Nekem se volt semmi bajom az F Astrák váltójával. A 60 LE tényleg kevés volt, de az nálam nem fogyasztott sokat. A második Astrám (elvileg) 100 LE-t tudott, az nekem már bőven elég volt, de az meg túl sokat evett. Ez a legnagyobb bajuk az Astráknak: vagy túl gyengék, vagy túl sokat zabálnak (nesze neked, Ecotec motor!). Viszont még a 75 LE is tényleg nevetséges egy 1.4-es motortól, még akkor is, ha kevesebbet fogyaszt, mint a 16 szelepes Astra. Főleg, ha azt nézzük, hogy nem olyan nagy durranás literenként 100 pacit kihozni egy motorból, vagy akár csak azt, hogy az 1 literes Seat Ibiza is tudott 60 lóerőt.
Jah és a Merci (legalább is szerintünk) nem is legjobb amit csináltunk. Hiába a drága és jó autó, túl sok mindent akartunk közölni és érdekes infókat mondani, de sajnos ezek elvesztek valahol és nem úgy sikeredett ahogy azt terveztük. Legalább tanultunk ebből az esetből.
Ez egyébként nem lett rossz, persze én olyan 1:3 arányban kedvelem, ha az autó belsejét és teljesítményét magyarázzák. Igazából csak a hangulatvilágítás és a külső világítás volt lényeges infó, a többit pár vágóképpel el lehetett volna intézni.
Ezen kívül nem szerencsés "meglepően jó" lassulásról beszélni, mert kinek a számára meglepő? Mihez képest? Ha megengeded, a ti helyzetetekben én inkább csak bemutatnék, és csak nagyon indokolt esetben mondanék ilyen technikai kérdésben véleményt, mert még nem vagytok olyan autentikus forrás, hogy én el is higyjem, hogy ez a vártnál jobb lassulás, és nem csak az SX4-hez képest, amiből előzőleg kiszálltatok. Ugyanígy a hátsó helykínálattal: még az elején említed, hogy biztos azt hisszük, hogy kevés a hely. Én pl. nem hiszem ezt egy Merciről, és amúgy is: egyelőre még ne mondjátok meg az embereknek, hogy mit hisznek az autóról! Majd ;)
Egyébként én ehhez a magam részéről gratulálok, vannak benne kifejezetten jó részek is (pl. amikor a sebváltóról beszélsz, vágóképnek megmutatjátok a váltót, meg jó az a beállítás is, amikor először elmész az autóval a kamera előtt). Néhány monológot azért nem ártott volna újra felvenni, néha érthetetlen első hallásra.
Erre is megvan a magyarázat (legalábbis az enyém).
Egyrészt az Indavideó ahogy van, halott, aki videókat oszt meg és azokat nézegeti, a Youtube-ról indít, és őszintén, semmi oka arra, hogy azt elhagyva a magyar felületű indára, vagy videobombra járjon inkább.
A másik viszont a videók minősége. Én 55 cm-es lcd-n netezek, és ezen is nézem a tv-t. Egy indavideós kis doboz egyszerűen képminőségileg (méretében, színeiben, felbontásában) messze elmarad a tv-ben megszokott színvonaltól. A jövő valóban az internetes videózásé, de sokkal nagyobb sávszélességen kínált sokkal jobb minőségű, teljes képernyős, éles felbontású videókkal, műsorszámokkal.
A TV halála egyértelmű, ebben szerintem egyet értünk. Nekem csak pont azzal van bajom, hogy az emberek döntő százaléka az igénytelen szarra kíváncsi, mert pákóékból a neten is ugyanakkora a biznisz, sőt még nagyobb mint a jó öreg tv-ben. Írtad hogy a legtöbb videó gyenge, igaz vannak gyengék, de azok mellett vannak színvonalas nézhető pályaművek is. Azt még hozzáteszem az oké, hogy ezek elkerülik a nép figyelmét, mert idő, pénz hiányában nem ütik meg a szintet, de elég rákattintani a totalcar videókra az INDAVIDEÓN és látszik, hogy azokat sem nézték meg többen hiába profi.
Ha valamiben szar vagy (pl. szarba lépsz), senki sem fog megnézni, max magukban kiröhögnek, de senkit sem érdekelsz. Ha viszont kreatív vagy, és úgy döntesz, hogy csinálsz egy olyan szart, amin az emberek megdöbbennek és röhögnek (ilyen pl. a Spenót vagy a Kovbojok zenekar a youtubeon), ahhoz is teljesíteni kell.
A szart is jól kell csinálni, ha pozitív hatást vársz rá.
Nem fog bukni, sőt: idővel maga a TV fog elbukni az internettel szemben, a TC pedig nyilván nem kizárólag virtuális papíron jelenik majd meg, lesznek videók, beszámolók, akármik.
A hagyományos értelemben vett TV napjai meg vannak számlálva, a digitális műsorszórás beindítása csak eltolja a médium halálának időpontját. Egyszerűen nem elég informatív, nem elég interaktív. Egy csomagot kínál, amit befogadhatsz, az Interneten pedig te választod ki a csomagot, csomagokat.
Azért azt nem lehet mondani, hogy mindegyik szar. Ez így, ebben a formában nem igaz. Azt lehet mondani, hogy aki látott már TC-t annak ez egy kicsit "alacsony". Persze még olyanok is vannak, akiknek a TC sem mindíg jöt be.
Az érdektelenség oka pedig az, hogy nagyrészt a TC "fanok" tudnak a pályázatról, ők látogatják az oldalaitokat. Az ő számukra ezek a szpotok amatőr félmunkák. Ha szélesebb körben lett volna meghírdetve a pályázat, akkor a NÉP is megnézhette volna, és akkor lehet, hogy nekik tetszett volna egyik-másik szösszenet. Az sokkal objektívebb képet adott volna arról, hogy milyenek is ezek valójában, mint amikor mondjuk egy TC-n nevelkedett néző leül egy ilyen "pályamű" elé. Egy dolgot tisztázni kell: ezek munkák lehetnek jók attól, hogy nem olyanok mint egy szokásos TC szpot. Lehet hogy van is bennük ötlet, humor, spiritusz. Csak sajnos mindenki azt várta (az ötletgazdák kivételével, persze), hogy olyan kis TC-s műsorok kerekednek majd ki és minden megy tovább a szokásos mederben. Hát nem...
Ez kb. olyan lett, mint amikor a Manchester United törzs- szurkolóit meghívod a Felcsút edzőtáborába. Nem túl sok izgalmas élményben lesz részük....:):)
" ennyit er egy szar video. ha jo (szorakoztato peldaul, vagy siman csak vicces, esetleg van benne pina, vagy bin laden), akkor meg fogjak nezni sokan. ha nem nezik meg sokan, akkor szar. ennyit ernek."
Ez 1 orbitális nagy hülyeség.
Ha a fejedre kensz 20 kiló szart, mindenki meg fog nézni, hogy ki ez a barom.
De ha csak simán átlagosan elegáns ruhában végigvonulsz a városon, kutya se figyel rád.
Tényleg igazad van, nem panaszkodnak, mi sem azt tettük, csak elemeztük a helyzetet. A teszteket meg mi (Safety Area) saját magunk szórakoztatására csináljuk, már a pályázat előtt fél évvel is ezzel mókáztunk, és mikor akadt ez a lehetőség gondoltuk, mégis megláthatjuk ki mit tud...közhelyesen szólva.
Erre csak annyit, bár lehet írtam már ide: A rock and roll is van akinek csak értelmezhetetlen zaj és kalapálás...mégis milliók rajonganak érte. Még az amatőr zenekarokért is, ha van bennük kellő új lendület stb.
Az érdektelenség a meglepő, és remélem Claver arra gondolt, h ha van benne céltalan brutalitás, gagyi poén akkor menő a videó, és nem akkor ha van benne meló csak épp nem kavarja fel a gyomrodat. Én már mikor mondtam hogy üssünk el döglött csirkéket, meg kenjük szét a xart a motorháztetőn. Többen néznék az tuti. Ott van például a Thalia tesztünk abban van humor.. :D
> mindemellett meglepően kevesen látogatják az indavideó pályázat oldalát,
kinek meglepo?
ennyit er egy szar video. ha jo (szorakoztato peldaul, vagy siman csak vicces, esetleg van benne pina, vagy bin laden), akkor meg fogjak nezni sokan. ha nem nezik meg sokan, akkor szar. ennyit ernek.
Még egyszer, mert valószínűleg nem volt világos: Nem azt akartam mondani, hogy nem érdemes csinálni, csak azt hogy ez önmagában kevés az érdeklődés fenntartásához. Azt is állítom, hogy az oldal bukni fog, mégpedig ha nem rövidtávon (most volt az utsó adás, két hete?), akkor egy éven belül. Ezt nem a merő rosszindulat mondatja velem, hanem az a tény, hogy egy kétoldalas cikk fele olyan érdekes sincs, mint egy 5 perces video szpot ugyanarról. Arról sem érdemes vitatkozni, hogy amennyiben nem tér vissza a műsor, a szokott színvonalon, teljesen érdektelenségbe süllyed a TotalCar "márkanév", ez tény. Az emberek nettó lustasága a legfőbb probléma és a feledés mély homálya, ami mindent befed.
A videók forgatásáról meg annyit: Ezek a kamerák még mindíg a Euronics/ElectroWorld alsó polcairól származnak és "Home" használatra szánták őket. Ennyit kell elvárni tőle. Vannak igen jó kezdeményezések is, de sajnos a technikai akadályokat ők sem tudják leküzdeni.
A kedvencem a Seatos kittyávó, aki végig az autóban ülve elregéli, miért is vette meg és a képzeletünkre bízza, milyen is az autó valójában, ugyanis egy kockát sem forgatott az autó külsejéről. Annyira jellegtelen, hogy bármilyen autóban leforgathatta volna, ha nem mondja hogy 1,9PDTDI rá nem jövök soha.