Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GSdriver Creative Commons License 2007.01.13 0 0 1101

http://www.youtube.com/watch?v=k8zsAZf4bXk

csak stabil lelkiállapotban javaslom megtekinteni.

Taksoft Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1100
Szervusz!
Igen, nekem is az a bajom, hogy GB-ből egy ilyet behozatni nagyon sokba kerülne (meg az ára sem túl olcsó). Egyelőre marad a bontott feljavítása, jó lakatos már van kettő is. Talán még a rajta lévőt is meg lehetne menteni, de törött is, meg rozsdás.
Lehet, hogy májusban is ráér még a cucc, kicsit elszállt az anyagi helyzetem, nem tudom elkapkodni a dolgot most. :-(

Balázzsal beszélek majd hétfőn, hátha.

BX16TRS:
kifejtettem már, köszönöm, élnék a lehetőséggel!!

Taksoft
Előzmény: GSdriver (1097)
bx16trs Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1099
Taksoft!

Milyen állapotúra gondoltál? Szerdán vagy kedden megyek a piliscsabai bontóba, az elég nagy 2-3 GSA eddig még mindig volt, és általában egészen egyben, nem sokan gyüjtögetnek már GSA-hoz... persze rozsda van bőven :(((
Előzmény: Taksoft (1089)
monyesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1098
Balázs tudtommal rendszeresen jár ki áruért ha már van annyi cucc amiért érdemes kimenni (pl. DS-hez), Teddy is hazajön néha, a fuvar szinte ingyen van...
Előzmény: GSdriver (1097)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1097

Sarvedo - szerintem kulfoldrol hozni ekkora darabot akkor erdemes, ha mar minden egyeb forras kiapadt itthon, es a kozelben (pl. szlovenia).

Az utikoltseg miatt nagyon draga lesz.

Erdemesebb lenne par dolgot osszegyujteni es egyutt behozni, ha mar nekiallsz ...

Esetleg az utrechti Citromobillal egybekotve ... igaz az kicsit keson van, majus elejen.

Előzmény: Taksoft (1096)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1096

Nem sürgős, márciusra kellene, becsléseim szerint (akkor kezdünk neki).

TeddyCX-el nem egyeztettem még, a Balázs Garázst majd megkérdezem (úgy néz ki, hogy ők csinálják majd a restaurálást).

Szugló utcát hívtam, de nem tudtak választ adni, ígérték, hogy visszahívnak, de nem sok jóval kecsegtettek. Azt hiszem dec elején is megkéreztem tőlük már, akkor azt mondták, hogy nincs, de most megpróbálkoztam újra.

Pásztoréktól vettem pár(?) cuccot a listáról, nem merem megkérdezni a sárvédőt, félek, hogy infarktusom lesz, ha megmondják az árát. A BX-é ~46eFt... De még megyek hozzájuk, majd benyugtatózom magam, és rákérdezek! :-)

Ha ekörül van, akkor inkább kikalapáltatom/lakatoltatom a mostanit, bár elég rossz állapotban van (szerintem az is olcsóbb lenne).

Köszi!

Taksoft

Előzmény: monyesz (1092)
tcaoe Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1095
Nem annyira, mint hinnénk.

Amúgy itt is sokminden van, csak sajnos első sárvédőt nem látok:

http://www.citroen.ac/shopmanager//DT_A/suche.asp?Rar=&Them=J&ACTION=SEARCH&Angebot=&HIKZ=0&SH=0&ST=8&SS=&SB=&Page=5
Előzmény: monyesz (1094)
monyesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1094
Felteszem ott már kérdezte, az elég nyilvánvaló hely !
Előzmény: tcaoe (1093)
tcaoe Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1093
Vagy a Szugló utcában akár.
Előzmény: monyesz (1092)
monyesz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1092

Taksoft !

Mennyire sürgős neked a sárvédő ?

Mert jó eséllyel TeddyCX angliából vagy a Balázs garázs (alias TDKuksi) tud neked ilyet eredményesen szerválni.

Illetve még egy tippem van, Pásztorék. A PSA-s fórumra most felraktak egy excel listát az elfekvő alkatrészeikről, de tudom hogy ők hajlandók hozatni olyan cuccokat is, ami más kereskedő szerint nem is létezik. Persze ha beszélsz velük említsd meg hogy az indexes fórumról ismered őket ! :)

Előzmény: Taksoft (1091)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1091

Szerencsére lámpa nem kell, csak a bal első sárvédő. Nincs neked "véletlenül" egy egész jó állapotú darab? :-) Elboltolnám szívesen!

Küszöböt kaptam még, remélem rá lehet majd faragni.

Én is így jártam néhány helyen.

Taksoft

Előzmény: Aquabat (1090)
Aquabat Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1090
Igen és ez még a jobbik eset. tudják, hogy létezik ijen autó. Mikor én kérdeztem szegeden a kovács autóházban, hogy tudnak e hozni BÁRMIT Citroen GSA-hoz. Azt a "választ" kaptam: És mi a típusa? Ezt természtesen többször is megkérdezte. Mert én ragaszkodtam ahhoz hogy nekem GSA-hoz kell alkatrész. Mikor kiderült nekem van igazam kiderült, hogy csak küszöb külső rész (egy normális lakatos lemezből lehajtja) meg a balos sárvédő. Motorikus cuccokat módjával lehet rendelgetni. Lámpát felejtsd el.
Taksoft Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1089
Sziasztok!

Próbáltam rendelni GSA bal első sárvédőt utángyártottat, de nem tudnak hozni. :-(
Kérnék tőletek egy kis segítséget, ha lenne valamelyikőtöknek egy jó állapotú bontott, vagy tudjátok hogy hol lehet biztosan kapni, nagyon megköszönném a segítségeteket! A bontott előnyben, kicsit sokba kerültek az eddig megvett alkatrészek...

Taksoft
(e-mail: az itteni nickem kukac freemail pont hu)
Aquabat Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1088
Szerintem GSA. Már csak a műszerfalból. GSdriver! Jók az új írások. Főleg a Basalte. Haverom mögöttem olvasta és egyből kiszúrta, hogy két hét alatt elkapkodták az összeset. :))
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1087

Ihol a linkek

http://youtube.com/watch?v=kNIu4x-0o-g
http://youtube.com/watch?v=Bp4d63EWtzU

(de ha jól emlékszem, ezek Gsdriver oldalán is megtalálhatók.)

Főleg ez az utóbbi durva szerintem.. kanyarban a külső iven van a defektes kerék..

apropó.. még nem vitt rá a lélek, h kinyomozzam: a gyújtáskapcsoló felett tényleg izzó van? Ha igen, akkor mennyire macerás hozzáférni?

((olyan videó nincs, ahol egy DS-t hajtanak szét a határban? Vagy egy SM-et...))
GSdriver Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1086

innen le is letoltheted:

http://www.citroen-gs.hu/hirek/mozgokep/mozi.htm

a GSA rovatban az 1 és 3 számú klipek.

Előzmény: Tiber_78 (1085)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1085
Köszönöm! Pont erre gondoltam!!

Naná, hogy ez a gs/a-ra is igaz! Párszor meg kellett néznem, hogy rájöjjek: a korabeli reklámfilmek pont ezt hangsúlyozták. 120-nál kapott durrdefekt ellenére is tökéletesen irányítható az autó. (mindjárt megkeresem a linket.. asszem ez is a Youtube-on van).

Hűű, azért az a DS nagyon szép. Talán arra már elcserélném a gsa-t :)) Talán..
Előzmény: Taksoft (1079)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1084

vezetés: egyetértek! az hogy nem álltak fejre, és nem lett belőlük másfél mázsa emberfasírt, sokkal inkább múlott a sokat szolgált GSA-n, mint őrajtuk ...

Előzmény: Taksoft (1082)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1083

GSA-volt. Csak én sokszor eléggé el nem itélhető módon szinonimaként használom őket.

Ami a darabszámokat illeti GSA-ból eleve jóval kevesebb készült:

GS    1.897.589db

GSA     576.757db

Érdekes viszont a német statisztika. Bár újabbak jóval a GSA-k, mint a GS-ek mára Németországban kevesebb GSA maradt életben mint GS!

GS (db)          GSA (db)

1987.01.01:        29.795           34.290

1990.01.01:          5.965           23.113

1995.01.01:          1.077             6.412

2001.01.01:             535                671

2006.01.01:             435                332

forrás: http://www.citroen-gsa.de/statistik.htm

Előzmény: Taksoft (1082)
Taksoft Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1082

Annál is inkább, mert a GSA sem egy gyakori model az autók között, nem sok van belőlük már. Egy mai tömegautóval még elmenne, mert van helyette 1000 másik, de GSA-ból (s/n)incs már ennyi. :-(

Mondjuk ha legalább tudtak volna rendesen vezetni... :-)

GS volt, nem GSA?

Biztos azt gondolták, hogy ha 4 hengeres boxer, akkor =Subaru=rallyautó. :-(

Előzmény: GSdriver (1081)
GSdriver Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1081

video:

engem inkább sokkoltak a képek. minden ok nélkül így bánni egy GS-sel ... (lehetne bármi egyéb is). ez csúnya dolog és igazán nem vicces ... az meg különösen szomorú, hogy aki ezt művelte még büszke is volt rá :(((

egy autóval lehet cross-ozni, ralizni stb. az teljesen rendben van. ezen a felvételen azonban csak öncélú őrültködés és egy jobb sorsra érdemes autó értelemetlen lezúzása látszott ... :(((

GSdriver Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1080

Pár aprósággal megint bővült a honlap:

GSX, GSX2, GS Basalte, GS Drapeaux, GS Energetique.

Taksoft Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1079

Kicsit megijedtem a videótól, mert a telken tettem le az autót, kombi az is, mint amit itt szétcsapnak, és dec eleje óta nem is voltam megnézni, hogy megvan-e. Aztán nem volt ismerős a környék (messzire csak nem mentek volna vele), meg nem is magyarul beszélnek, így van esélye, hogy nem az enyémmel játszottak...

Itt nézd meg a cikket:

http://totalcar.hu/magazin/szerelem/dstort/

Azt nem tudom, hogy ez a GS/A-ra is igaz-e?

Előzmény: Tiber_78 (1077)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1078

Jó buli.. de remélem az én X3-asom nem így végzi...
Előzmény: Aquabat (1075)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1077

...apropó! Anno olvastam valahol egy jó cikket a citroenek első futóművének geometriájáról, ami többek között azért is felelős, hogy még durrdefekt esetén is stabil maradjon az autó.. Szívesen elolvasnám újra, de sehol sem találom.. Nem tudtok véletlenül valamit erről?
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1076

Sziasztok!

..elnézést a hülyeségért.. Elfelejtettem, h ez egy véresen komoly fórum :))

Aquabat!
Én eddig egy Trabant 602tdi-vel jártam (vagy csak 601? :))) amiben (többek között) ködzáró fény sem volt.. Lehet csak ezért ekkora újdonság nekem ez a téma :)
..minden esetre, ha ilyen marad az időjárás, akkor alaposan be lesz járatva az a bizonyos kapcsoló, az tuti :(
Aquabat Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1075
http://www.youtube.com/watch?v=cWAAEPtUaY0

Most találtam Youtube-on. Király!!!
Aquabat Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1074
Szevasztok! Látom, hülyeségből mindenk jeles. :))) Hátsó ködlámpa minden autón van. Ezt előirja nemzetközi kressz. Kötelező. Van az ötven éves DS-en is és a húszéves Ladán is. :) Azt már hogy mindkét oldalt van e azt a gyártók válogatják. Ma gyártott autók között is van amelyiken csak a bal oldalon van közdzárófény hivatalos nevén. És van amelyiken mindkét oldalt van.
Kurbli-kerékanyakulcsom nekem is van egy pár darab. De a funkcióját már szerintem egyik se tudná betölteni. Nincs elgörbülve vagy eltörve mind, de ha már egy kicsit jobban rátépték a gumisnál a csavart egyikkel se szednéd le. Van egy görbe is egyengesd ki fedt le tedd be a motortérbe a helyére és kész! A csomagtérbe elfér egy keresztkulcs rongyba bugyolálva. Nem? Kurblizni meg úgyse kell. Miért kurblizta már valamelyikőtök a GS-ét? (én próbáltam nem sok sikerrel :))))
GSdriver Creative Commons License 2007.01.04 0 0 1073

" Azt sajna nem írták, h az X3T-n melyik izzó világít amikor a nitró-adagolás beindul.. azt pedig kétlem, h bárki elég gyors lenne, h megnézhesse :))Azt sajna nem írták, h az X3T-n melyik izzó világít amikor a nitró-adagolás beindul.. azt pedig kétlem, h bárki elég gyors lenne, h megnézhesse :))"

Azért nem látod, mert az egy kis UV lámpa. Halvány ibolya színű, de csak speciális hullámhossz átalakítóval ellenőrizhető műhelyben, mert  csak nagy sebességeknél látható szabad szemmel ez a fényhullámhossz tartomány. :))

Előzmény: Tiber_78 (1072)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 1072

..Csak SZTAKI szótár, kombinatorika, képzelőerő és néhány óra szabadidő kérdése az egész :))

Amúgy a pdf 11. oldalán látható ábra alapján a 14-es (zöld kontroll lámpával) az első ködlámpáé, a 16 (borostyán kontrollal) pedig a hátsó ködlámpáé. De találtam a bontott cuccok között olyan szatelitet, ahol ezeken a helyeken csak megnyomhatalan "dísz"gombok voltak.. sajna nem tudom melyik változatból..

A hátsó lámpatestben a ködlámpa a legalsó (én kitámasztottam téglával a fékpedált, h megnézzem, hol világol.. csak aztán gondolkodtam, h vajh mér' is van kétszálas, 5/21W-os izzó felül... :)))

Így talán egy picit több esélyem lesz majd, hogy ne találjon el valami ámokfutó hátulról a ködben.

Azt sajna nem írták, h az X3T-n melyik izzó világít amikor a nitró-adagolás beindul.. azt pedig kétlem, h bárki elég gyors lenne, h megnézhesse :))
Előzmény: Taksoft (1069)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!