Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
a gs "használati utasítása" mostantól fenn van a honlapon. en nem voltam olyan előrelátó, mint taksoft, igy 11 mega lett a pdf.
bocs.
Ha lesz időm megpróbálom lebutítani legalább a felére.
taksoft - mindjárt megnézem a pdf-et. egyelőre a zip-lett belinkelve. sztem az se rossz, bár én is jobban kedvelem a pdf-et. meg kell valljam át is forgattam azonnal saját célra pdf-be a zippet, mindjárt összenézem a kettőt és köszönettel véve felajánlásod fel is pakolom.
Köszi a sok infót és a dokumentációt, mindjárt neki is látok csemegézni :)) Sajna a sebmérőből nem sikerült kiirtanom a "tücsköt", lehet h át kell tennem a special műszerfalát, annak nincs ilyen baja (legalábbis úgy emlékszem).
Múltkorjában a Unix katalógusában böngésztem, és meglepve tapasztaltam, h árulnak GSA-hoz vízpumpát és termosztátot is :)) Vicces.
3 órát szkenelgettem (meg előtte 2-t telepítettem újra az XP-t, mert kinyírta a szkener drivere...). Szóval nem egyszerű, és még így is majdnem mind ferde.
Viszont a következő dolgokat vettem észre, erősítsetek meg benne: A kombi kivitel 38mm-el rövidebb, mint az 5 ajtós. A kombi csomagtere 248l, az 5 ajtósé 260l. Létezik, hogy a kombi rövidebb, és kisebb a csomagtere, mint az 5 ajtósé???
van még a mostani autók esetében oly fontosnak tartott szervizkönyv is - ez az én GS-em esetében francia nyelvű - a karbantartási programmal, és a kötelező szervizek pecsétjeivel.
nem lehetetlen, hogy tudok készíni belőle is másolatot (pdf), amit kinyomtatva - lehetőség adódhat a soronkövetkező karbantartások "retro" formátumú dokumentációjára.
Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, de újra megrendezzük a Hagyományörző Bogácsi Talit január 26-28 között.
A részletek:
Idén is arra adtuk a fejünket, hogy megrendezzük a Hagyományos Bogácsi Találkozót, engedve a nagy nyomásnak, amit a PSA fórumtól kaptunk.:))) A tali 2007. január 26-28. között lesz megrendezve a Bogácsi Jurta Üdülőközpontban. A szállás ára idegenforgalmi adóval együtt előre láthatólag 3000 HUF/fő, sajnos gyerek jegy nincs. Ja és itt hívom fel újra a figyelmet arra, hogy a szobák 4 ágyasak, tehát ha valaki barátnővel/baráttal jön arra készüljön, hogy ezek nem nászutas lakosztályok, ha valaki kettesben akar aludni a párjával az legyen kedves oldja meg egyedül a szállását. Lehetőség van éjszakai fürdőzésre, de csak akkor ha előre megadjuk, hogy kb. hányan vennénk igénybe ezt a lehetőséget, a strand belépő ára előre láthatólag 420 HUF/fő lesz.
Jelentkezés e-mailben Patkamanónál és Thomasnál, mindkettőnknek küldjetek mailt, hogy tutira meglegyen a jelentkezés. Email címek: patkamanoKUKACtorzsasztalPONThu, thomasPONTbxKUKACfreemailPONThu.
Jelentkezési határidő: 2007. január 5. Az e-mailbe azt is írjátok meg, hogy igényt tartotok-e éjszakai fürdőzésre. A tavaly jól bevált módszernek köszönhetően most is előre kell fizetni, nyitok majd egy számlát, a számlaszámot később teszem közzé, melyre kérem mindenki fizesse be a részvételi összeget legkésőbb 2007. január 19-ig, olyan formában, hogy megjegyzésnek megadja, ki a befizető, hány fő, hány éjszaka. Innen fogjuk tudni, hogy ki kaphat szállást és ki nem.
A program ugyan az, mint tavaly, az első turnus péntek délután/este érkezik, iszogatás, beszélgetés, a második pedig szombat reggel. Szombaton közös bekocsikázás Egerbe, ahol a már megszokott helyen megebédelünk, utána vissza a szállásra. Éjszaka fürdőzés.
Eddig ennyi a biztos. Bárkinek bámilyen kérdése van, itt a fórumon, vagy e-mailben tegye meg.
Akkor én az olaszt ne szkenelgessem? Vagy érdekel valakit? Én csak az érdekesség kedvéért vettem meg, meg azért mert hátha jól jön 6 év múlva a minősítésnél... Használni nem tudom, mert nem értem. :-(
Gőzöm sincs, hogy hogy lehet lámpát/egyebeket kapcsolni rajta, de csak rájövök majd! :-) Az alapok megvannak, elindulás-megállás, ablak le-fel... :-)
Hát talán egyezzünk meg, hogy mi a gépkönyv.:) Nekem a jellemzőket tartalmazó kis okmány, ami a forgalomba helyezéshez kell. De rájöttem, hogy nektek nem az, mert annak csak az érdekessége a haszna. Szal van egy olyanom németül, mint amit Taksoft mutatott, szkennelve is. Meg van egy ilyenem szkennelve:
Mindegyiket szívesen megosztom az érdeklődőkkel, csak a kezelési útmutatót nem tudom, hogy hová mentettem le.
Szerintem jó lenne, ha van hely az oldalon feltenni legalább német és angol nyelvűt (vagy ha van, magyart) a kezelési útmutatókból, meg esetleg a szerelési könyvből is. Sajnos egyelőre csak az olasszal szolgálhatok.
A kárpitozás tényleg meglehetősen szoksinű volt. Kék, zöld, szürke, barna és ehhez a műszerfal is ugyanojan színű. A km-ór is volt pár változatban. Volt sima meg nagyítós változat ez utóbbi a Pallasra volt jellemző. Volt fekete alapon narancssárga számokkal és fordítva. Ha jól emlékszem a számok formája is lehetett eltérő. Mérföldben mérő órát én még nem láttam, de biztos hogy van.
Az X3-nak is van könyöktámasz hátal és ha jól tudom, akkor meglehetősen sokféle kárpit és műszerfal színösszeállítás létezett. Én sem hallottam az injection GSAról. Egyáltalán gyári ez?
Engem érdekelne mindenféle szkennelt anyag! Csak német nyelvű szkennelt mikrofilmjeim vannak a német weblapról.. Ez nem valami sok, főleg mert egy szót sem értek németül.. :))
Uhh, bocs, tudtam, h elfelejtettem valamit! Sajna ma már nem áll módomban fotózni (csk a gép, meg az autó nincs itt..), majd a következő körben jobban figyelek :)
Kellemes, GS/A-zásban gazdag karácsonyt mindenkinek!!
Nem tudjátok véletlenül, h milyen az x3 gyári műszerfala? Az enyémben fekete alapon vannak narancs szinű számok a sebmérőben/ ford.szám mérőben, de nincs benne a féktáv "jósoló" skála. A pallasban és a specilaban viszont sárga alapon voltak fekete számok.. 24-én cseréltem égőt a műszerfalban (kis bemelegítés az égősorra :))) , akkor tűnt fel ez a kis eltérés..
Még egy kérdés: láttam néhány képet, ahol a lökhárítóba volt beépítve az első ködlámpa.. Ezek gyárilag eltérő lökhárítók? Vagy utólagos átalakítás? Ki hol hardja a ködlámpáját? (..már akinek van..).