Dehogy húz plafonig. 3000-től már erősen érezhető, hogy konyul a nyomaték. Cserébe viszont az átlagnál hamarabb ébred, valószínűleg a változó geometriás turbó és a nagyobb lökettérfogat miatt.
Ja, én is így érzem kb a 2,2-es dízelemet. Magához képest persze nem megy jól 1500 alatt, de megy annyira, mint mondjuk egy átlag 2 literes szívó benzines, 1500 fölött pedig annál jóval jobban. De szó sincs arról, hogy lefulladással küszködne, vagyhogy ne lehetne használni 2000 alatt, mégha Saughassy számára ez nehezen is hihető :)
Hányszor magyarázzuk el neked, hogy egy dízel autó 2000-nél márt X Nm-e és egy benzines 2000-nél mért y Nm-re nem összehasonlítható adatok önmagukban?
> En is erosebbnek ereztem
Tudom. Ez így működik. Erősebbnek érzed, sőt erősebbnek érezted a "valóságnál" is kicsit.
Ettől még előfordulhat, hogy egy adott tartományban tényleg nagyobb G-t produkált, de egyrészt nem annyival, másrészt meg az nem csupán abból következik, hogy +100 Nm-e van főtengelyen mérve.
> Azert magyarazd el, biztos nem lattam meg autot kozelrol :)
Arról én nem tehetek, hogy a hsz-eid alapján tényleg így tűnik. :o))
> valszeg 2000/min-nel a 320d olyan 100Nm-re tobbet tud, valszeg azt erzi az ember.
A fenét azt. Ott emelkedik meg hirtelen és erősen a nyomaték, azt érzed hátbarúgásnak. Nagy élmény, de becsapós. Egy szinttel komolyabbnak érzed a gyorsulást, mint a valóság.
Es azon meg nem filoztal, hatha a tied sem az egyetlen kivetel, a padlotol plafonig huzo dizel, hanem egyszeruen mas fogalmaink vannak a padlotol huzasrol?:)
Nem emlekszem pontosan, de szvsz 1700 korul mar egeszen jol megindul. De 1000es fordulat korul siman autozhato. A turbolyukat szepen kiszedi belole az elektronika.
Amugy a gyari adat a 320d-nel 340Nm/2000–2750 kozott a 330i meg 300Nm /2500–4000 kozott. A nyomatekgorbeket nem lattam, de valszeg 2000/min-nel a 320d olyan 100Nm-re tobbet tud, valszeg azt erzi az ember.
Pest felöl jösz az Árpád hídon, budai oldalon nem mész fel a felüljárón, hanem alatta lemész. Lámpánál balra, egy baromi széles kanyar majd az első lehetőségnél jobbra, és mész egyenesen, majd megint lámpa, és ott egyenesen fel :-)) Na az a kiscelli. De fent ne fordulj vissza, lesz ott egy driftes balos kanyar, ahol 2esben lábszagra még egy 520i is eldobja a seggét :D Nagyon jó móka :-))
A kiscellin az 1400kg-s e28 535i-t vontatva az első kanyarig bírta az E28am, szar benzinnyomással :-) Felvitte volna, csak beváltottam a 2est, ami egy elég elhamarkodott döntés volt :-)))
Hármasban ha nem megyek le 40 alá, felmegy. Nyilván ha nem húz a motor, akkor már nem... De sose voltam híve a kis fordulatszámnak, ha nem menne fel visszavágom 40nél egyesbe :DDDDDDD
1500 alatt is felmegy 3-asban? Fölötte nekem is, még 4.-ben is, de olyan csak akkor van, ha épp nincs előtted senki. A kanyarban viszont mindenképp vissza kell váltani, mert különben alapjárat alá menne a fordulatszám.
Nagyon pici tartományban tudom elképzelni, hogy a 320D jobban menne, mint a 330i. Ennél a két motornál már nyomatékban sincs nagy különbség, s a 330i alapjárattól húz, nem kell megvárni, míg betőőt a túró
Igen, pont ott a végén a legmeredekebb, úgyhogy nyomná az ember, hogy ne essen le a fordulat, de a kanyar miatt meg mégis vissza kell venni a gázt, úgyhogy óhatatlan a visszaváltás. A Corolla TS-sel be tudtam venni 3-asban, de annak nagyon rövid volt a váltója.
3-assal berongyolsz, de van egy 2. meredek pont az utolsó 100m-en és a kanyar előtt kell a 2-es. nekem, az 1.6-al. az a kanyar annyira szar.kis autóval tolod, nagy autóval feékezem benne:-)))
Akkor a TS is csak vonszolta magát, mert ezzel kb ugyanolyan könnyen megyek át a fekvőrendőrökön 2-esben. Magához képest gyenge csak, amúgy még 1500 alatt is teljesen tartható vele a forgalom ritmusa, de 1500-2000 között már kimondottan erős. 3-asban azért már figyelni kell a turbónyomásra, mert pl ha 1500 alatt mész fel a Kiscellin, akkor vissza kell rakni 2-be. De 1500 fölött gyakorlatilag bármilyen emelkedőn felmegy erőlködés nélkül.
a 28i konkrétan olyan, mint egy gőzmozdony,nem méltatásként, de az a motor vmi fantasztikus, akár az 5, akár a 3-as szériában, nem beszélve arról, hogy a 7-esben is szerepelt.
G6: a 3-asban kupplunggal alapjáraton fordulással szerintem nincs is gond, csak akkor ha véletlenül elkezdesz csúsztatni és már lendületet veszt a gép, mert akkor ha csak egy picit csúsztatsz a "halott zónában" eldobja magát mint a sicc.indítózhatsz újra.benzinesnél ilyen problémám sosem volt, pedig hosszú dízelezés után marha furcsa volt gyorsan kuplungolni, mert dízelnél 1-esben és rückwertzben csak finoman felengedtem a kuplungot és finoman át a gázra..oszt huss:-))) benzinesnél ilyet nem tapasztaltam sosem, ott küszködéssel-ha kell-de kihúzza magát.
az a baj, hogy az általam próbált új dízeleknél alapjáraton van vmi nyomaték-ezt a Mondeonál konrétan nem találtam-, majd olyan 1000-1800 között szinte semmi...utána meg bumm, mint az ökör...