Hogy miért a 15-20 milliós autókat tesztelik a "hagyományos" autós újságírók? Mert gondolom azzal vásárolják meg a véleményüket. Gondolom nem ugyanúgy ír egy újságíró, ha kap egy Thaliat 2 napra a teszt erejéig, vagy egy Jaguar X-Type-ot 3 hétre...
De a legrosszabb a hagyományos autós műsorokban, hogy soha, soha nem a saját véleményüket vagy objektív teszteredményeket mondanak, hanem felolvasság az autó reklámprospektusát, és ezt megspékelik azokkal a sztereotípiákkal, amiket a legtöbb autószerető már kivűlről fúj. Szerintem itt bármelyikünk írhatna pl. Mercedes, Audi, Fiat stb. tesztanyagot az Autómániába, vagy az Autópiacba.
Kedves Totalcar! Rendes újság beindítását nem tervezitek?
Hálás köszönet a nép nevében! Egyébként nem a szovjet technika fikázása végett, de úgy láttam, mintha a gyorsulásnál a turbo Lada egy kicsit előbb indult volna, mint Karottáék...
Ez a kép csak photoshop, de láttam egy afrikában készült fotót, ahol egy szerencsétlen tehenet tényleg bezsúfoltak(élve) egy Peugeot csomagtartójába. Az összekötözött lábai az ég felé áltak ki a szerencsétlen jószágnak.
Majd megpróbálom megkeresni.
hétvégén láttam a 2. Totalcar műsort, és tényleg nagyon jó műsor
annyira szellemes, és laza!
az autómánia meg mehet a fenébe, egy mocsok!
Hónapok óta nézegetem azt is, csak azt nem értem, hogy miért a 8-20milliós kocsikat tesztelik?
luxusterepjáró: évente eladnak belőle 20 db-ot!
A Renault Thaliat kéne összehasonlítani a Suzuki Swifttel(csak gyorsan,m ertsszerencsére"kivonják" a forgalomból) Mindkettő kedvencem a "milyen autót nem vennék soha az életben" kategóriában!
egyet viszont nem tudok megérteni: ha azt írják, hogy pl 11:30 kor kezdődik, akkor miért +- 20 perc léehet?
Bezzeg a németeknél a 17:00 az 17:00, talán a precizitás4
cask akkor maradok le az elejéről/végéről, h a avideó óra késik/siet!
A Mercedest ne szídjátok, a manapság kapható legjobb autó!
Hát igen, tőlünk nyugatabbra sokminden másként van. Azért is keményen kell perkálni, ha valaki lakóövezetben úgy hallgatja az autóhifijét, hogy a 150m-es körzetben nem hallják a lakók az alap hangerőn szóló tv-t. Mi még ettől messze vagyunk.
Ködlámpáról csak annyit, hogy külföldön (tőlünk nyugatabbra) súlyos pénzeket elmelnek ki az ember zsebéből helytelen, vagy indokolatlan lámpahsználatért.
Ahogy a Nagykönyvben meg van írva :
"Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják"
"Álló járművön – a forgalmi okból megálló járművet kivéve – tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni; távolsági fényszórót, ködfényszórót használni tilos"
Ha jól emléxem (javítsatok ki ha rosszul tudom) amikor én kresz tanultam úgy oktatták hogy a fentiekben leírt látási viszonyok közt csak 30Km/h-s sebesség alatt lehetett használni ködlámát... (ez lehet hogy azóta változott)
Rik-027!!! Barbara a csomagtartóban??? :-))) Nadon jóóóó a kép!! A Speedsterbe legfeljebb feldolgozott állapotába fért volna bele szegény.....
Nem dicsekvésképpen, de én mindig így használom, ha jönnek szembe, ugyanúgy lekapcsolom, mint a reflektort. Persze vannak kivételek, mikor pl. max. 1 csíkot látok a tejmassza közepén... Akkor égve hagyom a hátsót is.
Ha esetleg a műsorvezető-szerkesztő urak is olvassák a fórumot: hadd gratuláljak én is, bár biztos sokan gratuláltak már, dehét mégiscsak kurva jó a műsor. (Hehe, érdekes, szombaton a műsor után átkapcsoltam az RTL-re, ott is épp autós műsor volt... mecsoda különbség! :) )
De igazából nem ezért írtam. Azt szeretném megtudni, hogy melyik az a reptér ahol a komolyabb stress-testeket hajtjátok végre? Hol van olyan hosszabb és szélesebb betoncsík, ahol tud állatkodni az ember, akarom mondani meg tudja ismerni saját autójának határait?
Igen, kodben, de szerintem van meg ott egy ES, ami utan az all, hogy a tobbi kozlekedo zavarasa nelkul!
Szoval, ha kod van, akkor nem felcsavarni a kodlampat azonnal, hanem szepen hatra kene nezni, hogy van-e mogottunk valaki. Illetve, ha utolernek, akkor is illene kikapcsolni. Es esetleg odafigyelni, hogy a mogottunk levo miert villog, mint bagoly a viharlampaval...
OFF: Taki! en is kimondottan rühellem, ha valaki úgy autózik, pedig a látási viszonyok jók. Az ilyennek az agyában van köd.
De az első ködlámát is csak ködben kell bekapcsolni!!!! én már vezettem az alpokban akkora viharban/esöben, mikor hasznos volt es mindenki hasznalta is.
De az első ködlámát is csak ködben kell bekapcsolni!!!!
Az is legalább olyan idegesítő tud lenni, mint a hátsó.
Elhiszem, hogy jól mutat, de azért nem kell állandóan bekapcsolva tartani azt se.
Nagyon megaistencsaszar volt a szombati musor, gratulla!!!!! :)))
Balesetmegelozeshez:
Idoszeru tema a kodlampa hasznalata (illetve nem hasznalata - az osszes hujje autos egeti a hatso kodlampat akkor is, amikor mogotte auto van). Lehetne-e csinalni egy balesetmegelozesi blokkot ebbol?
Király volt!!!!
Szerintem a legjobb adás volt eddig! Na jó, az Alfa GTA, Ferrari mint használtautó, vagy Golf II. GTI 16v sem semmi, de ez így egyben mega volt a tökély. Egy biztos ha balesetet szenvednék egyszer :-( ne ti adjatok elsősegélyt -kalapács, csőfogó, csavarhúzó stb.- de a felvilágosítás nagyon penge volt. Szuper volt a Ladakocsi (koppkereszt a betonon) illetve az Opel is (sponsored by Kilinccsel Előre Alapítvány) de nekem a -hogyan pörgessük a diesel Mercit az erdőszélén- c. fejezet tetszett nagyon. Csak így tovább királyok vagytok.
Még valami, a múltkor valaki érdeklődött az aláfestő zene iránt. Ezért kérdezném, a doki fejezet illetve az Opel bemutató alatt mi szólt?
A szombati műsor megint állati jóra sikeredett:)
Tegnap délután láttam először az m1 autósműsorát, hát elég gyengus volt szegénykém, (náluk meg Mikulás volt a csomagtartóban:((). Úgyhogy nálam még mindig ti vagytok a legjobbak:))!!!
(Ja a műtéssel kapcsolatban: nem szeretnék soha ilyen műtősök kezei közé kerülni:), nem biztos hogy túlélném a dolgot:))))
Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra!
Esetleg a turbó kispolszkit is szívesen látnám, na meg hétköznapibb autók tesztjét, mint a merci.
Bocs, ha eddig már volt, ez az első adás, amit teljes egészében meg tudtam nézni. De most már be van programozva (elég nagy tűréssel) a videó, úgy hogy minden szombaton felveszi az adást.