet is nyolcféleképpen tudod feltenni, maga a kormánymű tök jól fog működni, de csak egyetlen olyan pozíció van, ahol beépíthetően jól fog működni a kormányszerkezet és még kormányzárad is lesz.
Természetesen hézagolásra marad a papír, műanyag vagy fém. Mondjuk ő se írta, hogy mihez kell, én az esetek többségében tömítésre ilyen motortömítő pasztát használok, ami azért nem keverendő össze a szilikonnal.
Megérdeklődöm. De sajnos csak a jövő héten lesz válasz, haladéktalanul el kell utazzak valami Essen nevű helyre. Van ott most ilyen oldtimer kiállítás/vásár...
Visszafelé meg egy Stuttgart nevű helyen kell megtekinteni egy csillagos múzeumot. Azért nem kell nagyon sajnálni :)))
Igen vékony papírtömítéshez hol szerezhető alapanyag? Az UNIX-ban árult göngyöleg egyrészt drága, másrészt a legvékonyabb tömítés is jóval vastagabbnak tűnik az eredetinél.
Nalam nem volt az, feluleti rozsda es pitting, - osszekeveredve termeszetesen a kuplungtarcsarol szarmazo porral, es a kiemelokarok csapszegeinek zsirjaval, pedig az auto '90-es evjarat.
Benzincsőnek árulják. Ha végképp semmit se tudsz róla, lógasd a végét (a csőnek) egy hétre benzinbe. Ha feloldódik, vagy kővé keményedik akkor nem olajálló.
Az autód versenyautó vagy sima utcai? Sorstársakat keresek építéshez, akiknek több gyakorlatuk/taoasztalatuk van mint nekem. Én még nagyon az elején járok a dolognak.