Üdvözlet minden veteránosnak! A Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület az idén is megrendezi a Velencei-tó körüli túráját 07.15-17. között.Látványos programokkal, játékos vetélkedővel ,szombat este pedig zenés-táncos buli ökörsütéssel és borkóstolóval.Részletek hamarosan a www.veteran-auto.hu oldalon.Szeretettel várunk minden autós és motoros veteránost! Kerkuska Csaba 0620-211-6525
Népautók találkozója... ráadásul a vetélytárs autós kereskedelmi oldalakat, az ebayt és a mobilét is összehozták. A motor meg gondolom egy japán erőforrás az autoscout-ról :D
Kedves Bajtársak! Mint értesültetek április 15-17 közt rendezik meg a budapesti Vasúttörténeti Parkban, az V. Oldtimer Expo-t, melyen mi is kiállítóként szerepelünk!Sajnos a napokban az egyik kiállítandó jármű, szerencsétlen balesetet szenvedett! A helyreállítás folyamata gőzerővel ment, de sajnos a kiállítás magnyitójára nem készül el!Amennyiben valamelyik kartárs úgy érzi, hogy szívesen megmutatná járművét az OT Expo látogatóinak, annak jelentkezését szívesen vesszük. Mivel a fő kiállító a Veterán Zsiguli Klub és a területükön szép számmal szerepelnek Ladák és Zsigulik és a járműveink közt már van Zaporozsec, így ami szóba jöhet: Moszkvics, Gaz, Volga, Latvia, stb!A járművet legkésőbb csütörtök 18 óráig a területre be kell állítani!Aki úgy gondolja, hogy van tulajdonában olyan Szovjet jármű, ami a kiállításon megállja a helyét, az keressen SOS az alábbi számon: 30/23-33-193! Előre is köszönöm! Üdvözlettel:Alföldi Veterán Börze Kulturális Bizottsága
Ez így nem teljesen igaz, de van igazságtartalma. A lényeg: papírok nélküli járművek forgalomba helyezése egyedi elbírálás alapján megy. Vagy nem megy. Ne vegyél olyat ami papírhiányos és ne lesz gondod.
Szeretném megkérdezni, hgy létezik-e az amit egy veterán motoros barátom mondott Nekem, hogy a most érvényes szabályok alapján NEM lehet levizsgáztatni veterán motorkerékpárt eredeti szürke forgalmi (és persze azzal azonos alváz és motorszám) nélkül vagy külföldi adás-vételi szerződés nélkül ? Én amikor utoljára vizsgáztattam egy veterán motoromat.. akkor semmilyen forgalmi nem volt : volt egy kézel írt adás vételi szerződés és még ráadásul külön egy motorblokk vásárlási papír (ezek a tényeknek megfeleltek) és gond nélkül elmehettem mindenféle vizsgára vele - a minősítésre és a műszakira is. Azt mondta a barátom, hogy hiába van adás-vételi.. hiába írsz papírt közjegyző előtt - nem ér semmit. Ha ez így van, ahogy a barátom mondja, akkor öngyilkosság veterán járművet venni papírok nélkül.
3. eredet mindenképpen kell, mert sosem volt ilyesmije, onnantól meg csak az átírási díj a plusz, új forgalmi úgyis kell, a törzskönyvet meg az eredetvizsgával együtt kifizettetik ...
Azzal tisztában vagyok, hogy a leves meg a hús ára elég nagy különbséget fog mutatni,számításaim szerint 80-100 ezer forint, vagy több is. De. Lakatoltatnom kell, korához képest egy minimálisat (egy jó szakinak 2 nap munkája van rajta, 2 küszöb, meg némi foltozás, tényleg nem vészes). Fújatnom kell, mert 1-2 elem cserés rajta (főleg sárvédők, az ajtók már korrektek), onnantól meg már tökmindegy, hogy fehér lesz vagy piros (gyárilag piros volt, most fehér, hivatalosan), festék és fényező úgyis kell. A motorja meg van állva, pusztán állásban összerohadt, tökmindegy melyik motorját javíttatom, a benne levőt, vagy az eredeti '76-os blokkot, aminek a száma a szürke forgalmiban benne van, mint gyári első szerelésű motor. Vizsgáztatnom kell, mert nincs rajta. Tehát viszonylag emészthető mennyiségű, bár nem kevés plusz kiadás (2 ülés kárpitozás, néhány elem krómozása, kb. 20 kg csavar horganyzása, OT minősítés díja) mutatkozik a 2 lehetőség közt. De van igazság az Általad írt lehetőségben is, csak nem azt az utat szeretném járni. Szopóág lesz, tisztában vagyok vele... De ez a rendes rendszámos minősítés érdekel! Nem muszáj OT rá?