Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Hát nem sok különbség van na. Rengeteg alkatrész csereszabatos. GS-t hajtóknak előny :) Nem rettentett el, enyém sem sokkal szebb most :) Köszi a képet!
2. "...hmmm pletyka szinten azt hallottam, h a GS/A motorban nem éri el a szelepet a dugattyú ha elszakad az ékszíj, de szerencsére ezt még sosem volt pechem megtapasztalni. Tudtok erről valamit?"
A GS-ben eléri ...
(vagyis pontosítsunk: Eszterben 1988. gyászos telén elérte. Atyám Belgiumban járt vele. Februárban ment el, és áprilisban jött haza. Ezt a két-három hónapot szegény Eszter végig az utcán töltötte, sóban, vízben, ködben. A sós lé megrágta a 16 éves vezérszíjat - az ilyesmi beszerzése itthon teljesen lehetetlen volt, így elmaradt a szíj karbantartási terv szerinti cseréje - és visszaútban nem messze Münchentől az autópályán bekövetkezett a vég, azaz elszakadt a szíj. Az eredmény a bekezdés elején olvasható). Ez volt eleddig az egyetlen alkalom, hogy úton hagyott minket Eszter. Jegyezzük meg gyorsan, hogy akkor se az Ő hibájából történt a baj ...
bocs a duplánírás, bocs a duplánírás miatt, miatt.
Nem tudjátok véletlenül, mi a kerékcsapágyaink pontos mérete? Lehet, csak én vok béna, hogy nem találtam pontos infót a neten.. Az enyémek eléggé megértek már a cserére és van egy ismi, akinek csapágy gyűjtés a hobbija...
Nagyon tetszett ez a fogaskerekes megoldás! Mennyit szívtunk már vele, hogy összerakásnál egy foggal elcsúszott a vezérműszíj! ...hmmm pletyka szinten azt hallottam, h a GS/A motorban nem éri el a szelepet a dugattyú ha elszakad az ékszíj, de szerencsére ezt még sosem volt pechem megtapasztalni. Tudtok erről valamit?
GSdriver! ..van több szelepfedelem is a sufniban, sőt, szegény special-ban még ott árválkodik a motor, de bevallom, mikro-repedés szinten nem vizsgáltam még őket.. Szóval dobd a mélt, én meg reggel szemügyre veszem őket, aztán amin lehet adom is a postára.
GSdriver! ..van több szelepfedelem is a sufniban, sőt, szegény special-ban még ott árválkodik a motor, de bevallom, mikro-repedés szinten nem vizsgáltam még őket.. Szóval dobd a mélt, én meg reggel szemügyre veszem őket, aztán amin lehet adom is a postára.
Koszi a valaszt. Irok a CX topic-ba. Hat szerintem szeles a C oszlop, mert tovabb log a hatso ajtonal. Az ablakok korul fekete, csak a szelvedo gumijaban van korbe egy vekony krom diszites.
Javaslom térj át a CX topicba.Ide Azt több CX-es olvassa.
Da azért mondok egy pár okosságot itt is :) 25 D egészen pontosan '82. júliusától van. A csomagtérajtó csere esélyes, mert az az egyik tipusbetegsége a CX-nek -már hogy az alja "szeret" rohadni. A műanyak tükör, ill. kilincs lehetséges, mert nem Pallas. Sőt króm tükör sem volt minden Pallason. A C oszlop takarója is lehetett fekete. Arra kell figyelni, hogy keskeny legyen -ne lógjon rá a leghátsó oldalablakra. A szélesebb oszloptakaró '81 tavaszától van, párhuzamosan a széles sárvédővel. A motorról annyit, hogy ennek még fogaskerekesnek kellene lennie. Egyébként az ablakok körül van króm? Vagy az is fekete műanyag?
Remelem jo listara teszem fel a kerdesem! A kerdes a kovetkezo: Vennek egy 1-es szerias CX-et, ami elvileg 1980-as gyartmanyu 2500 diesel. Muanyag tukrokkel es kilincsekkel. A lokharito tiszta krom, a c konzol (ami a hatso ajto mogott van) fekete, nem pedig krom, es az oldalan nincs diszitocsik. Ez eddig jo is lenne, de a csomagtarto ajton a tipus CX25D amit elvileg 83-tol gyartottak, es a CX2500Diesel utodja
"In 1983, the range was rebadged - Reflex became CX 20, Athena became CX 20 TRE, the CX 2500 Diesel Reflex became the CX 25 D while the CX 2400 Injection Pallas became the CX Pallas IE."
Ja. Volt egy jó sztorim még az ántivilágban. Frissen megkaptuk az első szolgálati igazolványunkat, próbálgattuk is mire vagyunk jók. Nem volt az rossz abban az időben. Páran csavarogtunk Pesten, megláttunk egy lompos hobót a Pecsa környékén (akkor már nem volt divat a VOR őtöny, de azért az utcán illett felöltözni) és "bekerítettük". Na a háttekivagyra előhúzott egy olyan szolgálati igazolványt mint a miénk, csak abban lilás alnyomat volt. Mondja is, hogy kismiska ales vagy valami ilyesmi és húzzunk már a retkesbe, mert ott neki dolga van. Hát nem tartottunk lépést, az biztos.
Onnantól csak a BKV ellenőröket molesztáltuk vele.