Megállt a szivárgás,nyoma sincs.Mindenestre ha legközelebb teletankolom (he-he-he) akkor csak kattanásig.Nem baszogatom a töltöcsövet.Akkor majd kiderül,hogy szivárog-e vagy sem.Gondoltam,hogy holnap beviszem a céghez a garázsba és ott a fiúk aknán megnézik de ha most már nem szivárog valszeg ők se látnak többet nálam.
Más. Nem tudom,hogy ennél,hogy van de a Szamaránál ha kiveszem a hátsó ülést,a szönyeg alatt odaférek a tank tetjéhez és látom a benzincsövet.Ennél is úgy van?
Erre még ne vegyél mérget! Egy visszacsapószelepen többnyire csak egy irányban mennek a dolgok.... :-)
"Ennek a benzinszagnak az eltűnteésére hivatott a szénszűrő."
Nem igazán. Az egy környezetvédelmi egység. Az üzemanyagtankban keletkező gőzök nem juthatnak a szabadba, mert az is környezetszennyezés, viszont a tankból el kell távolítani. Erre hívatott az EVAP rendszer, aminek része az aktívszenes szűrő, ami tulajdonképpen nem szűr, hanem tárol.
Magad is írtad, hogy a föld alatti tartályból betankolt hideg benzin tágul, és a tágulás helye, ha "tökig tele van", akkor a tágulási tartály. Namost, ha azt szeretnénk, hogy a bezint az AC pumpa ki is tudja szívni a tankból, akkor vagy hagyjuk levegőzni a tankot, vagy olyan erős AC-t szerelünk bele, hogy be tudja horpasztani:-)) Nyilván az első megoldás játszik, csak ebben az esetben erős benzinszag fogja körüllengeni a verdát. Ahol be tud menni a gáz, ott ki is jön. Ennek a benzinszagnak az eltűnteésére hivatott a szénszűrő. És a tank a tágulásin keresztül szellőzik. Az meg nem egészséges, ha az aktív szenet bekeverjük a 95-össel:-)
Hallottam már erről, viszont én kb 1 évig (35000km-en keresztül) használtam így és nem volt vele bajom. Mi történik egészen pontosan ilyenkor, és mi a szerepe ennek a szén szűrőnek?
Hozzáteszem, hogy nem új autó volt hanem egy 4 éves Fabia 1.2 12v.
(a nyílásban van egy pöcök, amit ha a pisztollyal eltolsz oldalra, akkor egy halk sziszegés után tovább tudod tölteni a tankot. Ezt ismételgetve, még 10-12l plusz benyát tudsz beletölteni a tankba, jórészt a tágulási tartályba, ha ezt feltöltötted relatív hideg üzemanyaggal ami ma a jó időben felmelegedett, akkor túlfolyhatott a tank)
Tegnap teletankoltam a Fábiat.Most elöször.Ma észrevettem,hogy valahonnan a tanknál szivárog a benzin.Valahonnan a tank teteje felöl folyhat.Nincs aknám igy csak ahogy alápréseltem magam úgy láttam,hogy mintha onnan folyna. Likas lehet ott valahol vagy esetleg valamilyen benzincső lehet törött?
Sziasztok skoda fábia Mpi 1.4 tulaja vagyok .Jobb eleje kopog néha. müszakin volt ott aszt mondták nem kelfélni töle nem lényeges de kicsit zavaró...amugy csendes kis joszág.Kuplungja már eléggé fentfog . Vezérmülánc alapjáraton még hideg picit halatja magát. 105ezer van benne.