Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

saussente Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1822

GSdriver!

Egy apró segitség kellene: szerinted ez milyen színű?

Ja és nem ér azt mondani, hogy gesztenye.

Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1821

GSdriver!

Aham, elküldte a feladóvevény másolatát.. de ahogy szépen levezetted, nincs túl sok kényszerítő eszköz a kezemben és kicsit macerás lenne nekem kergetni a francia postát egy feladóvevény-másolat segítségével..

Nem feltételezek rossz szándékot a dolog mögött..csak éppen nagyobb segítőkészségre számítottam. Nem gondolnám, hogy a világ legnagyobb biznisze GSA tulajokat átverni 20 euróval :))

Szóval várok és bizakodom.. már az egész gyáli posta vadászik a csomagomra :))
Előzmény: GSdriver (1816)
rugaferenc Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1820
Nem tudod meglazítani felső állásban a két hátsó gömböt, mert az alvázkerrethez feszül a gömb nyomás alatt. Én ki szoktam venni a munkahengert gömböstül. Én is lecsípőfogoztam, mert tiszta rozsdaboglya volt a csövek jelentős része. Új csövek lesznek az X3ason.

Meg lehet csinálni szépen, de esetemben az a baj, h. tökéletesnek kell lennie. Azaz 100% hasonlóság kell az eredeti állapothoz képest. És azt még nem tudom h hogyan fogom véghez vinni :)
Előzmény: Taksoft (1819)
Taksoft Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1819
Persze, csak meglazítani szándékoztam felsőben. :-) BX-et szereltem már! :-)
Nem kell megfogni a hátsó gólyalábat a meglazításhoz? Csak ugyanúgy, mint a BX-nél, hogy felsőben meglazít, aztán mehet le a nyomás, és ki a gombóc? Elvileg mind jó volt, mikor leállítottam, volt rugózása elöl-hátul.

Akkor jó, a sallang az csípőfogós lesz, mert szerintem egyidősek a csövek az autóval, és az alját elnézve nem nagyon tartanám meg a csöveket sem alóla.
Ezen nem is lesz már paldólemez, a másikon is kellett vagy 2-3 A4-es lapnyit pótolni, de elég szép lett. Ügyes a mester.
Előzmény: rugaferenc (1818)
rugaferenc Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1818
Ne felső szervízbe vedd le a gömböket, mert akkor szép zöld leszel :))) nyomásmentesítés és alsó állás.

Padlólemez meg szép játék eredetire visszaállítani, mert mert :) Hátsó híd meg 4 csavar meg a sallang, ami tartja. Nem nagy vasziszdasz
Előzmény: Taksoft (1817)
Taksoft Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1817
Sziasztok!
Szépen lassan, nagyon lassan, de készülget a GSA. A doboz szinte kész van, az ajtók várnak még reparálásra, meg az alsó homlokfal.
Sajnos a bontóson is a bal oldali ajtók tropák, a jobb hátsó törött, a jobb első szinte hibátlan. A bal elsőt nem bírtam levenni, nem tudtam kiütni az alsó stiftet, akármit csináltam vele. Szidtam is mindenkinek a mindenkijét. :-)
A jobb oldaliakhoz meg nem fértem hozzá, szűk a garázs, tologatni meg nem volt kedvem (orral befelé van, és nincs benne aksi, így bebikázni se tudom).

Így sajnos kicsit tovább fog tartani a lakatolás, az ajtókkal is el kell szórakozni egy jó darabig majd. Sajnos a bontósom hátsójának nincs alja, és a másikat is erősen javítani kell.

A műszerfalat mennyire nehéz kiszerelni? Gondolom előbb kicsavarozgatom az óra körüli részeket, leveszem a kesztyűtartót, és ott fogok majd elakadni, biztos.

A tetőkárpitot ki lehet cserélni könnyedén? A bontóson elég jó állapotú, és tiszta is.

Ja, és 26ekm van az órájában! :-) Külföldről behozott autó, de ahhoz túl szép, hogy átfordulás után legyen benne annyi. Szépen járt a motorja, az ülések viszont elég szakadozottak, a műszerfal és az ajtókárpitok (foglalva Tcaoe-nek) nagyon szépek, talán a műszerfalon elöl a szélvédő beömlőnél van egy kis repedés, de elég sötét van a garázsban, lehet, hogy rosszul láttam. 2234 az ORGA-ja. Kíváncsi leszek, hogy milyen meglepetéseket fog tartogatni számomra még a szétszedéskor. Sajnos nincs alja, a padlószőnyegről a csavarhúzó begurult a küszöbbe, a másik meg leesett az autó alá. Mindkét oldalon elöl. Már beülni se nagyon merek, félek, hogy kiszakad az ülés...

A gömböket hogy kell levenni? Itt is felső szervizben simán meglazítani, és utána le? Csak mert akkor mág üzemképesen kell hagynom, vagy előbb lekapni a gombócokat (már ha sikerül még beindítani, télen már alig sikerült, nagyon nehezen indult, és csak 2-3 henger járt). A hátsó hidat nehéz levenni? Sajnos valószínűleg muszáj lesz, mert a másikon beleér a kerék a dobba, és gyanús, hogy a híd is sérülhetett már... :-(
GSdriver Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1816

akkor a feladóvevény másolatát elküldte?

mindazonáltal sztem még van remény. olykor 5-6 hét is eltelik.

mellesleg az e-bay-nak van egy meg nem érkezett áruk fóruma című "panaszirodája". Szerintem nem ér semmit, mert az egyetlen eddig nekem elkallódott alkatrész (a karácsonyi forgatagban lett oda) nem jött meg azóta sem. Az e-Bay 2 hónapot ad kiszállításra, és 3-at az ilyen esetekben a tárgyalás befejezésére. 3 hónap után törölnek mindent. Az eladó e-mail címével együtt. Nekem pl. nem sikerült visszanyernem a pénzem. Pár udvarias levéllel huzta az illető az időt, majd felszívódott.

Talán ha átutalással fizetsz akkor van egy bankszámla adatod, es ehhez kapcsolva vannak adataid az eladóról, de akkor se sokkal többre mész úgy érzem ha tudod pontosan ki az illető. Túl sok kényszerítő eszköz nincs a kezedben.

Kétségtelen kicsit bizalmi dolog az ebay. Jó lenne, ha volna arra megoldás, hogy csak akkor kapja meg az előzetesen deponált pénzt az eladó, ha igazoltan átvette a vevő az árut. Ezzel ki lehetne szűrni a csalókat mindkét oldalon.

Előzmény: Tiber_78 (1814)
Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1815

Papír ügyekkel kapcsolatban nekem is hasonlók a tapasztalataim, bár én azt gondoltam hogy ez csak helyi sajátosság. Itt Gyálon minden papírügyet a lehető legbonyolultabban és legbutábban intéztek. (Huhh, de jó, h már túl vagyok rajta!!)

Lejárt forgalmival, ideiglenesen kivonva és ellopott rendszámtáblákkal vettem az autót (nem tudtam, mire vállalkozom :)) így már meg sem lepődtem, amikor a régi forgalmival együtt elveszett az X3-as típusjelzés is, sima GSA van a forgalmiban. Ráadásul az autóról hiányzik a típusjelző tábla is, így mindenkinek bemondásra kell elhinnie, hogy valóban X3-as :))

Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1814

Hát épp ez az, GSdriver! Már több mint egy hónapja feladta az eladó a gyújtáskapcsolómat és még mindig nem érkezett meg. Direkt megkérdeztem a helyi postán is, de nem tudnak róla.

Erre írtam egy udvarias levelet angolul, h ugyan nézzen már utána a témának, mivel ez a feladónak sokkal könnyebb (nálunk vmi "rakszám" alapján lehet azonosítani a küldeményeket, volt már ilyenhez szerencsém.. illetve pechem :)) gondolom ez Francia honban sincs másként. S erre a levelemre válaszolva írta azt, amit bemásoltam ide.

A postán azt mondták, h elképzelhető az egy hónapos menetidő.. dehát ha gyalog elindultam volna, már akkor is visszafelé jönnék :))
Előzmény: GSdriver (1796)
Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1813

Igazából olyan problémásabb helyekre gondoltam, mint az ajtók belseje, beleértve a csomagtér ajtót is, hátsó lengőkarok... szóval a nehezen hozzáférhető helyek. Haver néhány éve vitte az OFF skodáját ON üregvédelemre, és ott valami szórható anyaggal kezelték ezeket a helyeket.

Jobb híjján akkor megpróbálom ezeket az olcsó szereket.. aztán meglátom mit érnek.
Amúgy nem olyan rossz a helyzet, két éve volt lakatolva az alja és cserélve a küszöbök, remélhetőleg idén meg tudom csináltatni az első lökhárító környékét és a csomagtartót. De még kell egy kis idő hogy az új fényezés árát összeszedjem és addig is a lehető legtöbb vas atomot szeretném megóvni az oxidációtól :))
Előzmény: saussente (1795)
GSdriver Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1812

Hát igen, cirka 2 milka ... szép summa.

Ezt az autót - úgy másfél éve - hónapokon át hirdették az ebay-en is, ugyanennyiért. Ezek szerint nem kelt el ...

Ennyiért kis szerencsével működőképes birotor is található.

Előzmény: saussente (1811)
saussente Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1811
Jó látni, hogy a nemrég még éppenhogy megtűrt filléres "romokat" kezdik megbecsülni. A Németeknél is megjelennek néha elszaladt árak.
Előzmény: GSdriver (1810)
GSdriver Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1810
nem tom, de mindenesetre szépen alakul az ára.
Előzmény: Törölt nick (1809)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1809
Hubaze! Mennyiért fog ez elmenni...!
Előzmény: GSdriver (1807)
monyesz Creative Commons License 2008.05.18 0 0 1808
Vajon a T-modell rajta van a listán ? :(
Előzmény: GSdriver (1805)
GSdriver Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1807
saussente Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1806
Megnéztem a forgalmimat az enyém papíron GSA 1300 Club. Eddig eszembe sem jutott a tipusát nézegetni.
Előzmény: GSdriver (1805)
GSdriver Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1805

Ami a papirokat illeti, az kész bolondokháza egyébként is. Az okmányirodai szoftver ui. nem ismeri a GS család minden tagját. Találomra szerepel 3-4 modell a listán, oszt szevasz.

Pl. 1015 club break nincs -  azaz Eszter nem létező modell a honi okmányirodai szoftver szerint ...

Történet: az idén műszaki vizsga kapcsán betelt a forgalmi, az újba pedig beírták, hogy GSA break. Mondom nem lesz jó, mert az autó nem GSA, hanem GS break ... (szerencsére ismerős volt az okmányirodás ügyintéző) így mondta, hogy válasszak másik típust - volt még GSA, meg GS 1220 asszem ... Mondom egyik se sajnos. Akkor nincs mit tenni! Mondom az nem lehet, hogy önhatalmúlag átnevezzük az autót. Végül a megoldás az lett, hogy a forgalmi engedély kézzel is kitölthető "jegyzet" rovatába kézzel beírták az igazi típusnevet + dátum, aláírás, pecsét.

De könyörgöm: ha már nem teljes a szoftverben a lista, miért nem bővitheti a felhasználó - ügyintéző - igény szerint ????? Elképesztő!

GSdriver Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1804

Egyetértek. A felirat GSA egyedül. Az autó minden kétséget kizáróan GS.

Elég rossz állapotban van a képek szerint. Szerintem 50 ezer is sok érte.

A 200ezer abszolút irreális ár. Nem úgy tűnik mintha napi használatban lenne. Valszeg szépen ki is van rohadva az alja. Elöl masszívan sérült is a fenéklemez. Kérdés van-e benne annyi használható alkatrész, ami legalább donorságra alkalmassá teszi.

rugaferenc Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1803
karosszéria és a műszerfal tekintetében GS, aztán h belül mi van? elképzelhető, h. a papírjai miatt GSA. De ennyiért nagyon sok.

Üdv:
Feri
Előzmény: monyesz (1802)
monyesz Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1802
Hátul a felirat GSA, bármi lehet innentől, akár az is hogy a papírjai alapján GSA !
Előzmény: saussente (1801)
saussente Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1801
Abból kiindulva, hogy 74 körüli meg, hogy GSA-nak hirdeti gondolom papírjai sincsennek.
Előzmény: monyesz (1799)
saussente Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1800
Jól írta, GS az !
Előzmény: monyesz (1799)
monyesz Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1799
Akkor ez GSA ha jól látom (csak mert a linkre GS-t írtál) ?
Szerintem is erősen alkudni kellene, már a képek alapján is.
Előzmény: rugaferenc (1797)
saussente Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1798
Jó terv de szerintem be kellene tervezni még egy alkut.
Előzmény: rugaferenc (1797)
rugaferenc Creative Commons License 2008.05.17 0 0 1797
Hálihó!

Mostanában nem érek rá, de ezt a linket beteszem nektek. Alkudni, megnézni, alkudni, elhozni, megmenteni! :)

GS!
GSdriver Creative Commons License 2008.05.16 0 0 1796

ezek szerint akkor megérkezett a gyújtáskapcsoló ...

szerintem nagyjából ilyesmi: ez lenne az a cx gyújtáskapcsoló, amit ápr 14-én megvettél és amiről azt remélted, hogy gyorsabban meg fog érkezni ...

Előzmény: Tiber_78 (1793)
saussente Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1795

olcsó és hatékony módszer ? :)

Olcsó: csiszold le és kend át foszforsavval (Evipass, Ro 55), aztán festés.

Valamivel hatékonyabb a Loctite rozsdátalakítója.

Hatékony: Sajnos az igazán hatékony a kasznis.

Előzmény: Tiber_78 (1794)
Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1794

Ja, amúgy vééégre - valahára megérkezett hozzám a várvavárt kipufogó dob (lada samara), szombaton fogjuk felszerkeszteni lakatos szakember segítségével.

Ma este pedig némi házilagos pótlást eszközöltem szegény elrongyolódott üléskárpitomon..határozottan jobban néz ki :))

Hmm.. sajna itt is-ott is kezdi felütni a fejét a rozsda az autómon.. tudtok valami olcsó és hatékony módszert hogy visszaverjem a támadást?
Tiber_78 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1793

Sziasztok!

Kérnék valakit, aki bírja a francia nyelvet, h fordítsa le nekem ezt a kis üzenetet...

Köszi!

"Bonjour,
Voici la preuve de depot du neiman de cx en date du 14 avril 2008 a 14h 51
En esperant qu'il vous arrive au plus vite
Bonne journée
Frederic "

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!