Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Szevasztok! Bocsi nem voltam néhány napig. ugyani k*rva szarul vagyok. Nem... A testem (lekopogom) jól van. Az agyam. Az elmém szenvedett el hatalmas traumát! Miért? Megmondom! ELVITTEK ELŐLEM EGY X3-AS GSA-T!!!!! Kicsi pénzért jó állapotban, alufelnivel, ködlámpa stb... komolyan bőgni tudnék. A csávó úgy lefoglalózta, hogy nincs műszaki (a tulaj leműszakiztatja) és most nem jó az önindító. amikor ezt mondta a tulaj, hogy a srácot így is érdekli már tudtam, hogy csak Citroen b*zi lehet. A vereséget már ekkor elkönyveltem. De az igzsághoz az is hozzátartozik, hogy egy kicsit béna is voltam meg csóró. Nem mertem kölcsönözni a főnökömtől sz*ros kétszázezret. De vehettem volna föl hitelt is de ahhoz meg uborka voltam. Szintén... Ha kitagadtok megértem. Nem érdemel semmi jót egy ilyen nyúlbéla. Ismét nagyot hibáztam. És csak a megbocsaájtás reménye maradt. Majd teszek föl képet. A felnik nagyon jók. Főleg a fölső. Kár, hogy csak három van. De lehet, hogy így is érdekelne. Ezt ti már ne olvassátok! Nem! Jólvanna! Tudom! Beteg vagyok! Hrü-hü-hü. Óá-óá!
Nem máris, 3 éve keresek hozzájuk 1-1 darabot, vatera, e-bay, autoscout, mobile, újságok, egyéb internetes lapok, bontók, gumisok, stb. Velorexre amúgy nem jó (volt Velóm).
Hello! Nem lennék meglepve, ha elektromosan lenne csatolva a GS hidro-rendszere :-) Nem olyan nagy a teljesítmény igénye, a GS önindítója vígan elhajthatja a pumpáját. SALVE CSIP
Az én - nem szakértői - véleményem szerint két részre érdemes bontani a projektet.
1. a kivitelezés szerintem is igénytelen. Rádásul a ferdehátú GS nem optimális választás erre a célra, de nyilván ez volt kéznél. Ha már ferdehátú, funkcionálisan messze jobb alany lett volna az 5 ajtós GSA. Egyébként meg egy kombi. Ebben a formában nem tudom lehet-e bármire használni a pótkocsit, hiszen egyrészt elég rosszul rakodható, másrészt a ponyvából készült első fal miatt minden fékezés után lehet keresgélni a cuccokat. Jobb esetben a földről, rosszabb esetben a CX hátuljából ... :)
2. A technikai megvalósítása a hidropneumatikus pótkocsinak viszont érdekes ujjgyakorlat. Szívesen várom a szakértő topictársak kommentjeit arra vonatkozólag, hogy, miképp lehet ezt megvalósítani. Mennyire lehetett problémás csatlakotni a GS hidrorendszerét a CX-éhez?
Én azért látok benne némi humort. Mi mást lehetne egy hidrós Citroën után kötni, mint egy hidrós Citroënt? :))) A hidropneumatika sztem is be van kötve. Nekem tetszik :))
Ettől eltekintve igénytelen munka. A GS kékmetál volt, annyira futotta csak, hogy kívülről lefröcskölték pirosra.
A kedves topictársak segíytségét kérném. A képen látható Citroen 3 csavaros felnikből iszonyú szerencsétlen módon csak 3-3 darabom van, nincs avalakinek ilyen elfekvő? Mailem publikus.
Az első képen, és a feliraton felcsillant a szemem. :-) Aztán legörbült a szám széle. :-( Ez abban az egy esetben elfogadható számomra, ha egy elöről totálkáros autót mentettek meg ilyen módon. Úgy 15 éve trabantból, és Wartburgból láttam ilyet, egy kombi trabi vontatott egy kombi hátsó részt, és a warcsi ugyanúgy (Bp. I. Attila úton az alagút környékén, ha jól emlékszem) . Amúgy jó poén, csak hát ha egy jó autót áldoztak fel, akkor elég szomorú dolog. :-(
Hát... Bogácsra sajnos nem tudok menni, de ha gondolod, akkor fáradságodért cserébe küldhetek némi alkoholt :))))
Eszméletlenül való jól kinézés a beltérre is kiterjed? Ugyanis az már elárul vmit a gazdájáról. Az igazság az h 150 km-re van tőlem s feleslegesen nem akarok odáig elcaplatni.
Már akartam írni, hogy tán ezt láttam vagy 3 éve Soltvadkerten. Oszt olvasom hogy Soltvadkert... Na ennyi. Megpróbálom lenyomozni. Bogácson meg leitathatsz.
Akkor eszméletlen jól nézett ki, most sem rossz. :))
Taksoft: a megoldás a linkben -> C=citroen a többi stimmelt.
MZN: csak nem azt akarod mondani, hogy ronda és nem tetszik és ... ha véletlen valaki megépítene egy ilyen küllemű prototipust, akkor kötéllel sem bírnának bevonszolni az ülésébe. Pláne, ha esetleg nem menne 500km/h-val ... :))
Én megpróbálom átalakítás nélkül átvészelni azt az időszakot, amíg nem tudok egy másik gyújtáskapcsolót beszerezni. Fontos, h. eredeti maradjon a szerkezet.
Köszönöm a linkeket a hobiautó kötelezőhöz. Azért kell pontosa, mert már tisztázódni látszik a helyzet, h. mi is lesz az utódja. Egy Citroen CX diesel Turbo2. Egyáltalán érdemes szenvedni a hobbi kötelezővel vagy fonassam ki a forgalomból ideiglenesen? Esetleg veterán előminősítés? Mi éri meg a legjobban?
PSA fórumba írtam,h. ismeri-e valaki ezt a CXet, de nem reagált senki. Belinkelem ide is. Hátha.. :)