Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Gumi: a 145 SR 15 Michelin XZX szerepel a "Michelin Classic Tyre" listán azaz rendelhető bármikor. Téli gumit viszont már nem gyártanak ebben a méretben. Valószínűleg túl kicsi az igény rá, kevesen viszik ki a hóba kedvencüket.
Hátulra nem is szándékoztam, mert még a kezem sem fér be igazán. Marad a két hajtott. Legalább az tapadjon valamellyest. A kényszerű drifttel meg valahogyan megküzdök :D
Tettem egy gyors áttekintést a hozzászólásaid közt, de nem leltem... :( Azt kellene kideríteni, h. mi az a szélesség, amit elbír a felni illetve a karosszéria. Ha 185 rámegy, akkor nem olyan vészes. Más. Írtad anno, h. tudsz hímeztetni pólóra. Ha küldök képet, akkor tudsz hímeztetni nekem? léccii :)))))) (adás-vétel-fizetést megoldjuk valahogy)
Gondoltam, hogy nem nyírod. :)) egyébként téli gumit nehéz találni. Mondták már, hogy lehetetlen. De szerintem a sima is jó nyáron mert elég keskeny. Azt pedig be lehet szerezni normális gumisoknál. Michelinbe tuti van az 20.000 per darab az húzós. De van asszem olcsóbb is az pedig egy kicsit szélesebb. Régebben asszem már utána jártam és ha minden igaz föl is írtam. Ide. Keress rá. Píísz!
Egy lassan esedékes kérdésem lenne. A gumimizzéria. Hol lehet rávaló köpennyt kapni s milyen árfekvésben. 15"-os 145-öst még nem látam sehol. A 185 és attól feljebbiek a legáltalánosabbak. (Téliről van szó) Nem lenne baj, ha szélesebb egy kicsit télen, de a kérdés ugyanakkor az, h. mennyire tesz ez jót a futóműnek és, h. elfér-e egyáltalán.
Ne értsd félre! Én sem sportautóként használom! Egyszer próbáltam ki, mert nem volt senki sem a környéken. Maximum 110-120, amivel közlekedek és lehelletkönnyű lábtechnika!
Tudok pontos fogyasztási adatot mondani 100 km-re vetítve. 7.5 és ebben volt egy kemény araszolgatás Budapest utcáin!
Szerintem csak az a lényeg, hogy a kategóriájában a hasonló motorokat mind alázza. De ahogy telik az idő ez egyre inkább nem érdekel. Csak menjen egy laza 110-et azt jóidő.
Ezt ugyan nem én mondtam, de az X-ek váltója rövidebb, a motorjuk erősebb, mint a Specialoké. Így aztán jobban gyorsulnak, mint a Pallasok, és kevesebbet mennek. 185-öt nem megy, ez elég valószínű, bár egy lejtőn nem elkézelhetetlen.
Logikus, h. kevés a jó állapotban lévő GSA. Ugyanis megvette a koma olcsóért és csak ment és ment és ment, mígnem megadta magát... azután összegányolták és csak megyegetett és megyegetett és megyegetett. Mígnem a semmere sem menést megelőzően lecserélte egy buzukira. Aki pediglen megbecsülte kocsiját és jó állapotban van, az bolond lenne eladni :) Én is láttam valahol, h. más az áttételezése az X3nak, de ez még mindíg nem magyarázat a 185-ös végsebességre. Csak az óra csalhat... más ötletem nincs, mert nincs az a GSA, ami buher nélkül menne ennyit. Teljesen restaurálni még nem szeretném, csak h átmenjen a műszakin. Persze igényes lakatolás hatására! Ekkor megkapja a 2 évet és veszek egy mindennapra autót. Na ekkor megy az általad írd dirib-darabra szétlegózás :)
Deamúgy ezek többsége inkább GSA-t vett. Mikor nekem az első volt (én sem értettem hozzá anno, nem is tartottam meg), mert szinte ingyen volt, de a GSA-k kevésbé voltak szétrohadva, egyszerűen, mert fiatalabbak voltak. GS-ből viszont volt itthon is, és ezek jelentős részére nagyon vigyáztak. Nomeg az NDK-s GSA-k érzékenyebbek erre amúgy is.(de a fene sem tudja miért, a motort tudomásomk szerint nem ott rakták össze).
Tiszteletem a Fórum tagjainak.
Itt (is) közzétenném, hogy ismerősöm a Citroen műhelyének felszámolása miatt eladna 2 (kettő) db Citron GSA-t, BX-, Kacsa-, stb. alkatrészeket: karosszériaelemeket, hidraulika szivattyúkat, kupplungokat, fékbetéteket, stb ezernyi apróságot, új és felújított alkatrészeket.
Elérhetősége: 70 274 2776.
Szívességből tettem fel a hírdetést, nekem légyszives ne íjatok! Budán a III. kerületben található mindez.
Üdvözlettel: BB
ui. aki a mostani hétvégi Visegrádi citroenes programra kiruccan, az pont 2 utcányira megy el a fentebb írott cuccok mellett...(Békásmegyer magasságában).
üdv
Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok, de nekem az, hogy az átlag GS/A tulaj nem törődött sokat a motorral. (ezen megállapítás nem vonatkozik a fanatikusokra, csak azokra, akik vettek egy olcsó nyugati autót, azt sem tudva, hogy mi ez)
Hát, ha nem cserélik az olajat rendesen, akkor a kis motorban 80 ezer alatt is akár. Ebben jobbak a nagyobbak, merugye akkor azokban vagy 100 ezret is kibír.:) De ha cserélik, akkor a kicsinél 150-200, a nagynál valamivel több. Ha meg nagyon vigyáznak rá, akkor egyikben sem megy tönkre.
Bár nem hidrós Citroenhez, de egy AX 4x4-hez lenne szükségem az alábbi képen látható könnyűfém keréktárcsára. Csak 1 db. kellne, mivel 3 db. van. Segítségeteket előre is köszönve,
Üdv: Zoli, 06 20 9 535-469, vagy a mailem publikus
Nem a konstrukció alapelve a rosz, meg hogy nem megy, hanem, hogy hamar elfogy Pl. a vezermútengely. Az 1220-ast mondják e tekintetben a legjobbnak. Amúgy az összes GS motor relative elpusztithatatlan, legfeljebb félelmetes hangot hallat, de megy... ;-D
Én tartós 150-160 körül mentem vele 150-200 km-t Németországban, amikor 18 éves volt és 130e km-t mutatott az órája. Azon túl, hogy kilyukadt -az aműgy is korrodált- hátsó kipufogó, nem vettem észre változást.
A 130-140-es utazót is szépen tartotta a Stuttgart-Debrecen vonalon az 1.3-as motor.
Kérd meg a rendőröket biztosan szivezen bemérnek. A teljes kasznizással csak óvatosan. Kegyetlenül bele lehet mászni. Ha az ember hosszútávon gondolkozik és igényes, érdemesebb a restaurálás útjára terelgetni az autót. Az pedig nagyon sok pénz és idő. Ez nem duma ez komoly. Nem sokan foglalkoznak restaurálással és azok is igen drágán dolgoznak. Ha nincs sok baja akkor is ízekre kell szedni és ha ez már megvan mindent meg kell rajata csinálni. A legapróbb rozsdapöttyöt is. Mindent a legnagyobb darabban foltozni. stb... Csak a munkadíjjra százezreket kell számolni. Én hallottam olyat, hogy egy Carmann Gia-t 600.000 ért fényeztek. De az olyan is volt. Nem akarok senkit megilyeszteni de sajnos ez a helyzet.
1015-ös motorról én is jókat hallottam. Logikus, h nem lehet technológiailag jobb, mert előbbi, mint a 1300-as. De nagyon sok mai motort leköröz. Borzalmasan tartosak!!!!
Nekem lakatolásilag full generál kellene, mert megyen a kicsi veteránvizsgára 5 év múlva. Tehát nem kell kapkodni :) De szeretném idejében elkezdeni.
Majd állítok össze egy kisseb javítási listát amik történtek rajta eleddig. (Felújítás project :) )
#félve mondom: Én kipróbáltam a végét, 1x!!!!. 185km/h. (Azóta veterán üzemmód) Szerintem csal az órája, mert az X3-nak is 160 körül van a vége. (eredeti gumik vannak rajta). Elképzelhető, h. más az áttételezése a váltónak? #