Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Nem kapkodnak érte. Ha sokáig nem jelentkezik senki, elunom a várakozást, és megtartom.:-)
Most lehet, hogy mégis lesz rá lehetőségem. A tárolás az egyetlen probléma, ahol tudnám tárolni jól/olcsón az ~2 óra autókázásra van a lakásunktól. Így meg egy rövid túra is minimum 4 óra, és egy csomó üzemanyag -az oda és visszaúton).
De azon gondolkodom hogy belefogok, és nyáron cserélgetem a BX-el, és akkor legalább a km is megvan, BX-el le, GSA-val fel, majd vica-versa. Így meg tudnám tartani mind a kettőt, és meglenne a szükséges futásteljesítmény is.
Télen meg pihennek, 2 alkalommal le tudok menni megnézni, beindítani, hogy ne állásukban romoljanak el.
Hát ez nem hangzik túl jól, így a felújítás közepén nagyon remélem h sohasem fogok rákényszerülni, h megváljak az autómtól. Azért terjesztem a hírt, hátha valaki szeretne egy szép GSAt.
Bizonyos körülmények együtt állása miatt sajnos úgy néz ki, hogy meg kell válnom az egyik autómtól. Amelyik lehet a GSA is (vagy a BX).
1982 GSA Break Special (1,3-as).
Felújítva (kívül+gépészetileg), tartalék alkatrészekkel (majdnem egy komplett másik autó, szétszedve), 1,5 év műszakival stb. Ha valakit érdekel, keressen meg privátban, ott tudok minden kérdésre válaszolni.
(Nem döntöttem el, hogy melyiket adom el, igazából a piacra bízom a döntést, amelyikre előbb lesz vevő azt adom el. Ha véletlen változnak a körülmények, akkor egyiket sem.).
Igen, közben én is elolvastam hogy üvegre való matrica. Remélem nekem is hamarosan helyére kerülnek az üvegjeim, aztán kereshetem hogy hol lenne a legszebb :)
Rendben, akkor mi hármunk számára megrendelem. Én a típusjelző mellé gondol tm, az 5. ajtóra.. de az üveg is jó ötlet.
Tudtok arról valamit,h fényezés szine/ típus változat szerint milyen gyári kárpitok voltak az autóban, illetve mennyire volt ez választható?
Apám zöld pallasában pl világos barna plüss kárpit volt, a tesóm piros specialjában szürke ülések, szürke műbőr ajtókárpit, fekete műbőr a hátsó üléstámla mellett.. Az x3hoz megint egy másik fajta szövetkárpit. Leginkább világosbarna darabokból tudnám összerakni az autó belsejét, de nem tudom, h gyárilag nem csak szürke kárpittal jöttek e ki a piros autók..
Általában a hátsó áblakra szokás a COTY matricát felragasztani. Hogy végül felragasztom-e nem tudom, megeshet, hogy a dokumentációs dissziéban marad mindörökre, mert a ragasztás előtt mégis meggoldolom magam. Ettől persze még kell.
Van hír Ricsiről? Mert már nagyon viszket a tenyerem a matricák után :) Közben azon is gondolkodom,h hová kellene ezt felragasztni..?
Közben az autómra felkerült a vonóhorog, a kipufogó rendszer, megvan az alváz és az üregvédelem, (a tank alatt és a taposólemez alatt is) ma kapnak egy festést a lökhárítók, épül szépül napról napra :)
De persze, úgyis tervezem már vagy 2 éve, hogy veszek egy ilyet. De sose klikkeltem rá valahogy. Aquabatot is meg kéne kérdezni. Hátha ő isw kér, ha már minden magyar GS/A-s rendel ... Ha reggelig nem ír be, felhívom délelőtt.
Gondoltam, h lehet még érdeklődő a témában, ezért még nem rendeltem meg :)
No, akkor elég lesz a kettő, vagy rendeljek többet? Tudtok valakit, akit még érdekelhet?
Most úgyis nagyon benne vagyok az ebay-ezésben. Holnap érkezik a friss új Y-om.
Tegnap alánéztem végre a pallasnak, fent volt emelőn, alvázvédelemet kapott éppen. Sajna a kipufogó rendszere az idomokból van összeheggesztve, még az Y is házi gyártmány. Amint ideér az Y, már cserélem is le :)
Woww, köszönet a linkért GSdriver, én már rendelem is. Több mint 10db van még belőle..
Kicsit most megtorpant a projectem, a vonóhoroggal van egy kis gond. Az egyik autóról én szedtem le, s most az mondja a lakatos, h a másik autóra ezt nem lehet feltenni. Igaz, ez egy egyedi gyártású vh, de azért lakatos nem szokott ilyet mondani,h ezt nem lehet... max azt hogy kell hozzá egy mázsa szögvas, meg pár tábla lemez :)
Ma kezdődik az alváz+üregvédelem projekt is.. szerintem még nem tudja az illető,h mire vállalkozott :)