Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
A Te géped szenved "hirtelen gázadásra fullad szindrómában". Nem? De nem kötöszködésképpen mondtam. Ma hoztak be egy C5-öst meg egy C4-est. Amúgyszerintem a TR6-os nem egy kimondottan szép autó. Jó vonalai vannak, de akkor is jellegtelen. Nekem egyáltalán nem tetszik. De nem csúnya.
Nem emléxem. De nem hinném, hogy abban a kórban szenvedne mint a te jószágod. :) Amúgy DS még nem volt mióta ott vagyok. A főnökömnem a Tractionja van amit nem tudom mikor folytatnak. Talán ha kész lesz a Triumpf TR6-os.
Richárd nem ült be egyik autóba se. Törött C4-es volt már bent. Bár nem vezettem. Majd hoznak még. Meg C5-ösnek is van hülye gazdája, majd összetöri aztán úgyis nálunk köt ki. :)
Ültél a C5-be? Szememben az ott kiállított legkényelmesebb autó! Lancia Thesis-t is lekörözte! Pedig titkos favoritnak tartottam :) Csak így tovább Citroën! :D Üdv: <<Feri>>
Itt vagyok no para! Szombaton voltam a szalonon. Hát elé gáz volt. A kiállítók nem szakadtak meg. Hál istennek nem maradtunk szégyenben a Citroen kitett magáért. Szép standot csináltak. A C6 pedig élőben sokkal szebb! Ja! Kaptam tök jó fényvisszaverős matricát. :))
Apropó! Egy C6-ért komplett garázst képes lennék felépíteni:D
Holnap kipróbálok egy olyas megoldást, mely ha nem jön be, akkor nem tudok mit csinálok a GSA-mal.... BX karbit teszek fel és ez tuti, h. működik!!! Ha nem jön be..... :)) Üdv: Feri
Voltam ma a BNV-n és lám, kint volt a C6 :)) Gyönyörű egy autó!!!!! Végre egy igazi Citroën! Az alattam egyre gyülemlő nyáltócsára, az ott lévők is felfigyeltek, ezért a közelben lévő C5-öt támadtam meg. Iszonyatosan kényelmes!!! Minden kézre áll és otthonos! 10 év és veszek egyet:D Ha kell kép valakinek a C6-ról, ,szóljon! Apropó, homorú a hátsó szélvédője (CX) Üdv: Feri
Talán már későn írok, de sebaj, kellhet ez még másoknak is. :-)
Mellékelem a GS-GSA vezérlési rajzot.
Alatta megtalálod a jelölések közötti távolságokat fogszámban is.
Lakkfilctollal megjelölöd a méretek alapján a szíjat, és úgy már könnyen fel tudod tenni.
A szelepállítás sem ördöngősség. Ha nem tudod a beállítási sorrendet valamelyik motoron, akkor állítsd úgy, hogy addig forgatod a motort amíg az állítani kívánt vezérműtengelybütyök a vezérműtengely ellenkező oldalán lesz mint a himba ! (remélem érthető voltam !)
Itt beállítod a hézagot, majd szépen végigmész az összes himbán!
Az elosztónál van szimering, viszont a számát sajna nem tudom. :-(