Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Taksoft Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1372

A kárpitozása kék, az nekem nem kell, de írtam is, azt elboltolhatjuk. És viszonlyag egyben is van, patentos fejtámlahuzattal (nem tudom, hogy hogy kell írni, de ilyen az enyém is, csak barnában).

A műszerfal műszerrésze már fekete alapon fehér számjegyes, időórás (az enyém még sárga alapon fekete - ha jól emlékszem).

Az ajtózár bal oldalon hiányzik, a jobb oldalit viszi a kulcs, az indítókulcs is jó (de az enyémben van egy kis nyűgje, lehet hogy nekem is kell, de előtte megpróbálom orvosolni a mostanit). A vezetőoldalt nem lehet bezárni (mint ahogy az enyémen sem, ezt nem tudom miért, még nem szedtem szét az ajtót).

Azt nem tudom, hogy a jobb oldali visszapilantó megvan-e, a képen kellene megnézned, mintha az hiányozna róla.

A zárkészletről még beszéljünk, mert van egy gyári zárbetét készletem, igaz nem teljes, és nem kombihoz való (gondolom az 5. ajtóé lehet más), de nem tudom, hogy melyik nincs benne (csak 3 betét van benne, ha jól emlékszem).

Apróságok biztos lesznek, majd mindent elteszünk ahogy bontjuk, és lehet csemegézni majd.

Előzmény: rugaferenc (1371)
rugaferenc Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1371
Ezekszerint lekéstem róla :)
Nekem elsősorban sok-sok mütyűr kellene belőle. Bolhák, kormányzár, visszapillantók, ajtózárak....... a lista hosszú :)
Milyen színű a belseje(kárpitozás, műszerfal)? Ha neked eltérő akkor lehet h kellene.
Üdv:
f
Előzmény: Taksoft (1370)
Taksoft Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1370

Szia!

Igen, megvettem. Bontásra várakozik a kicsike, a sárvédők és az ajtók mind átkerülnek majd az enyémre, mert sokkal jobbak (kivéve jobb hátsó).

Hibátlanok az üvegek is, elfogadható állapotú belseje van (kék - ez nekem biztos nem kell), és 2 jó téli Michelin van elöl! :-)

Szerintem lassan nekiállunk elbontani, alőb kivesszük a belsejét és a csavarozható elemeket, aztán jön a hátulja, és végül a maradék. Sajnos az alja ementáli típusú, de a küszöbök is jók rajta (még azokat lehet hogy megpróbálom egyben levágni, tartalékba biztos jó lesz.

Motorikusan jó volt, szép hangja volt (még nem nagyon hasonlítgattam össze az enyémmel, hogy melyik a jobb).

Egyelőre enynit tudok mondani róla, lehet hogy már most szombaton kicsit nekikezdek, ha a telek tulajdonosa is ráér (nem nálam van, segítséggel bontom).

Forgalomból véglegesen kivont, de nem teljesen tiszta tulajdoni viszonyú autó (üzembentartó stb.).

Előzmény: rugaferenc (1367)
tcaoe Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1369
Azt írja, hogy új, de láthatóan volt már beszerelve.
Előzmény: rugaferenc (1368)
rugaferenc Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1368
http://www.vatera.hu/citro_n_gsa_motortarto_bak_27129565.html
Ez olajos vagy csak az öntött gumi miatt fénylik ? Mert ha új akkor érdekelne. Unixnál néztem 4-5000 HUF magasságában van. Valaki rákérdezne, akinek van vaterás reg-je?

Üdv:
Feri
Előzmény: rugaferenc (1367)
rugaferenc Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1367
Taksoft!

Neked sikerült leütni a Vaterán április magasságában fellelhető GSA kombit? Ha igen, és még nem vetted meg, akkor megvehetnénk felesben. Esetleg le vagy megírhatnád, h. mik a fejlemények a masinával kapcsban.:)
http://www.vatera.hu/citroen_gsa_22689880.html
Üdv:
Feri
Előzmény: Taksoft (1359)
GSdriver Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1366
néhány kép Sukoróról és Utrechtből a GS honlapon.
GSdriver Creative Commons License 2007.05.19 0 0 1365

hú srácok ki is vadászott a múltkor alufelnire?

most itt egy garnitúra (5db):

http://cgi.ebay.fr/5-jantes-alliage-citroen-GS-GSA-2-CV_W0QQitemZ220112581285QQihZ012QQcategoryZ137307QQrdZ1QQcmdZViewItem

GSdriver Creative Commons License 2007.05.19 0 0 1364
wowww, nagyon jó lett! köszönjük!
Előzmény: Hammer (1363)
Hammer Creative Commons License 2007.05.19 0 0 1363
sziasztok!
készült egy kis filmösszefoglaló a VT Masters futamról. voila!
Hammer
Taksoft Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1362

:-)

Ha már nekiálltam, akkor megcsinálom, csak elkezdeni nehéz, mindig próbálom lebeszélni magam róla. :-D

Majd óvatos leszek, és használok csavarlazítót is. :-)

Előzmény: tcaoe (1361)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1361
Óbaszki, ezzel a hozzáállással vegyé ladát.:))
Amit egészen biztosan el fogsz majd törni, az a motor felső olajcsövének a csavarja, a többitől ne félj.:))
Előzmény: Taksoft (1359)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1359

Én már csak ilyen túlbonyolítós vagyok. :-)

Akkor fentről megnyomom csavarhúzóval, és ha nem működik, nekiállok kicserélni. Csak félek, hogy beletöröm a hollandit a csatlakozásba, meg hogy pont nem lesz akkora kulcsom amivel az utolsó csavart ki tudnám venni... Vagy valami egyéb geb.sz közbejön...

Előzmény: tcaoe (1358)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1358
Szerintem túlbonyolítod.:)
Azt a végét lepattintod, aztán a csere után vissza. Lefelé nehezebben jö, de vissza könnyen fog menni.
Amúgy ha a szabályzó beáll, azt felülről egyszerű megnézni, rátámasztasz egy csavarhúzót, és megnyomod. Ha könnyen mozog, nem az a hibás, de szvsz az lesz.
Előzmény: Taksoft (1357)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.16 0 0 1357
Igen, csak a vége látszik, ezért is adtam fel. Viszont az most jutott eszembe, hogy annyit még ki tudok próbálni, hogy a rudazatot mozgatva hátul is mozognia kell a szintszabin a végének, ha nem akkor a rudazat (is) beállt, de ettől még a szintszabi is lehet rossz.
Előzmény: tcaoe (1356)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1356
A rudazatot emlékeim szerint nem látod, csak a rúd végén a csatlakozót. Annyi elég is.:)
Előzmény: Taksoft (1355)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1355

Szóval fentről. Már nézegettem, mikor kibontottam a burkolatot, de arra jutottam, hogy nőgyógyász legyen, aki ott ki tudja venni. Meg a rudazatból sem sok látszik, és én akkor még arra gondoltam, hogy csak az rohadt be, és nem engedi elmozdulni.

Most ott áll már vagy 1 hónapja, elég nyomásmentes lehet, lehet hogy megpróbálom kiszedni, addigra lesz már fékcsőkulcsom is hozzá. Meg keresek egy másikat, ami még jó. Azért előtte a központi egységen meglazítom a csavart, az ördög nem alszik.

Meg jól elolvasom a Haynes-ben, hogy hogyan javasolja a kiszerelést, mert hajlamos vagyok ellenkező sorrendben dolgozni, mint kellene. :-)

Köszi!

Előzmény: tcaoe (1354)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1354
Namost én egyrészt levenném a tankot., azért amit mondasz. Másrészt a szintszabályzót a csomagtartóból kell cserélni. És nem nehéz, bár egy kicsit szűk a hely. A Patkamanoéban cseréltem egyszer, kb. egy fél óra lehetett az egész.
Ami vicces: ha beszorult, akkor egy jó nagy csavarhúzóval meg kell nyomni, és le kell engedni az autó seggét, meramúgy nyomás alatt marad általában, az meg akkor kifesti az egész csomagtartót.

És ez nekem arra utal, hogy megmarad a nyomás.:)
Előzmény: Taksoft (1353)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1353

Kár, azt hittem, hogy a rudazat lesz csak beállva. :-(

Van szintszabályzóm, de ahogy néztem nem egyszerű kicserélni. Talán még a tankot is le kell venni hozzá, fentről úgy néztem, hogy nem jön ki, de aztán lehet, hogy mégis. Van benne tapasztalatod? Nagy meló?

Mondjuk egy 25 éves autónál a tankot jobb is, ha leveszi az ember. Alatta is rohadhat, meg ki is kellene takarítani.

Azt még észre vettem, hogy leállítás után hiába nyomogatom a fékpedált, hogy szépen eleresszem a nyomást a hátsó körből, nem ment lentebb a háta, maradt fent, pedig pumpáltam vagy 100-at. A központi gömb sem túl jó, onnan nem pótolhatta a nyomást...

Amúgy a fék fog amikor mentem vele, akkor szépen megfogta legalábbis.

Előzmény: tcaoe (1352)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1352
Valszeg rossz a hátsó szabályzó. De jó bele a többi citróé is, ha más nincs.
Előzmény: Taksoft (1351)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1351

Akkor nagyon béna vagyok, mert miután kivettem a homlokfalat nézegettem, nem világosodtam meg akkor sem. Majd ilyen szemmel is megnézem jövő hét végén, mikor folytatom. Úgyis ki kell vennem a műanyag szemeket, le akarom fújni újra az egészet, bár csak minimálisan rozsdás, de ha már kint van, legyen szép.

A hátsó ülést bontom majd ki, és ha lesz lelki erőm megnézem a szintszabályzó-rudazatot is, hátha meg tudom indítani. Bakom van az autó alá, és használni is fogom! :-) Hátul csak felső szerviz van, és elöl is alsóban áll normál állásban, középre húzva már felemeli teljesen, remélem csak azért mert a rudazat berohadt valahol hátul.

Köszönöm! :-)

Előzmény: rugaferenc (1349)
tcaoe Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1350
Akartammondani.:)
Előzmény: rugaferenc (1349)
rugaferenc Creative Commons License 2007.05.15 0 0 1349
nem is kell végigtekerni. műanyag miafenét 90 fokkal! :)
Sok sikert a felújításhoz!!

Üdv:
Feri
Előzmény: GSdriver (1348)
GSdriver Creative Commons License 2007.05.14 0 0 1348

"meg a fényszóróknál szakadtak le az ujjaim, mire végigtekertem az állítócsavarokat... "

????

az én GS-emben nem kell őket végigtekerni csak a középső szárnyas "feszítőanyát" 90 fokkal elfordítani ....

Előzmény: Taksoft (1346)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1347
Akkor sok sikert!

Csinálhatnál valami fényképes olvasónaplót, mert az olyan jó! Legalábbis a követőid és a széles katonatömegek okulhatnak belőle.
Előzmény: Taksoft (1346)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1346
Sziasztok!
Nekiálltam a GSA-nak a hétvégén végre. Az elejét bontottam meg, és a csomagtartó belső borítását kezdtem el leszerelni.
Elől levettem a homlokfalat (egész egyszerű volt), az index-helyzetjelzőkkel szívtam egy kicsit csak, meg a fényszóróknál szakadtak le az ujjaim, mire végigtekertem az állítócsavarokat... A foncsorok bombasztikus állapotban vannak, az üveg mindkettőről lejár (az aljuk, de ki lehetett fordítani, és belenézni, annyira). Levettem az első lököst, nem volt még komolyan törve, a poliuretán betét ép. A jobb oldalon popszegecsekkel volt felrakva, azt lefúrtam a másik oldalon a gyári csavaros megoldás maradványával küzdöttem meg. Az első összekötőt nem akartam már levenni, ezért inkább lebontottam a két sárvédőt. Kicsit megszívtam az ajtónál lévő felső csavarral, mert a garázsban nem tudtam rendesen kinyitni az ajtókat, és így igen nehéz volt kitekerni, a bal oldalon az alsót is csak feszegetve, kicsit kinyírva a tartólemezt tudtam levenni. Egyébként igen rozsdás, és törött az az oldal, szóval nem gond, cserés. A másik oldal jóval egyszerűbb volt.
Jobb a helyzet, mint gondoltam, a doblemezen az alsó részeken kell javítani, a jobb oldalon kell csak a felső szögletben. Mindkettőnél újra kell építeni az éleket (ahova a ragasztót kell belekenni), de jobb, mint vártam. A csomagtartónál csak a belső burkolatokat szedtem le, csak egy 15cm*5cm lyuk van, egész elől alul a jobb oldalon. Kicsit meggyűlt a bajom az ülés oldalelemeinek leszerelésével, ezért aztán a hátsó automata övet sem tudtam végül leszerelni, meg nem is volt 17-es dugókulcsom, az pedig oda elkelt volna...
A csomagtérben találtam egy kis darab fekete műbőr burkolatot, azt elhoztam, veszek majd ugyanolyat, és újjáépítem a borítást, ha már kész a lakatolás majd.
Kicsit ücsörögtem az anyósülésen (pihenésből), és nagyon tetszik az autó. Hogy olyan magas a váltóbox, az üléshelyzet, az egész felépítés. Sajnos valószínűleg nem lesz kész a nyár végére, ahogy szerettem volna, viszont talán nem is annyira rossz a helyzet, mint régebben gondoltam.
GSdriver Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1345

Sziasztok, köszönjük a meghivást. Egyelőre erős szervezés alatt áll a dolog, mert pont ütközésben áll az éves szakmai kongresszusunkkal, ami Tihanyban lesz. :((

Azért hátha sikerül "egyfenékkelmindkétlovatmegülni".

Előzmény: Taksoft (1344)
Taksoft Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1344
A link helyesen:
BX veblap
Előzmény: silverghost (1343)
silverghost Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1343

Kedves Hölgyek, Urak !!

Annak, aki szeretne eljönni a kaposvári talira felhívnám a figyelmét, hogy egy egyszerű dologgal megkönnyítheti a szervezők dolgát.

Ha kitöltitek az előregisztrációs lapot (www.bx.veb.hu), nekünk a helyszínen már csak X-elni kell, hogy itt vagytok és átvettétek a reg. csomagot.

Köszönjük !!

Bx 16TRS Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1342

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!