Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Nem lesz ez gyors lefolyású dolog, mert nem nálam van, hanem vidéken. Ott pihiznek az alkatrészek. Nem tudom, h. melyik időpont esetén megyek arrafelé, de jó idő meglétén mindenképpen :)
szolgálati közlemény bontott autókkal bírókhoz: bal alsó szelepfedél dekni, valakiek van e véletlen feleslegben?
kéne egy, mert úgy tűnik az enyémen létrejött egy mikrorepedés, amin olykor kinyom pici olajat, pont a kipuffogóra persze, ahol aztán jó nagy füsttel ég el.
Kb. olyasmi, ha nem tévedek - saussente majd kijavít :) - hogy az eladó nem adott meg információt a postázásról. A feladatod az, hogy kell egy emilt írni neki, mégpedig a visszaigazoló lapról.
Ott ahol az összegek vannak az első sor a licit összeg. A második a postaköltség. Az ilyenkor ki van húzva.
Kissé lejjebb kéne egy ilyen linket találj:
Demandez le montant total au vendeur - azaz kérdezze meg a teljes összeget (licit+ postaköltség) az eladótól.
Na erre klikk. Feljön egy ablak. Nyugodtan ird be neki angolul is akár. Erre válaszolul jönni fog egy levél az ebay-tól (vigyázz nehogy kiszűrje a spamfilter!) amiben benne lesz a végösszeg.
fizetés: netbank átutalás, vagy ha van hitelkártyád paypal. Nekem ezek működtek.
Ha fizettél az ebay-ben bejelölöd, hogy megtetted.
Én szoktam egy mailt írni az eladónak - contactez le membre rovatból - ekkor, hogy elment a zsé és legyen kedves visszaigazolni, ha megérkezett. erre ők általában 99% ezt meg is teszik és viszont jelzik, h feladták a cuccot és kérik, h jelezzem ha megérkezett.
kézbesítés változó: 1-4 hét többnyire. Nekem eddig 1x nem érkezett meg (40 vásárlásból = 2.5%) az, amit vettem. Úgy tűnik a Karácsony előtti forgatagban elkavarta a posta. Szivacs. Eddig ilyen esetem nem volt. Egyelőre tárgyalásban vagyok az eladóval, úgy néz ki hajlandó lesz kártalanítani ...
le tudná nekem ezt fordítani valaki? (tippelem, h a szállítással van kapcsolatban..)
"Le vendeur n'a fourni aucune information sur la livraison. Consultez la description de l'objet ou demandez le montant total au vendeur. ****EUR Veuillez saisir des frais de livraison et d'expédition valides."
GSdriver! Köszönöm a tippet, de ezen más a kormányzár kialakítása...
De most jut eszembe, lenne egy másik nyűgöm is: a hidraulika szivattyú szívócsövének csatlakozója. Lent a szivattyúnál, egy "T" alakú gumi alkatrész, a "T" vízszintes szára van rajta a szivattyún, a függőleges szárába csatlakozik a szívócső, ami a tartályból szívja az olajat (sajna nincs róla képem..). Az enyémen van egy felületi repedés, és nem szeretném megvárni amíg megadja magát.. Ha láttok valahol, akkor szóljatok légyszi, bár azért mejd megkérdezem East-west-éket is...
A kormányzár miatt parázok én is bontottat beletenni. Mert ha bele van szerkesztve valami típusidegen kapcsoló és az esik szét, akkor legfeljebb lehúzom a drótokat és csavargatom mint a filmekben.. mert ott ugye a kormányzár nem játszik.
Nade egy zsííííííír újat beletenni... hát azzal vagy 20 évig nem lett volna bajom..remélem akad még ilyen ajánlat valahol.
Viszont szeretném büszkén jelenteni, hogy a vasárnapi szerelőnap során felderítettük a rejtélyes olajfolyás helyét: az olajhűtő tömítése volt a bűnös. Így sikerült elérni azt az állapotot, hogy sehol, de sehol nem szivárog a motorolaj az autóból..nekem ez egy teljesen új érzés :)))
Ha már le volt bontva az eleje, ékszíj feszítőt is cseréltünk. Igaz csak bontottból, de egészen jó állapotú ami most benne van. Megszüntettünk egy zavaró kartergáz szivárgást, ami az egész fűtési idényben keserítette az életemet, és maradt még idő egy alapos gyújtás - porlasztó állítgatásra is, ami után nagyon frissen halad az autó és szépen húz már bőven a második torok nyitása előtt is.. Szóval alig győztem jegyzetelni a szervízkönyvbe :))
Sajnos még a mai napig nem tudták megoldani a gyújtáskapcsolót Citroënék. Xantiával is szívtam eleget. GSAval csak a mechanikával volt bajom szerencsére. Kormányzár állandóan beakadt vagy be sem akadt. akadt a kulcs és a többi :) De mérföldekkel jobban imádom, mint a Xantiát :)
GSdriver! 55 erónál száltam ki, 56-ért vitték el a cuccot.. és ha jól vettem ki a francia szöveget, akkor 8 euro lett volna a postaköltség..
Az én X3-asomban már nem is volt rendes gyújtáskapcsoló, gányolva volt amikor megvettem. Van egy bontásra váró GSA Specialom, annál a kapcsoló zár része ment tönkre, beletört a kulcs. Valamint van egy kellemetlen emlékem az apám régi GSA Pallasával, aminek szintén a zár része ment tönkre a solymári benzinkútnál és 2 órát töltöttünk ott a családdal mire az ügyes kezű kutas srác fel tudta törni a zárat valahogy. Szóval ami GSA volt eddig a kezem alatt, annak 20-22 éves korára mindnek tönkrement a gyújtáskapcsolója.