Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Igen-igen! Ez az! Volt hasonló aszthiszem a Visa-n is. És igen volt más fomájó is max egy vagy két féle!
Amúgy k*baszottul el vagyok havazva. A főnökömnek meg még nem mertem fölhozni a kocsim "restaurálását". :)) Ha minden igaz pénteken lesz egy kis eszem iszom, és ha a pálinka meghozza a bátorságom akkor talán. :)
Sziasztok fiúk! Véletlenül jártam erre,és mivel nekem is van egy GSA-m gondoltam beköszönök.Már nem használom,(habár teljesen üzemképes),de azt kell hogy mondjam életem egyik legjobb kis kocsija volt.Néha okozott egy két izzasztós meglepetést,de életem egyik legkényelmesebb kis kocsija volt.Öröm volt vezetni!!!
Feri! Még nem próbáltam, hogy régi tipusú, tehát a 2CV, AMI8, Mehari stb felni fölmegy-e a GSA-ra, de nem is igazán érdekel. Inkább egy garnitúra alufelnire fáj a fogam. Ami a Chic és Cottage kiviteleken volt. Nem könnyű lelkiismeretes lakatost találni, festőt meg pláne. azok aztán tudnak csalni. Haverom Rekordját asztiszem 90.000-ért fújták külső komplett és szar lett. Nem részletezném különösebben, de hajszál van benne (rosszabb esetben fanszőrzet), mattul, a mosáskor fehér lett a víz ami lejött róla... A lakatos is kitett magáért fél év után fojik belőle a rozsda. Tuti mi? aki lyen idős autót akar az egy 400.000 kapásból rászánhat. Ebből 200.000 a festés. Aki ennél kevesebből megcsinálja úgy, hogy öt év múlva is jó annak le a kalappal.
"Szereztem egy Dacia 1300-as személygépjárművet. Nem ez a lényeg, hanem a rajta lévő felnik. Jól látom, h. kompatibilis a GSA/2CV felnikkel? Ezek 13"-osak."
Kissé félreérthetően írtam. A 13"-ossággal a Daciaéra utaltam. 15 a GSA és a 2CV is, ahogy a többiek is írták :))
Oké! No para. A lakatolás az mindig is drága "mulattság" volt. Ha! Normálisan csinálják. Amúgy meg nem ér semmit. :) Moci meg nagyon szép ám! Nekem is kéne egy ilyen.
Nem akarom feltenni a GSA-mra a Dacia felniket! Eszem ágában sincs. Elkönyveltem már a veteránná tétel véghezvitelét!!! Azért kérdedztem, mert van egy feles futóművem és erre akarom aggatni. (hobbyautó). A lakatolási sorrenddel sincs problémám. Árakkal, annál inkább. Lakatolással meg pláne :) Csak mechanika megy. Üdv: Feri ha már kutyulunk alkatrészeket ;)
Feri! Mikor hagyod rá a gyártók és típusok erőszakor kutyulását? Nem jó a GSA a 15"-os felnikkel? A jelszó! Gyári! Minden maradjon gyáriba.
A másik. Ha már ki van rohadva nem segít az üregvédő. Először lakatolás (he-he ez az én asztalom) utána üregvédelem (ez is kolompár munka). Illetve!!!! Ez előzi meg a fényezés mert a kicsöpögő üregvédőt utálják a festők.
PEACE!
Van valamilyen információtok az üregvédelem mennyiért vételét illetően? Elgondolkodtat ennek vétele.
Szereztem egy Dacia 1300-as személygépjárművet. Nem ez a lényeg, hanem a rajta lévő felnik. Jól látom, h. kompatibilis a GSA/2CV felnikkel? Ezek 13"-osak.
Röviden: üregvédő Van nagyon sokféle, összetétel, kiszerelés. Általában viasz alapúak. Megéri jó minőségűt venni, mert visszahozza az árát. Nem kell kétévente ívetcsrélni.