Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Az új törvény szerint nincs ideiglenes kivonás (határozatlan idejű) max 1/2 év. Utána automatice visszakerül. De ha ez a törvény eltőtt let kivonva akkor szerintem nem. De ez csak tipp. Ráérek mostanában... Megkérdezzem?
Többnyire Franciahonban, Németországban, vagy a Benelux államokban.
Jó is ez, meg nem is. Ha venni akarsz jó, ha meg vmi miatt meg kell váljál egy szépen restaurált rendben tartott darabtól akkor meg nem. Ha belegondolsz, hogy egy restaurálási prodzsekt simán felfalhat mondjuk másfél vagy két millát mire minden tiptop csilivili lesz, akkor az is nyilvánvaló, h nem nagyon éri meg restaurálni. Azaz csak érzelmi alapon éri meg ... Talán ezért is teszik meg kevesen.
A DS esetében pl. más a helyzet. Ott ha megnézed az árakat, akkor megjelenik vagy legalábbis megjelenhet benne a restaurálás ára. Jóval 20000 euró felett is megadhatnak egy különlegesebb darabért.
GS-ből 4000 euró felett pl. én csak birotorokat láttam eddig gazdát cserélni (igaz ebből egy működőképes darab viszont 8000-nél kezdődik).
Való igaz, 89 táján kerültek be az országba, az akkor épp kifutott modelnek számító, és ugyanakkok még relatíve új, európaszerte nagy tömegben előforduló GSA modellek.
GS-ekből tényleg kevés van itthon. 89-ben már nem azt hozták, előtte meg nem árulták. Belőlük nem hiszem, hogy 10-nél sokkal több maradt. 1-1 jutott csak be ilyen-olyan csatornákon keresztül. A délszláv háború idején talán még bejutott néhány cimos gyártmányú darab ...
De azért nem lehetetlen szép GS-t látni itthon. Böngészd csak meg a honlapunkat, ott akad szép példány több is. :)
Ha meg egyet meg akarnál menteni, akkor sztem még mindig ott eszik a rozsda egy 1973-as évjáratú 1220-as modellt a békéscsabai bontóban. Gyönyörű metálbarna volt egykoron. Nagyonromos, innenszépagyőzelem kategória.
GSA-bol több van, mint GS-ből nem nagyon láttam még itthon GS pedig volt olyan ismerősöm, akinek GS/X volt a 70-es évek végén. Ami, Méhárit se sok van.
Hát sajnos ezt csak becsülni tudjuk. A honlapon 14 autó van regisztrálva, ebből sztem 10 biztosan jelenleg is menetképes. További egynéhány is található ott, ám ezek jövendő sorsa elég bizonytalan.
Elnézegetve a vatera-t, meg a használtautóponthu-t a teljes állomány 35-40 autó körül is lehet. Nem egy státusszimbólum, ezért több GS/A tulajdonosnak valszeg eszébe se jut, hogy megnézze van-e az interneten magyar nyelvű info szorgos öreg "igáslováról". Így még az is előfordulhat, hogy mindent egybevéve eléri a 100-at is a teljes állomány.
Na hali gali! Látom zajlik az élet. Van aki újságot olvas, van aki felujjít. Én munkát keresek. :) Ma hívtak, hogy volna valami. Majd látjuk. Ami viszont fontosabb az, hogy tegnap néztem találkozós képeket. Hát elkapott a szívdobogás. 2002-ben pölö vagy 4 DS volt Hmvh-en, meg egy gyönyörű GSA (piros!). Hát apám! Föl kéne rugdosni az enyimet. Eleget punnyadt már. :)
Szólt a lakatos mester, hogy vihetem a GSA-t! :-))) Lebeszéltem a tréleressel (baromi jó áron dolgozik), az alkatrészbázist levisszük a telekre, a telekről a javítani valót felhozzuk a mesterhez, és később a mesterrel lemegyek, hogy levágja az alkatrészbázisról ami kell neki hozzá (ott a legegyszerűbb bontani, hiába van 150km-re, beállhat a garázsba, fedett, zárt helyre). Már be is szerzett mobil palackokat hozzá. Szerintem beindult ő is, hogy egy ilyen járgányon dolgozhat. :-) Végre úgy tűnik, hogy hosszú várakozás után közeledik a talpra, és vizsgára állás időpontja, és az első komoly gurulásé. Optimista vagyok, de talán nyár elejére kész lesz, persze ha nem merül fel valami nagyon extra kiadás. Ha a lakatolás elfogadható árú lesz, akkor megpróbálom a fényezést is belesuvasztani majd, akkor nézzen már ki úgy, ahogy kell! :-)
Szevasztok tudom, hogy ez cx topic de mégis hát, ha tudtok segíteni, keresem a citropoilis számát (talán 2001. novemberi) amibe a DS PRÉSIDENTIEL szerepel.