Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Az indexrelét kihallgattuk, a műszerfal mögött kell lennie. Ott fogom keresni, majd elolvasom, hogy kell kivenni a műszerfalat, gondolom nem vészes. Átrakom a bontósból, vagy szétkapom kipucolom.
Az alsó elem alatt mit értesz? A homlokfal alsó részét?
Utánaérdeklődöm, most megkérdezték, azt írja a gép, hogy telefonhívás alapján tudnak választ adni a szállíthatóságára.
Öööö, én még tartozom neked egy nem horpadt bal első ajtóval. Ott van FeZ-éknél (ha még nem rohadt szét). Valamikor el kellene vinnem.
1. Hol találom a GSA-ban az indexrelét. Hol megy, hol nem megy, de többnyire csak folyamatosan világít az indexlámpa (a visszajelző meg sötét). Ilyenkor a vészjelző sem működik.
2. Ki lehet-e, és ha igen hogyan szerelni a motornál lévő két első kipufogó csövet a motor kiszerelése nélkül? Van esetleg valakinek ilyen csöve? És az Y (azt tudom, hogy ki lehet szerelni)? Vagy valami elérhetőség, ahol lehet szerezni?
3. Olyan szerelő, aki a kipufogótuningot megcsinálja Bp. környékén?
4. Olyan karburátoros, aki be tudja állítani a karbit megfelelően?
Abban szerintem még csak egy volt, meg hátra mintha láttam volna ilyen frankó félgömb alakúakat az egyik katalógusban. Az az egy emlékeim szerint a műszerfal tetején van, talán a hamutartó előtt.
A mi lesz vele inkább költői volt. :) Ez évek óta áll egy sóderrakás tetején. Őszintén szólva nem sok reményt fűzök, hozzá, hogy ebből bármi is lesz. A bruttó súlya 50e-t érne az átvevőbe. De ebben az állapotában nem is veszik át csak a bontóba ott meg te fizetsz...
A zöldel jobbat mutat. Én iszonyat sokat dolgoztam mire fölkerültek az alufelnik az enyémre. Felniközepet esztergáltattam meg minden. De végül levettem mert nem tetszett annyira. A "bográcsfödő" Pallas dísztárcsák szerintem a legjobbak!
Van eladó barna műszerfalam, repedésmentes, alja teteje. ugyanez kékbe(ez nem olyan szép). műszerfal alatti fűtés/hűtésrendszer, első műanyag maszk, első lökhárítóbetét, oldalsó kapcsolók(index,lámpa,vészvill. stb) nagyon szépek.Barna és kék középkonzol(barna nagyon szép).