Csak annyi "gond" lehet a Laguna cikkel, hogy a Totalcar mindíg a sportosságot, és az egyre nagyobb teljesítményeket keresi egy autóban. Meg kell érteni egy ilyen autó lényegét. Akinek volt már Renault-ja, az tudja, hogy elsősorban a kényelmet, és a hosszú utak nyugodt legyűrését kell nézni. Ez egy visszafogott, hoszú utakra tervezett családi autó. De cserébe nem a folyton mormogó dízelhangot kapod társként, mint egy Passatban, vagy egy unalmasan fekete műanyaghalmot bámulsz, mint egy Japán modellben. Kapsz egy általában elegáns, vidám belsőt, mindíg csendes beltérrel.
> gáz, hogy a dizájnról alkotott teljességgel szubjektív véleményt hírként tálalja fel.
sztem meg nem gaz, ha egy site egy hirt kommental. be is baszna ha a totalcar is csak annyit irna h 'kijon az uj laguna a sajtoanyag szerint jobb lesz. pont :-) akit ez erdekel olvassa a renault.com-ot
> Hát ezzel én pl. nem értek egyet, a Passathoz hasonlítást egyenesen röhelyesnek találom.
roheJes. mondjuk miert is ne lehetne hasonlitani hozza? nagy szappantarto mindketto.
> ennél szerintem sokkal unalmasabb, egyhangúbb autókat is dícsértek már agyon (
nem te irtad az elobb h szubjektiv?
> Egyszerűen nem értem, miért lenne jellegtelen ez az autó, pláne jellegtelenebb a most futó társainál
hat pedig csak ra kell nezni.
de ennel jobban ha lehet ne menjunk bele. esetleg az amokfutos topikba mehet, az auris melle ;-)
Ha nem franciaellenes, akkor is gáz, hogy a dizájnról alkotott teljességgel szubjektív véleményt hírként tálalja fel. Hogy nincs rajta érdekes részlet? Hát ezzel én pl. nem értek egyet, a Passathoz hasonlítást egyenesen röhelyesnek találom. De még ha - tegyük fel - nincs is rajta jellegzetes részlet: ennél szerintem sokkal unalmasabb, egyhangúbb autókat is dícsértek már agyon (pl. Chevrolet Captiva...) Ha pl. ez a fény-árnyék vonal egy XY-on lenne (direkt nem írok márkát), már rég a nyálát csorgatnák rá... Egyszerűen nem értem, miért lenne jellegtelen ez az autó, pláne jellegtelenebb a most futó társainál.
nekem a NISSANos cikk tetszett a szokásos okokból. megtudhattuk, hogy: -a dízel az jó, bár ki se próbálta -a magas üléshelyzet jó (én mondjuk szédülök már egy focusban is)
az mitol franciaauto ellenes? (meg ugy altalaban se tunt fel)
de ez a szep :-) a franciabuziknak franciaellenes, a japanbuziknak nemetimado, a nemetbuziknak japan. a dizeleknek benzines, a benzinesnek turbos, a turbosnak osszkerekes :-)
A plüss azért egy nagyon kellemes, szép dolog. Régebben egy 323-as Mazdában ültem ilyen ülésben, szuper volt. De! Sok barátomtól hallottam már, hogy egy elszívott cigi szaga is beivódik az anyagba. Valamiért olyan az anyag, hogy azonnal magába szívja a rossz szagot.
Na igen, plüss se kéne. Azt hiszem, éppen a TC-ben mondták egyszer, hogy tényleg jó a bőrkárpit, annál már csak egy jobb van: a textil. Az én könyököm meg eddig még egyik autómban sem hagyott nyomot. Ugyanúgy, ahogy a kormányon és a váltógombon sem szoktam nyomot hagyni. Csodálkoztam is, amikor az egyik kereskedő ezeket kezdte vizsgálgatni, hogy megállapítsa, mennyit volt használva a gép. Az én autómban aztán vizsgálhatja! :-)
Jaj, ne is mondd... az előző autóm fehér volt, az ülések pedig szürkés színűek. A mostani sötétkék-metál, és fekete plüsskérpit van belül mindenhol. Halál tisztán tartani.
Na jó, de ez nem egy traktor, ahol lehet műanyag az ülés is:))
Az előző ülése és ajtókárpitja fekete volt. Az ajtón nem tudtam a könyököm nyomát eltűntetni, és az ülés sem volt már annyira fekete 72 ezer kilóméter után. Nem volt piszkos, mert rendszeresen takarítottam, de a kárpittisztítók nem hozták teljesen vissza az eredetiszínt, bár lehet, hogy én voltam az ügyetlen.
Ha nem félteném, szívesen felajánlanám a TC szerkesztőségének tesztelésre az autót, mert mostani kocsikról Automata váltós tesztet csak erősebb motorhoz találok a neten.
Ja és hozzáteszem, hogy ez a Megane-nál bőr és szövet kombinációját jelenti. Az ülőlap és a háttámla közepe szövet, hogy ne izzadd tele, a többi meg bőr. Beleértve az ajtókárpitot, kormányt, váltót, kézifékkart és az első ülések háttámláját is. Sokan kényesnek tarthatják, de nagyon könnyű tisztán tartani.
Seat Altea XL és Touran esetén szerintem kevés a motor, többet meg nem adnék érte. Csupa szürke, meg fekete minden,
Ez inkább csak a VW és Audira jellemző...
A Seat esetében kérhető (ingyen) Costa Blue kártpitozással, ahol halványkékes-szürkés a beltér bézs-szerű betétes ülésekkel. Nagyon vidám és világos a belseje, nemcsak a tetőablak miatt...
Nem titok, a Megane-t vettem. Előtte is egy Megane volt. Az igény 1,6-os benzines, automata volt világos belsővel.
A Roomsternél ez 4,8 + még apróságok a csúcsba felárért, ami nem szimpi.
Seat Altea XL és Touran esetén szerintem kevés a motor, többet meg nem adnék érte. Csupa szürke, meg fekete minden, és mondjuk a Tourannál alapból még klíma meg csomagtérroló sincs. Dögöljön meg a kisgyerek a családban, meg lássa mindenki a 700 liter nyaralócsomagot.
Opel Astra-nál Cosmo szinten is minden biszbaszért fizetni kell (külön felháborítónak tartom a függönylégzsákot 110-ért). Nem vajszínű belül.
Az Octavia Elegance-ban sokkal drágább volt, mint egy kiállított Superb dizel.
Maradt a Megane. Ismertem is, izlésben is ez áll a legközelebb hozzánk, plus árban sem volt rossz alku után.
Lehet. hogy furcsán hangzik, de én azért érzelmi alapon is döntök. A fent leírt hiányzó kiegészítőkre vonatkozó hozzáállása egy márkának nagyon-nagyon el tud riasztani.
Ha kiadok valamiért majdnem 5 millió forintot, akkor megkövetelem, a klímát, ködlámpát, lufikat. Gusztustalan, hogy elsőként a biztonságomon spórolnak a kereskedők/gyártók.
A Renault-nál nincs ilyen kérdés. Egy Privilége-et vettem, és semmi sem hiányzott belőle az ég világon.
(Opel: többszólamú kürt - 6000, vagy mennyi!!, miért a simát nem hallja meg, akire rádudálok??)
Kicsit felemás lett ez a dájnamik lájn a Seatnak. Sztem a Leon nem néz ki rosszul. Még harapós is. A Toledo reference, az katasztrófa. Azzal nagyon mellényúltak. Eddig egyetlenegyet láttam élőben, forgalomban. Elölről tényleg alig lehet őket megkülönböztetni.
Én inkább azt nem értem, hogy az utóbbi időben miért divat egy ilyen kérdésen kiakadni. Szerintem a Te kérdéseid is frankók, csak nem itt kéne feltenni őket, hanem a HUSZ-on. :-)