Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Calver_ Creative Commons License 2007.06.05 0 0 22446
meg mindig nem ertem miben mond ellent ennek a cikk?

"A Laguna ismét kissé jellegtelen, de jól használható családi autónak ígérkezik"

te kb ugyanezt irtad le csak hosszabban
Előzmény: tgera (22444)
Floyd1986 Creative Commons License 2007.06.05 0 0 22445
Vidéki arcok, vidéki tájak, kölcsönautó kölcsönkamera - SAFETY AREA!
Nagy toyota teszt - www.safetxarea.blog.hu
tgera Creative Commons License 2007.06.05 0 0 22444
Csak annyi "gond" lehet a Laguna cikkel, hogy a Totalcar mindíg a sportosságot, és az egyre nagyobb teljesítményeket keresi egy autóban. Meg kell érteni egy ilyen autó lényegét. Akinek volt már Renault-ja, az tudja, hogy elsősorban a kényelmet, és a hosszú utak nyugodt legyűrését kell nézni. Ez egy visszafogott, hoszú utakra tervezett családi autó. De cserébe nem a folyton mormogó dízelhangot kapod társként, mint egy Passatban, vagy egy unalmasan fekete műanyaghalmot bámulsz, mint egy Japán modellben. Kapsz egy általában elegáns, vidám belsőt, mindíg csendes beltérrel.

Más a stílus, mást akar kifejezni.

Tgera
Előzmény: Calver_ (22442)
Floyd1986 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22443
toyota Verso teszt a www.safetyarea.blog.hu -n
Calver_ Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22442
> gáz, hogy a dizájnról alkotott teljességgel szubjektív véleményt hírként tálalja fel.

sztem meg nem gaz, ha egy site egy hirt kommental. be is baszna ha a totalcar is csak annyit irna h 'kijon az uj laguna a sajtoanyag szerint jobb lesz. pont :-) akit ez erdekel olvassa a renault.com-ot

> Hát ezzel én pl. nem értek egyet, a Passathoz hasonlítást egyenesen röhelyesnek találom.

roheJes. mondjuk miert is ne lehetne hasonlitani hozza? nagy szappantarto mindketto.

> ennél szerintem sokkal unalmasabb, egyhangúbb autókat is dícsértek már agyon (

nem te irtad az elobb h szubjektiv?

> Egyszerűen nem értem, miért lenne jellegtelen ez az autó, pláne jellegtelenebb a most futó társainál

hat pedig csak ra kell nezni.

de ennel jobban ha lehet ne menjunk bele. esetleg az amokfutos topikba mehet, az auris melle ;-)
Előzmény: Leadfoot (22441)
Leadfoot Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22441
Elmondom... :-)

Ha nem franciaellenes, akkor is gáz, hogy a dizájnról alkotott teljességgel szubjektív véleményt hírként tálalja fel. Hogy nincs rajta érdekes részlet? Hát ezzel én pl. nem értek egyet, a Passathoz hasonlítást egyenesen röhelyesnek találom. De még ha - tegyük fel - nincs is rajta jellegzetes részlet: ennél szerintem sokkal unalmasabb, egyhangúbb autókat is dícsértek már agyon (pl. Chevrolet Captiva...)
Ha pl. ez a fény-árnyék vonal egy XY-on lenne (direkt nem írok márkát), már rég a nyálát csorgatnák rá...
Egyszerűen nem értem, miért lenne jellegtelen ez az autó, pláne jellegtelenebb a most futó társainál.
Előzmény: Calver_ (22438)
sixpack525i Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22440

szokásos franciaautó-ellenes hozzáállást.

Az a baj, hogy nem eléggé franciaellenes :D

Előzmény: Leadfoot (22437)
bucsher Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22439
nekem a NISSANos cikk tetszett a szokásos okokból. megtudhattuk, hogy:
-a dízel az jó, bár ki se próbálta
-a magas üléshelyzet jó (én mondjuk szédülök már egy focusban is)
Calver_ Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22438
az mitol franciaauto ellenes? (meg ugy altalaban se tunt fel)

de ez a szep :-) a franciabuziknak franciaellenes, a japanbuziknak nemetimado, a nemetbuziknak japan. a dizeleknek benzines, a benzinesnek turbos, a turbosnak osszkerekes :-)

a hiba az on keszulekeben van szerintem
Előzmény: Leadfoot (22437)
Leadfoot Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22437
Gratulálok a mai lagunás hír írójának, szépen sikerült hozni a szokásos franciaautó-ellenes hozzáállást.
ath Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22436

nekem az ypsilonban volt plüss kárpit. soha többet mást :). nem izzadsz bele a melegben, nekem absz nem volt kényes és nem mellékesen nagyon szép.

én a magam részéről a bőrt nem szeretem, de ezzel nagyon meg voltam elégedve.

Előzmény: tgera (22433)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22435

imadom azokat az embereket akik elkepzelnek valamit, aztan hozzaigazitjak a valosagot.:)

Pontosan miről szeretnél beszélgetni? 

A birkabégetésre visszatérve

Elég sokat bégetsz, ez tény.

Előzmény: Saughassy (22396)
tcaoe Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22434
Nem így van.
Előzmény: tgera (22433)
tgera Creative Commons License 2007.06.04 0 0 22433
A plüss azért egy nagyon kellemes, szép dolog. Régebben egy 323-as Mazdában ültem ilyen ülésben, szuper volt. De! Sok barátomtól hallottam már, hogy egy elszívott cigi szaga is beivódik az anyagba. Valamiért olyan az anyag, hogy azonnal magába szívja a rossz szagot.

Tgera
Előzmény: Dulifuli (22432)
Dulifuli Creative Commons License 2007.06.02 0 0 22432
Na igen, plüss se kéne. Azt hiszem, éppen a TC-ben mondták egyszer, hogy tényleg jó a bőrkárpit, annál már csak egy jobb van: a textil.
Az én könyököm meg eddig még egyik autómban sem hagyott nyomot. Ugyanúgy, ahogy a kormányon és a váltógombon sem szoktam nyomot hagyni. Csodálkoztam is, amikor az egyik kereskedő ezeket kezdte vizsgálgatni, hogy megállapítsa, mennyit volt használva a gép. Az én autómban aztán vizsgálhatja! :-)
Előzmény: Leadfoot (22431)
Leadfoot Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22431
Jaj, ne is mondd... az előző autóm fehér volt, az ülések pedig szürkés színűek. A mostani sötétkék-metál, és fekete plüsskérpit van belül mindenhol. Halál tisztán tartani.
Előzmény: tgera (22430)
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22430
Na jó, de ez nem egy traktor, ahol lehet műanyag az ülés is:))

Az előző ülése és ajtókárpitja fekete volt. Az ajtón nem tudtam a könyököm nyomát eltűntetni, és az ülés sem volt már annyira fekete 72 ezer kilóméter után. Nem volt piszkos, mert rendszeresen takarítottam, de a kárpittisztítók nem hozták teljesen vissza az eredetiszínt, bár lehet, hogy én voltam az ügyetlen.

Tgera
Előzmény: Dulifuli (22429)
Dulifuli Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22429
Nekem ugyan sehonnan sem hiányzik a bőr, tisztán tartani meg a műanyagot sem nehéz. Sőt, szerintem jóval könnyebb, mint egy bőrt, pláne világosat.
Előzmény: tgera (22426)
Dulifuli Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22428
Hölgyek, Urak, SZex (az Életmód csoport alatt).
Ha még így sem tudod, akkor tényleg tudatlan vagy. :-)
Előzmény: tgera (22422)
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22427
Ha nem félteném, szívesen felajánlanám a TC szerkesztőségének tesztelésre az autót, mert mostani kocsikról Automata váltós tesztet csak erősebb motorhoz találok a neten.

Tgera
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22426
Ja és hozzáteszem, hogy ez a Megane-nál bőr és szövet kombinációját jelenti. Az ülőlap és a háttámla közepe szövet, hogy ne izzadd tele, a többi meg bőr. Beleértve az ajtókárpitot, kormányt, váltót, kézifékkart és az első ülések háttámláját is. Sokan kényesnek tarthatják, de nagyon könnyű tisztán tartani.

Tgera
Előzmény: aas (22424)
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22425
Az értékesítő nem törte magát, hogy ilyen kárpitra felhívja a figyelmünket.

Mondjuk én nem kék meg akármi belsőt kerestem, hanem kifejezetten vaj-bézs színűt.

Ez a Megane esetén így néz ki (igaz, ez még a ráncfelvarrás előtti, de nagyon hasonló most is, csak még szebb):

Tgera
Előzmény: aas (22424)
aas Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22424

Seat Altea XL és Touran esetén szerintem kevés a motor, többet meg nem adnék érte. Csupa szürke, meg fekete minden,

Ez inkább csak a VW és Audira jellemző...

A Seat esetében kérhető (ingyen) Costa Blue kártpitozással, ahol halványkékes-szürkés a beltér bézs-szerű betétes ülésekkel. Nagyon vidám és világos a belseje, nemcsak a tetőablak miatt...

Előzmény: tgera (22421)
Tomathos Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22423
Egy híján húsz. :D

Előzmény: tgera (22422)
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22422
Biztos tudatlan vagyok, de mi az a HUSZ?

Tgera
Előzmény: Dulifuli (22417)
tgera Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22421
Nem titok, a Megane-t vettem. Előtte is egy Megane volt. Az igény 1,6-os benzines, automata volt világos belsővel.

A Roomsternél ez 4,8 + még apróságok a csúcsba felárért, ami nem szimpi.

Seat Altea XL és Touran esetén szerintem kevés a motor, többet meg nem adnék érte. Csupa szürke, meg fekete minden, és mondjuk a Tourannál alapból még klíma meg csomagtérroló sincs. Dögöljön meg a kisgyerek a családban, meg lássa mindenki a 700 liter nyaralócsomagot.

Opel Astra-nál Cosmo szinten is minden biszbaszért fizetni kell (külön felháborítónak tartom a függönylégzsákot 110-ért). Nem vajszínű belül.

Az Octavia Elegance-ban sokkal drágább volt, mint egy kiállított Superb dizel.

Maradt a Megane. Ismertem is, izlésben is ez áll a legközelebb hozzánk, plus árban sem volt rossz alku után.

Lehet. hogy furcsán hangzik, de én azért érzelmi alapon is döntök. A fent leírt hiányzó kiegészítőkre vonatkozó hozzáállása egy márkának nagyon-nagyon el tud riasztani.

Ha kiadok valamiért majdnem 5 millió forintot, akkor megkövetelem, a klímát, ködlámpát, lufikat. Gusztustalan, hogy elsőként a biztonságomon spórolnak a kereskedők/gyártók.

A Renault-nál nincs ilyen kérdés. Egy Privilége-et vettem, és semmi sem hiányzott belőle az ég világon.

(Opel: többszólamú kürt - 6000, vagy mennyi!!, miért a simát nem hallja meg, akire rádudálok??)

Tgera
Előzmény: Leadfoot (22419)
GGerg Creative Commons License 2007.06.01 0 0 22420

A választ én is feszülten várom.

Előzmény: Leadfoot (22419)
Leadfoot Creative Commons License 2007.05.31 0 0 22419
És - ha nem titok - végül melyiket vetted ezek közül?
Előzmény: tgera (22414)
Tiborsan Creative Commons License 2007.05.31 0 0 22418
Kicsit felemás lett ez a dájnamik lájn a Seatnak. Sztem a Leon nem néz ki rosszul. Még harapós is. A Toledo reference, az katasztrófa. Azzal nagyon mellényúltak. Eddig egyetlenegyet láttam élőben, forgalomban. Elölről tényleg alig lehet őket megkülönböztetni.
Dulifuli Creative Commons License 2007.05.31 0 0 22417
Én inkább azt nem értem, hogy az utóbbi időben miért divat egy ilyen kérdésen kiakadni. Szerintem a Te kérdéseid is frankók, csak nem itt kéne feltenni őket, hanem a HUSZ-on. :-)
Előzmény: tgera (22415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!