Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TDKuksi Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1281
amit nemrég hoztunk gsa-t a németektől,nem volt töltése...........mondom kicsit belemászok,megtudom az okát..........el volt szakadva az ékszij.amit találtam is a csomiban,gyári citro szijat:)na de a csere........ááááááááá:)))))
Előzmény: rugaferenc (1277)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1280
Taksoft!

Merre laksz? Ugyanis elképzelhető, h. a GSA-ink felújítása megközelítőleg egy időintervallumba fog esni. És akkor jól jönne egy kis eszmecsere. :))

üdv:
f
Előzmény: Taksoft (1272)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1279
mail ment

üdv:
f
Előzmény: ferixa (1274)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1278
Én is megijedtem, h. szét akarják barmolni. Így már OK :)))
Amúgy szép darab.
:)
Előzmény: GSdriver (1273)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1277
Tényleg lomhább az egydugattyús szivattyú, de nem venni észre menet közben. Egyébként egyem a szivüket a tervezőmérnököknek. Miért kellett a szivattyú betáphoz gumi-ból megoldani a csatlakozást? Piszkosul nehéz hozzáférni :)))
üdv:
f
Előzmény: tcaoe (1263)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1276
"Neked van BX-ed is, össze tudod hasonlítani a kettő rugózási kényelmét, szerinted van/mekkora a különbség?"

Az egy dolog, de nem tudom :)))) Amióta megvettem a GSA-t a hátsó futójával valami galiba van, de nem jutok el odáig, h. kiderítsem a pontos okát. A lényeg, h. szorul a lengőkar. Annyit visont tudok, h. a BX lágyabb a GSA meg kissé veszesebb, de mint írták a többiek jobb úttartása van és tényleg pazar az első futóműgeometria.
Tényleg. Mi az a DW? A két lengőkar lenne?

Üdv:
F
Előzmény: Taksoft (1262)
monyesz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1275
Tiber__78 keresett legutóbb alufelnit, talán lecsap rá. Kár hogy csak 2 van...
Előzmény: ferixa (1274)
ferixa Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1274

Sziasztok!

Van 2 db GSA alufelnim, + 4 db acélfelnim eladó, ha esetleg érdekel valakit:

GSdriver Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1273

Miért? Ez csak virtuáltuning. A tunerek - veled ellentétben :) - nem használnak flexet.

Előzmény: Aquabat (1271)
Taksoft Creative Commons License 2007.03.16 0 0 1272
Sziasztok!

December eleje óta tartó csipkerózsika-álmából ma kicsit felébredt a GSA-m. Kapott egy köldökzsinórt egy másik autóról, némi benzint fecskendővel a karbi torkába, és már röffent is. Aztán 6-8. próbálkozás után már magától is járt, míg ki nem fogyott a benzin. Elugrottam kútra kannával, kapott 5l-t, és simán beindult (igaz itt is kapott 2x fecskendős benzint), de utána már magától járt. Ezek szerint lehet, hogy a multkor is ezért nem indult, már nem bírta felkapni a benzint.
Nagy örömmel hallgattam a hangját, éreztem ahogy emel. Az eleje teljesen jó, a hátulja csak a felső szervizállást ismeri. Már nagyon várom, hogy mikor tudjuk elkezdeni, és mikor mehetek vele egy kisebb túrára. :-)

Taksoft.
Aquabat Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1271
Nem mondod, hogy a képen látható autót akarják átalakítani? Nagyon kár volna...
GSdriver Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1270

Örömmel jelenthetem, hogy megkezdődött a nagy GS tuningderbi. A VTmasters 2007 második fordulójában egy GS Pallas került terítékre. Végül ugyan nem a mi képeink közül választott a főrendező, de ez nem is baj, hiszen ők tudják milyen az igazán jó tuningkép.

A HVTM oldalain lehet nyomonkövetni az eseményeket:

http://vtmasters.hu/

illetve:

http://hvtm.hu/index.php3?ID=7001&topicType=5&topicID=145

A képek az eredményhirdetés után a GS-honlapon is megtekinthetők lesznek!

monyesz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1269

Mi az a DW ?

Egyébként én a volt bx-es szerelőm GSA-jában ültem először a típusban, és azonnal lementem hídba ! Iszonyú jól gyorsult, és hihetetlen jó fékei voltak, a rugózása olyan volt mint egy hidrós Kacsáé. Azóta tudom, hogy 1x lesz még nekem ilyen autóm, amit sokági fogok őrizgetni...

A bx (csak) egy igásló hozzá képest (a többi későbbiről nem is beszélve, a cx-et is beleértve).

A hidrószivattyú csak akkor tűnt nekem lassúnak, mikor leülésből emelte az autót, menet közben semmi késés nem volt a hidraulika szályozásában.

monyesz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1268

Hát kérlek, ennyi az annyi !  :(

Nekem van egy komplett garnítúra téligumim is a Kacsához. Michelin persze. Tudod mit érhet az ? :))

Még egy: a Firestone a Kacsákon nagyon gyorsan kopott, bár tény hogy olcsó volt.

Előzmény: Taksoft (1267)
Taksoft Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1267

Szia!

Köszi! Kicsit sirdogáltam az árak láttán... De ha ennyi, akkor ennyi, kénytelen leszek felgumizni, ha vizsgáztatni akarom. Igaz szerintem ha veszek egy garnitúrát, akkor az elkopni már sosem fog, évi 1-3ekm futásteljesítmény mellett. Majd valami jóféle ápolószer kell, hogy ne repedezzen szét. :-)

Köszi!

Taksoft.

Előzmény: monyesz (1266)
monyesz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1266
Előzmény: monyesz (1265)
monyesz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1265

Gumislistán láttam 145/70r15 Continental gumit, az árára nem mertem ránézni...

Nekem a Kacsához van egy szett 135/70r15 Pirelli P6-os gumim - a Smart-ok első kerekei ilyen méretűek (szerintem a Conti is azért gyártja a 145-öst).

Előzmény: Taksoft (1264)
Taksoft Creative Commons License 2007.03.08 0 0 1264

És vajon a kombiba belemegy hátra a 165/70-15? Vagy szélesíttessek ezen is a lakatossal, mint a BX-en? Nem szeretnék, ez már terveim szerint az utolsó lakatoltatás lesz, nem akarom hogy ha odakerül OT előtt kissza kelljen venni belőle újra.

Sajnos csak nagyon keveset mentem vele, mert a hátulja fent ragadt, és a gömbök hátul nem igazán jók már (akkor BX kombi gömbjei kerülnek majd bele, köszi!).

Az első az teljesen egyedi, vagy annak is van megfelelője későbbről?

Taksoft.

tcaoe Creative Commons License 2007.03.08 0 0 1263
Annyival nem nehezebb, és annyira nem változtatja meg.:)
A francia GSA-sok szerint 165-ig megmarad a közvetlen kormányzás.
A GSA eléggé más, mint a BX. Elöl DW felfüggesztése van, ez eleve jobb úttartást ad. Sokkal kisebb a rugózatlan tömege is, merugye nincs egy nagy böszme fék a kerékben. Ezek eredményezik, hogy félelmetesen lehet vele kanyarodni.:)
Ugyanakkor lágyabb is, mint a BX.(de a kis úthibákon is jobb, csak ezeken zajosabban halad át).
Fontos, hogy a hátsó gömb megegyezik a BX 14 kombiéval, mert olyat lehet kapni.
A hidraulika az egy dugattyús szivattyú miatt lomhább.
Előzmény: Taksoft (1262)
Taksoft Creative Commons License 2007.03.08 0 0 1262

A szélesebbel 2 bajom van. Nehezebb, és megváltoztatja a futóműgeometriát. Az, hogy befér-e így már nekem nem is érdekes...

Neked van BX-ed is, össze tudod hasonlítani a kettő rugózási kényelmét, szerinted van/mekkora a különbség? Erre nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire számíthatok majd, ha elkészül a masina. Már nagyon várom!

Van egy gumis haver, de eddig nem nagyon indult neki, hogy kerítsen ilyen gumit. Attól félek, hogy nekem magamnak kell (kedvezmény nélkül) beszereznem, de akkor ezzel már várnom kell.

Van egy velejéig bogárhátús barátom, most ő is dolgozik az ügyön, hogy hátha van valami lehetőség...

Szegény GSA még nem is veterán, de már nem lehet hozzá szinte semmit sem kapni... :-((

Taksoft

Előzmény: rugaferenc (1261)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.08 0 0 1261
Szélesebbet viszont lehet kapni. A kérdés az, h. valaki próbálta-e már felgyömöszkölni és ha igen , akkor az el is fér? :)

Üdv:
Feri
Előzmény: tcaoe (1260)
tcaoe Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1260
Jó rá, mivel az 155 R15. Csak éppen ezt is olyan eséllyel lehet kapni, mint a GSA méretét...:)
Előzmény: Tiber_78 (1258)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1259
Állítólag jó rá,de én még nem próbáltam.
Hamarosan elkezdem ripityára szedni a GSA-t és akkor lesz itt sírás és fogcsikorgatás :))))

Taksoft!
Homokfúvás ügyben írok majd a napokban mailt!

Azt hittem, h. a GSA motorban(mmint motorkerékpárban) csak egy csonkolt GSA boxer van. De nem! 1300ccm!!!
http://mespassionsmecanik.chez-alice.fr/bfg.html

Üdv:
Feri
Előzmény: Tiber_78 (1258)
Tiber_78 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1258

Az csak legenda lenne, h. a vw bogár gumija jó a gsa-ra? Szerencsére nekem még nem égető a kérdés, ezért nem néztem utána.. Csak úgy hallottam róla..

Tiber_78 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1257

Taksoft!

Engem is érdekelne a homokfúvás.. sajna rohadnak a felnijeim de talán még menthetők..

Amúgy mennyi esélye van, h az ember alufelnit.. vagy legalább valami normális eredeti dísztárcsát találjon gsa-ra?

Jaja, hátsó lengőkar már nálam is volt probléma (főleg a jobb oldali.. talán az kapja a több vizet?). Remélem megírod majd az anti-oxidációs tapasztalatokat :)

Üdv: Tiber

Előzmény: Taksoft (1252)
Aquabat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1256
17-18 e Ft/db volt kábé két éve. Ismerőstől akciósan. Most lehet 20-is. Kösd föl a gatyád. :)
rugaferenc Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1255
Hát nem egy egyszerű feladat. A Michelin gyárt hozzá a mai napig, de nem olcsó mulatság.

Üdv:
Feri
Előzmény: Taksoft (1253)
monyesz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 1254
TDKuksi-ékat vagyis Gyébét kérdezd meg talán.
Legjobb ha kinntről hozatsz, kérdés megy-e ki Balázs mostanában.
Előzmény: Taksoft (1253)
Taksoft Creative Commons License 2007.03.05 0 0 1253
Sziasztok!

Tudtok segíteni abban, hogy hol nézzek körül gumiabroncs ügyben? Lassan kezd aktuálissá válni a felújítás kezdete, és szeretnék rá alaposan felkészülni. Ha sikerül, Albertirsára szeretnék már a GSA-val menni. :-)

Taksoft
Taksoft Creative Commons License 2007.03.02 0 0 1252

Megkérdeztem, vállalnak komplett autót is. Szoktak ilyet csinálni, állítólag most is valami 1953-as offFord-ot fúvatnak.

Ha érdekel, magánban elküldöm a telefonszámot.

Taksoft

Előzmény: rugaferenc (1250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!