Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Tudok homokfuvatni, de ha kasznit akarsz tisztíttatni, akkor oda túl erős a homok. Oda csak dióhéj, vagy valami keverék jó, különben lekap a fémből is, ami nem jó (minimum rücskös lesz, de lehet hogy át is lyukad). Megkérdezem, hogy ilyenjük van-e. Egyébként a helyszín Bp. IV. kerület, városközponttól ~2km. Csak ismerem őket, nincs sajnos közöm hozzájuk.
Nem látszik deformáltnak a lengőkar, csak rozsdás. A híd is teljesen ép, amiről levettük. Sajnos azt nem lehet megakadályozni, hogy belefolyjon a víz, mert a felső részen, ahova a fékcső van tekerve mindenképpen befolyik (ki meg talán csak akkor, ha lemegy alsó állásba). Ezért gondoltam a lyukra.
Ha menthető lesz, megpróbálok valami jobb rozsdavédő anyagot bejuttatni, aztán meg kifújni alvázdévődel, hogy legalább a megmaradt anyagvastagság ne fogyjon tovább. Meg persze kívülről is kap felületvédelmet. Meg ha az autón lévő jó, akkor azon is megcsinálom (mondjuk hogy úgy hogy juttatok bele felületvédőt, hogy rajta van a fékcső feltekerve, azon még gondolkodom).
Szerintem csak pontos paraméterek alapján lehet kideríteni vagy felszerelve. (deformálódás) Rozsdásodást szvsz nem úgy kell megakadályozni, h. kifolyjon a víz, hanem, h. ne folyjon bele! Tudsz homokfúvattatni? Jól jönne egy ismerős ebben a témában. GSA lenne a delikvens.
Sziasztok! Honnan lehet megállapítani, hogy a hátsó lengőkar már kuka? Kaptam 2 db bontottat, elég rozsdásak, de sehol sem lyukasak, vagy repedtek. Elvitetem homokfuvatni őket, hátha akkor többminden kiderül. Ahogy kalapálgattam, elég sok rozsda esett ki a belsejükből, de mindenhol szépen csengett. Azért próbáltam menteni őket, mert úgy tudom, hogy az egy sarkallatos pont, kényes a rohadásra. És azt még nem tudom, hogy az enyémen milyen állapotban van. Azt viszont észrevettem, hogy ha fúrok rá egy lyukat a kerékhez az aljára, akkor azon kifolyhat a víz, és kevésbé rohad be a belseje (talán). Taksoft
... ja, hogy tömítést? Szemre elég jónak látszottak a benne lévők.. meg azért macerás a dolog, mert egy jóó kis szendvicset kell ott összetartani annak a menetnek: blokk + tömítés + csatlakozó 2 csővel valahonnan a hengerfej környékéről + tömítés + olajnyomás érzékelő..
Nah, egyenlőre hanyagolom a témát.. úgy néz ki h sikerült meghúznom, és nem is szivárog.
Amúgy az előző tulaj sziloplaszttal hidalta át a problémát.. és nem zavarta, h az érzékelőt is eltömítette, így folyton égett az olajnyomás-lámpa a műszerfalon. Gány.
Tudna valaki tippet adni, hogy hogyan tudnám kultúráltan megjavítani a motorolaj-nyomásjelző menetét? (a motorblokk felső részén van a cucc, a motorszám jelző tábla, meg a központi gömb közelében..)
Kedden megtapasztaltam, mennyi füstöt tud termelni a forró blokkra szivárgó olaj.. és hogy ezt milyen remekül be tudja fújni a fülkébe a fűtési rendszer.. Most még meg tudtam húzni annyira, hogy ne szivárogjon, dee sajna elég pocsék állapotban van a menet.
Nem tudom, hogy lehet-e úgy menetet javítani, hogy közben ne hulljon bele a forgács a motorolaj-csatornába.. ragasztani pedig nem szeretném, mert az már gányolás..
ajjajjajjj. Ne tessen megharagudni. Odaadom én ingyé is, csak azért írtam, h. ha van feles akármid, akkor jöhetnek. Pestig el tudom hozni ha kell. Üdv: Feri
Sziasztok! Megint én. Sajnos még mindig nem tudok semmit a GSA Pallasról! Állítólag Szigetváron van. Aki tud valamit róla azt nagyon kérem h írjon! Adatok: 1983-as Ezüst színü, barna kárpit. Citroen GSA Pallas CZY-842. (Volt 1-2 pici sérülése: pl. a jobb oldali első sárvédőn volt 1 pici horpadás és a bal oldali tükör fekete ragasztóval volt körbetekerve!) Köszi! Üdv minden fórumlakónak! Citroennel gazda szép napokat!!!
A kacsa alváz nagyon gáz, szerintem menthetetlen és kókányolva is van. Ha van feles GSA alktrészed, akkor odaadom cserébe és még egy váltót is adok mellé :)
* 0.374 - Ford Capri Mk III, 1978-1986 * 0.372 - Ferrari F50, 1996 * 0.37 - Renault Twingo * 0.36 - Eagle Talon, mid-1990s * 0.36 - Citroën DS, 1955 * 0.36 - Ferrari Testarossa, 1986 * 0.36 - Opel GT, 1969 * 0.36 - Honda Civic, 2001 * 0.36 - Citroën CX, 1974 (the car was named after the term for drag coefficient)
* 0.355 - NSU Ro 80, 1967
* 0.34 - Ford Sierra, 1982 * 0.34 - Ferrari F40, 1987 * 0.34 - Chevrolet Caprice, 1994-1996 * 0.34 - Chevrolet Corvette Z06, 2006 * 0.338 - Chevrolet Camaro, 1995
..megint eggyel többet tudok :) Fogalmam sincs, más autókban hogyan vannak megoldva az ilyen apróságok (csak a trabit ismerem közelebbről..) dee valahogy nem tűnik egy nemzetközi szabványnak ez a golyós-bizbaszos világításkapcsoló megoldás :))
Szerencsére az enyém még működik.. csak mivel a csomtartó ajtaján a teleszkópok elég hervadtak, volt alkalmam megfigyelni, hány fokos szögben nyit a kapcsoló..
(aztán meg futottam két kört az ajtó körül a kapcsolót keresve.. mint az "urban legend"-ben szereplő olasz benzinkutas a trabant körül :))))
Ami nekem szemet szúrt, hogy: Dunlop SP Sport 300E 175/65 R14
Ez meg miféle kerék? A felni a képen eléggé normál GS felninek tünik.
Ha megváltozik a kerék átmérője, a sebességmérő is csalni fog és így nem biztos, hogy igaz a 160 -márha azt a km-óráról olvasták le és nem -mondjuk- GPS-szel mérték...
Az aksik a motortérben és a benzintank helyén vannak, vagyis nem vesz el helyet -merthogy valamelyikőtök ezen aggódott...
Nem vagyok szakértő (még), ennyiből még nem tudom megkülönböztetni a kettőt. :-)
Kicsit kevés a hatótáv szerintem, de városi autónak tökéletes (mondjuk a 160-as végsebesség elég combos az autópályára is). Ha lenne garázsom, szívesen csinálnék én is egy ilyet, mondjuk nem egy GS/A-t alakítanék át, hanem valami tucatautót, és azzal járnék.