Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
2. ha már belezik, lehet leszedi neked a tulaj (gsannonces KUKAC yahoo PONT fr) az emblémát hátulról. Egy emilt megér a dolog (talán az se világvége, ha angolul irod meg neki, de fr valszeg jobb lenne)
A lámpáim valószinű csereberéltek, mert a bal eleje törött volt, a jobb lámpámban pedig gyanúsan jók voltak a foncsorok. Amúgy az eddigi gsa-kon én még csak műanyag-foncsoros lámpákkal találkoztam, de az enyémen fém volt mind a kettő (el is voltak korrodálva rendesen, ezért cseréltem őket). A gyári antenna és a rádió előkészítés stimmel, szóval mégiscsak X3 lehet a kicsike. A hátsó spoiler hiánya mondjuk egy picit zavaró.. lehet h a hátulja is törött volt?
Most hogy említed.. hmmmm pallas.. hmmm tetőablak... azok a régi szép idők :))))
Szóval, most h ezt tisztáztuk, nincs valakinek egész véletlenül egy "gsa X3" típusjelző táblája? Adok érte citroen-t, pallas-t vagy special-t :)))
Megnéztem az ajánlott X1-et.. nagyon furcsa, h nincs rajta jobb oldali tükör!!!
jaaajjjj, nagyon hülye vagyok, elmerültem a részletekben, nem néztem meg kinek is válaszolok. most vettem észre, hogy saját magadat kerestettem meg veled. sorry
31 YL 7968 - alapján annyi biztos, hogy nem alapmodell. Azoknak ui. YA a sorozatkódja.
Az is bizonyos, hogy az 1983-as modellév elejéről származik (31 YL 0001 volt az első darab sorozatszáma ebben a szériában), azaz a gyártási idő 1982 augusztus-szeptember lehet.
Viszont ettől sajna még lehetne Spécial, Pallas, X1 és X3 is.
Ha "fapadosnak" tűnik akkor a Pallast kizárhatjuk. Ezt legegyszerűbben nem nyitható tető árulja el.
Ha van benne rádióelőkészítés + antenna, akkor már a Spécial is kiesik. Ez csak X1, illetve X3 -ban volt szériafelszereltség.
Ha a fényszórókban jód izzó van, akkor X1 - persze ha cserélték valaha a fényszórókat, akkor ez az azonosítási lehetőség elvész.
Az X1 belülről olyan mint a Spécial, kívülről pedig mint az X3.
rugaferinek van X3-ja nem tudom mikori évjárat. tiber78-nak 1982-es X3-ja van, tehát az korban elég közel esik. Tcaoe-nek (PSA topiclakó) meg van/volt egy 1982-es Spécial-ja. Talán mindezekkel együtt sikerül megbízhatóan azonosítani.
Ja, amúgy visszaolvasva a régebbi hozzászólásokat... én kerestem alufelnit, köszi a linket. Épp megfelelne a típus is..de pillanatnyilag sajna khmmmm, nem aktuális... :((
Na megvan az előminősítés és a forgalomból kivonás mely ' 10 évre szól. Mostmár kezdődhet a felújítása. Ha érdekel valakit az előminősítési hercehurca, segítek szívesen. Nekem kellett elmagyarázni az okmányirodában, h. miről is van szó :))))
Kissé off kerültem az utóbbi időkben, de szerencsére csak a net eléréssel voltak gondjaim, nem az autóval :))
Tudja valaki, hogy honnan lehet tutira megállapítani a típusváltozatot? A régi (szürke, vászonkötésés) forgalmiban GSA X3 volt feltüntetve..dee jobb szeretném valami biztosabb helyről megtudni :))
Amúgy eléggé *fapad* a felszereltség, pl a hátsó övek nem voltak automata feszítősek, nem volt a kalaptartóban redőny, és a *spoiler* is utólag lett felkókányolva, gyárilag nem volt rajta. És persze az sem biztos, h így jött ki a gyárból...
Csináltam egy videót a B csoportos Rally autókról bő 1 éve. Gondoltam megosztom veletek. Annyira nem OFF a téma, mert mint köztudott, indult Citroen BX 4TC is!
aki broadcast-olna http://www.youtube.com/watch?v=rG6ujj7nv9g és aki letölteni: http://video.racing.hu/VideoItem.aspx?viID=1000090878
Egyenlőre csak leadtam a papírokat. Várom a visszajelzést, mert későn értem oda. Sztem megkapja. Miért ne kapná meg? Nincsen benne kókány alkatrész :) A tervem a totális restauráció! Tehát annyira nem vészes, h. kiszakadt az alvázkeret, mert ripityára lesz szedve. Homokfúvás és barátai... Egyenlőre a legnagyobb problémám a hellyel van. Csömörön vagy közelében kellene vennem egy telket és arra húzni egy műhelyt. De mint köztudott nem olcsó mulatság egy telek errefelé. Bérelni, meg nem akarok.
És megkapta? Most akkor kivonatod a forgalomból, vagy mi volt a célod vele?
A kaszni rohadt el, és azért engedte el? (Akkor az enyémnél is fennáll ez a veszély, mert az aljaá hátul kicsit rohadt a hátsó üléssor előtt a lábtérnél, gondolom kicsit hátrébb is.) Javítható egyébként?
Utolsó utján masinámnak elválást tanusított a hátsó alvázkeret a kasztnitól. A bal első. Nem tudom, h. mitől dz ez történt. Szerencsém, h. a ház előtt pár méterrel. Utolsó utjának oka : Veterán előminősítés megszerzése :)))
Hy! Ma kaptam meg Eszter alkatrészét. Konkrétan az első lökhárító-kereszttartó együttest. Mindenki tudja miről van szó. Hát nem egyszerű... Jócskán rohadt. Mindent megteszünk. :) Písz!
Sztem az lenne a legjobb ötlet, ha amit kidobásra vagy nemkellre ítész, azt megosztod velünk, mi meg jól elkapkodjuk :)))
Tcaoe! Nekem van kék kárpitom ha kell. Egy Pallasban van, de mivel az X3-at restaurálom, így nem kell. Ezuton is keresek fehér belső kárpitot :) Bár ha lehet emberi módon tisztíttatni, akkor várok ötletet! jelzem: nem felújítom: restaurálom :)) Barna cocpit viszont kellene, mert meg van repedve több helyen is :(