Először is Winkler bemutatott egy batár Caterpillar dömpert, aztán jött az új Mondeo, utána Bazsó egy Citroen concept autót vezetett aminek olyan futurisztikus volt a külseje mint általában a tanulmányautóknak lenni szokott, magyarul gyönyörű volt. Húsz km/h-ig elektromos hajtású volt utána jött a jó öreg benzin.Egyszer elment az elektronika, a motortérben meg olyan megoldások voltak mint egy vilanyszerelőnél, pl. egy 5-ös fehér elosztó piros kapcsolóval olyan amit a tescóban is kapni lehet 359 Ft-ért :)
Végül pedig elmagyarázták a totalcaros zsigán hogyan kell télen beindítani szivatóval (lomis romáknak biztos hasznos infók voltak).
Végre megkaptuk, amit akartunk! Közlönyt és régi/új totalcart. Csak az a baj, Karotta, hogy most szombaton munkanap leszen. De majd maximum oda időzítjük az ebédszünetet :)
a Kálvinon, Hősök tere közelében ált. 115huf/óra, de 5. ker ben már 265.
Aztán vannak durvább összegek is,persze a reptér viszi a pálmát, ott 800huf/óra. de az a fenti várakozóban van, az indulás/érkezés terminálnál a 2/a-b-n.
A Ferihegy 1-en asszem 350 egy óra. ott csak egy parkoló van, az sem nagy.
a 220-al még ne aggódjatok:-) majd ha jön a sok szemét hiéna parkolóőr lesből támadva, mint pl. Kapás utca, 2.kerület.az a csúcs.
sziasztok! ha tudtok akkor segítsetek. két kérdésem van. lesz e még valaha totalcar a tvben? és hogy az újsággal mi van? mert szinte minden nap ott vagyok az újságárusnál és nézem van-e de nincs. előre is köszi a segítséget.
az is gond, hogy pl. Barcelonaban a sima utcai parkolásért lazán be kell dobálni 2-2.25 eurot óránként. hiába akarnál szabályosan parkolni, nem visz rá a lelkünk :-) a hegyen parkoltunk ingyért és azt a pénzt inkább fordítottuk a lelibegőzésre a centrumig. ugyanakkor Monaco legbelsejében is 1eur volt a díj, erre azt mondom nem semmi. nem kell cselezni. bár ha bemész egy városba városnézni, akkor nem elég a sokszor 2-3 órás övezet max parkolási ideje.
na az ilyenek és a leírt hasonlóak miatt utálok külföldre menni, de az a marhasok szép hely ezt mindig elfeledteti (itthon is van bőven azért)... benne van a pakliban
sziasztok bár jó régen írtam ide most megteszem mert látom kínos parkolási ügyek a téma éppen rendőrökkel és amúgy is lenne egy gyors kérdésem :-)
szóval a történet pár éve Horvátország, Porec hotel előtti parkoló kb. 30-35 férőhelyes. egyik este megérkezve egy szabad helyre álltam. nyugodt éjszaka után reggeli a hotel előtti teraszos étteremben, mikoris látom begurul egy robogós rendőr, kigurul és jön egy lopósautóval vissza. nevetünk szegény ember elviszik az autóját, milyen lenne már ha itt nyugodtan reggelezünk és látnánk hogy viszik a kocsit. :-) reggeli vége sétáűlunk, látom, emelik éppen a verdát. #&%! mondom, megyek oda a rendőrhöz hogy enyém az autó mi a rákot vétettem? "what the scampi is a problem?" mondja rokkanthelyen állok, nézzek be a kocsi alá. ott volt vagy kétszeres felfestés, az is kopottan, összevissza, ezeréves rokkantjel. innen 10 helyre új felfestés, táblával 3 rokkantparkolóhely. mutatom neki, hogy este jöttem, eső is esett tán, meg aztáűn ott van az új jelzés és a helyek a rokkantaknak, de nem érdekelte a sztori, mondta hogy valami tri szto kuna (300) gyors fejszámolással 10k felett... mondom neki nyema kuna nehogymá. jó akkor intett vihetik az autót. mondom ok bankomatból veszek ki. letette az autót pasportot odaadtam, írta a papírt közbe mondom neki ez nem szép dolog, nem lehet látni hogy az ilyen hely... vettem ki pénzt és amikor látta hogy ott van nálam, azt mondja csökkenti adjak csak 200at. köszi. majdnem még meg is szerettem ezek olyan megalázó dolgok, ha nem fizetsz elviszi az autót, aztán ki tudja mikor hogyan mennyiért adják vissza. bizonygasd nyelvtudás nélkül, hogy nincs tábla jelzés és a felfestés kopott és nem látható és stb... ki vagyunk szolgáltatva hiába szeretném betartani a szabályokat. de itthon is biztos könnyen szivatják a külföldieket. ez van.
Nem üdülni mentem Prágába. Amikor tavasszal voltunk a szülinapomon, 4 napig be sem mentünk a kocsival a városba, inkább villinger és Metro.Tökéletesen működött és naponta kétszer garantált volt a séta:-))
1-1 órára kellett összesen megállni, eszembe sem jutott pont parkolóházat keresni, ellenben például ha Bécsbe (belváros)megyek,akkor ott ordítanak a táblák, hogy hol tudsz behajtani egy kis, vagy zsákkuccába, ami azért is zsákk, mert ott a P-house bajárat; ki , s be.
Logikusnak nem nevezném, a táblán 1,3 volt, de sem szektor, sem semmi ráutaló, mindazonáltal 70 méterre állt, még az első fakabát is csak hosszú unszolásra volt hajlandó lesétálni és megmutatni...de persze még mindíg tök mindegy, hogy csak csehül volt kiírva...:-))
Nekem is van egy történetem érdekes rendőrségi eljárással kapcsolatban. Bár ez nem Szlovákiában történt, hanem Ukrajnában. Elindultunk testvéremmel, hogy meglátogassuk a Beregszászi piacot, mert azt az infót kaptuk, hogy ott tök jó cuccokat lehet venni alacsony áron...nah de nem is ez a lényeg. Megérkeztünk a tetthelyre és megálltunk a piaccal szemben lévő épület előtti parkolóban, rajtunk kívül 2 db kocsi állt ott. Még ki sem érkeztünk szállni az autóból 2 fószer lépett oda a semmiből és már kopogtattak is az ablakon, hogy szálljunk ki.
Amint kiszálltunk közölték, hogy rendőrök, mutatták az igazolványt is és hozzátették, hogy a rendőrkapitányság előtt álltunk meg és itt nem lehet parkolni. Jól van mondom átállunk másik helyre. Már szálltam volna vissza, mikor megkocogtatja a rendőr a vállamat és próbálja mondani-elég tőrt magyarsággal-, hogy "nem-nem, innen már sehová sem mennek, be kell fáradni a kapitányságra és megírjuk a feljelentést!!!" Mondom, MI VAN? Még ki sem szálltunk a kocsiból mikor már ide jöttek, és egy helytelen megállásért máris feljelentés a kapitányágon. Erre ők, a szabály az szabály, és ki is kapták a kezemből az útleveleket. Mondták, hogy ha végeztünk visszaadják. Ekkor már lefőttem, mint a kávé, azt hittem egy Ukrán börtönben fogok megrohadni életem végéig. Bekísértek a kapitányságra egy irodába, hát nem jellemezném inkább. Megírták a feljelentést, kitöltötték a papírokat, ez beletel kb. 1,5 órába. Ezek után se szó se beszéd mondták, hogy ennyi és kikísértek a gépjárműhöz. Mikor kiértünk közölték, hogy akkor 3 hét múlva lesz a tárgyalás és mindenképpen meg kell jelennem. Akkor már csak röhögtem rajtuk, gondoltam, hogy ez csak egy vicc, ilyen a világon nincs. Mikor visszaadták az útleveleket nem szóltak semmit, csak néztek rám. Ekkor végre leesett a tantusz, hogy mire megy ki a játék. Beleraktam az útlevélbe 4000ft-ot és visszaadtam ,hogy ugyan nézzék már meg még egyszer, biztosan én vagyok e a képen. Megnézték, mosolyogtak, kivették. Mondták, hogy akkor végeztünk is és nem kell jönni semmilyen tárgyalásra, majd ők elsimítják az ügyet.
Ezek után már kíváncsi voltam arra, hogy honnan a picsából kellett volna tudnom, hogy itt nem lehet megállni. Mutatták, hogy kövessem őket. Úgy 300m séta után az út mellett volta egy fa, annak az ágára fel volt ütve egy kerek tábla piros szegéjjel. Kérdezték látja azt a táblát? Mondom épphogy, mert rá van nőve a lomb. Erre ők, nah ez a tábla azt jelenti, hogy a rendőrség előtt civileknek parkolni tilos........fuck you gondoltam magamban és továbbálltunk.