Úgy leszóljátok szerencsétlen AEE motort. Tudom egyszerű, mit egy faék, de:
A moci 55kW (fojtott) teljesítményű. Maximális ereje 4500 1/min fordulaton jelentkezik. Érdekes, hogy a hasonló furat/löketű 1,6D motor is 300 fordulattal feljebb éri el teljesítmény maximumát.
Hosszú löketű motor, nem bír forogni.
A három hengeres 1,2-nek, ami az AEE „darabolásából” készült 5400 1/min fordulatnál van 47kW teljesítménye. Egy OFF 1,6-os motort is találtam hasonló furat/löket aránnyal. (77/86) 90LE teljesítménnyel 5400-as fordulaton. Az egyértelmű, hogy nem bír annyit forogni, mint egy jobb F/L arányú sportmotor, de az a 600 fordulat ami az 5400 és az 1,4 16V 6000-es fordulata között van, nem tűnik annyira elvetemültnek.
Ha nincs igazam, akkor egy AEE motoros Felicia eladó. :-)
Szia ! Én egy éve vezetem a Fabiat ,de még mindig nem tudtam megszokni a gázpedált .Azt hiszem az általad fílinges vezetésnek nevezett dolgot épp ez csapja agyon ebben az autóban .Ha valaki tud valami megoldást ,hogyan lehetne kissé "drótossá" tenni a pedált engem is érdekelne .A régi S 105-ben utáltam ,hogy folyton elszakadt a bog(w)den(?),de már kezdem visszasírni:-)
Én is wariból ültem át:))) Na jó először Seat-ba és utána Skodába. Megkellett szokni, hogy ilyen lágy a gázpedál. Meg a kuplung is furcsa volt a wari teherautó kuplungja után.
Volna egy kérdésem ismét...A Fabiának direkt olyan a gázpedálja, hogy lényegében az első 1-2 centin eléri a padlógáznak megfelelő állást, azutás süpped? Vagy valami hiba van? Szinte csak pöcögtetni kell a pedált, és hosszú utakon rendesen görcsbeáll a lábam, mert tartani kell, nehogy nagyon lenyomódjon. Faterom Fordjában ennél sokkal keményebb az elektronyos pedál, nem is beszélve a vásári dodzsemekről.:-) Szóval én nem igazán tudom, hogy ez így normális e, nekem ez még mindíg új fíling én a drótos pedálhoz szokott gyerek vagyok.
Azt úgy tudom meg lehet nézni a ráírt számokból kiderül. Az enyémek sem voltak pihe puhák de összehasonlítva haverom új RS-vel igen csak elpuhultnak éreztem.
Október 22-én kerül sor a MüllerArt Gyorsulási Futamok szezonzáró versenyére, mely fergeteges show-t, durva külföldi és hazai dragstereket, valamint egy teljes napot kínál mindenki számára, hogy tesztelhesse autóját, és benevezzen az év utolsó nagy 402 méteres megmérettetésére.
A maratoni hosszúságú verseny szombaton reggel 11 órától nyitja meg kapuit, az első páros pedig 12 órától állhat a negyedmérföldes szakasz startvonalához, mely a szokásos jó tapadású pályán, pontos időmérés mellett szolgál majd a végső viadalok lebonyolítására. A verseny résztvevői között igazi exkluzív meglepetéssel találkozhatunk, a hazai gyorsulási élet krémje, valamint a 2 legkomolyabb hazai drag – a MüllerArt Smith’s Bros dragje, és a Chevy Nova – mellett, a hírek szerint további külföldi, 10 másodperc alatt teljesítő kőkemény erőgépek sütik majd fel a betont, nem is akármilyen fokon! Hamisítatlan gigászi küzdelmeknek lehet tehát szemtanúja mindenki, aki tiszteletét teszi a reptéren ezen a szombaton.
A show mellett természetesen a verseny hozza a szokásos izgalmakat, sőt, ez alkalommal bárki próbára teheti autóját, hiszen a futamokra történő nevezés mindenki számára ingyenes lesz! Itt kerül majd sor a végső összecsapásokra is, melyekben eldől, ki viheti haza a versenysorozat több milliós fődíját jelentő Mitsubishi Colt-ot és a második helyezettnek járó Kymco quadot.
Mint ahogy ezen a rendezvénysorozaton már megszokhattuk, nem csak egy verseny lesz egy helyen: megrendezésre kerül ugyanis a VMAX által támogatott szlalom verseny utolsó fordulója, valamint a Carstyling.hu autós szépségverseny záró felvonása is, ahol a szokásos kupák mellett az éves összetett díjak is gazdára találnak.
Ismét lesz gumifüstölő aréna, és bemutató a hazai etalonnak számító IMI Team műsorában, minden eddiginél nagyobb tuning expo, a kicsik számára vidámpark, a sportolni vágyóknak ingyenes kite surfözés, számos program, henna festés és non-stop Dj live mix gondoskodik majd a megfelelő hangulatról. A megszokott show-elemek mellett új látványosságként exkluzív RoncsDerby, és Bike Trial és amatőr Drift bemutatót is megtekinthet majd a nagyérdemű, de több év végi márkatalálkozó helyszíne is a tököli reptér lesz ezen a napon.
Mivel a verseny egész napos, és az éjszakába nyúlik, a nap leszállta után több újítással is találkozhatunk: új hangulati elemek és világítás, éjszakai tüzes meglepetés, valamint ingyenes forró tea várja a versenyzőket és nézőket egyaránt. A rendezvényt – és az egész szezont - stílszerűen tűzijáték zárja majd, mely méltó pontot tesz a kiváló versenyév végére.
A rendezők mindenkit szeretettel várnak az év utolsó versenyén, ahol a színvonalra a már sokszor bizonyított remek szervezés, és folyamatos fejlődés az igazi a garancia, ígéretük szerint egy magas 9-es rekorddal zárják majd az évet, hogy jövőre ismét legyen miért gyúrni az autókat! Ahogy a versenysorozat megálmodóit is idézhetjük:
„Mindannyian tudjuk, hogy Kolombusz fedezte fel Amerikát, de azt is hogy végül Amerigo Vespucci ismerte fel a tényeket! 2005-ben csipkerózsika álmából ébredt fel a gyorsulási versenysport, és egy új időszámítás vette kezdetét, mert megmutattuk mi is az a gyorsulás! Egy új sportágat hoztunk létre, melynek ékes bizonyítékai, hogy új autó csodák álltak versenybe, idő és sebesség rekordok szemtanúi lehettünk, és újabb reménységek álltak a dobogóra! 2005-től újra van miért sportszerűen gyorsulni, és remélhetőleg a szezonzáró futamunkon Október 22.-én, Tökölön történelmet fogunk írni, mert egy olyan ponthoz érkezünk, ahol a sportolók teljesítményükkel arányosan kapják a díjazást, és a látogatók újra színvonalas versenyt láthatnak majd!”
Ezer dologtól függ, a max. 12-13 körül volt, télen, [(hidegindítás + 6km) x n alkalom] ciklusban. A két 1.6-os között nem nagyon érzek fogyasztásban különbséget, talán gyors autópályázáskor jobb az AEH.
Lehet félreértettél. Itt a mihez képesten volt a hangsúly. Mellesleg azért ne egy agyonrozsdásodott csörgő-zörgő kanyarban billegő ződséges Wartburg képe lebegjen előtted. Nem erről van szó. Ültetés, motor tuning, műanyag elemek, friss fényezés, alu felnik. No egy ilyesmi. 170 a vége óra szerint 4-ben. Ott forog kb 6500-at. Nem egy nagy lövés, főleg egy Alfához képest, ami persze hogy nekem is nagy álmom (mondjuk egy GTA), de a fílinget nagyon hozza és eddig ha mindent beleszámolok sem került fél millába. Persze a kanyarvadász vezetés is mihez képest, kár is rajta sokat rágódni. Egyszer beülsz mellém, meghajtom egy kicsit az öreg deszkabudit aztán eldöntöd, hogy fíling, vagy nem fíling :-)