Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
:D Hogy álsz meg! Bakker! Pedig hallottam már ehez hasonló kérdéseket. Ezt nem lehet megunni. Mondok én is egyet. Faterral jó 10 éve volt. Megáltunk a Mars téri piacnál a parkolóban az akkor kombi AMI 8-asunkkal. A kerék alászedve maradt. Ami az avatatlan szemnek ilyesztő volt. Egy ilyen hozzáértő idős bácsi kérdezte meg, hogy: Eltört a féltengely?
háááát, mikor megmutattam neki, h hol van a fék, nagyon nagyot nézett, aztán elkezdett sajnálni, h milyen nehéz lehet ebben betétet cserélni... Felvilágosítottam.
Múlt héten vezettem egy 10 éves, wv csoportos autót, na akkor értettem meg hogy mennyire jó fékek vannak a GSA-n. Mint annyi minden másban, ebben sem lehet "hagyományos" autókhoz hasonlítani...
No és ha tudná, hogy milyen hatásos az a fék amit nem is látott ! :)
Szomorú, hogy ilyen megoldások feledésbe merülnek, mert a rugózatlan tömeg csökkentése ugye jót tesz a rugózásnak, futóműnek. Helyette csinálnak mindenféle bonyolult megoldásokat, hogy legalább 'rugózzon' az autó...
..majd elfelejtettem, hátsó kipufogó dobra is szükségem lenne.. de kicsit sokallom East-West-éknél a 15.000-et érte (más autókra már 6-8e ért lehet kapni...). Ha valakinek van valami alternatív megoldása, szívesen veszem az ötleteket..
Gratula Eszterhez GSdriver!! Rajta vagyok hogy az én autóm is így nézzen ki ennyi idős korára. Vasárnap délelőtt voltam kint, nagy élmény volt!
Úgy néz ki rám mosolyogtak az Istenek, ha minden jól megy, sikerül "felgumiznom" az autómat zsír új 165-ös Kumho gumikkal. Igen-igen időszerű volt már.
Tök véletlenül tévedtem be egy ismerős gumishoz, s miután körbecsodálták az autót meg az egyedi gumiméretet, valakinek beugrott, h van még a nagyker sarkában egy garnitúra, amit szívesen elhoznak nekem. Mázli. Alkalmi vétel, csak 6000 darabja.
..leszedi a srác a jobb elsőt, néz nagy szemekkel. Vakarja a fejét... aztán megkérdezi: - Most akkor ez az autó hogy áll meg, ha elöl nincs rajta fék??? LOL!!!!!!!
Sziasztok! Már megint lemaradtam mint a borravaló. Alig győzöm visszaolvasni mennyi mindent írtatok! Új tag! Nem is akármilyen. 16 évesen ilyen elszánt, meg régi autó meg hűű. Nem találok szavakat. Szóval tényleg le a kalappal. Sokan példát vehetnének. A "programszervező" Jeszenszki írását pedig még nem dolgozam fel. :D
Én csak segítő voltam. Nem főszervező. Így csendőrzubbony se volt rajtam :))
Pénteken délután ténykedtem arra. Tegnap viszont ott tébláboltam egész nap. Ma csak du 2-re értünk ki, mert előtte kis családommal volt programunk. MIkor kiértünk a többiek mondták, hogy kerestetek csak azután vhogy nem futottunk össze a sokadalomban. Tiber is ott volt asszem. Na majd legközelebb.
Eszter pedig megkért, hogy tolmácsoljam őszinte köszönetét minden hódolójának. :))
Elképzeltem, ahogy a Hanomaggal kecskétkergetünk, oszt ha sikerül egyet "megfogni" vele, az mindjárt konyhakésszé változik. Csak össze kell merni a bográcsba. A "lehányjuk a tetőt" című program meg szép kollégiumi emlékeket hozott fel...:-D
Hé Arcok! Ha valakinek van érvényes útlevele, betársulhat hozzám! Elütünk egy kecskét, lesz belőle jó kis pöri, meg beröffentjük a lokomotívot oszt azon megfőzzük a krumplit. Van arra valami jóféle bosnyák sör, beiszunk oszt lehányjuk a tetőt.