Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Hát az egyezés a hengerszámban és az elrendezésben ki is merül.
A bogár alulvezérelt (nyomórudas), olajhűtő és szűrő nélküli (csak durvaszűrő van a karterban) egytorkú karbival szerelt motor, termosztátos hűtéssel (kispilski) - és arról "vezérelt" hideg-meleg levegő szívás, viszont autómata szivatóval (amikor először megláttam sírtam). Szóval egy klasszikus építésü motor néhány újítással. A GS motorja egy sokkal finomabb szerkezet.
Aminnyire tudom a GS és a Bogár motor nagyon sok hasonlóságot mutat. Az alkatrészek nem csereszabatosak viszont szerkezetre tök ugyanolyan-ok. Jól tudom?
Újfent rám mosolygott Fortuna, megtaláltam álmaim kerékcsapágyát az e-bay-en!! Nem jár valaki tiszta véletlenül Anglia felé mostanában? Ha ismertek valakit, akinek arra akad dolga és szívesen vállalná a postás-szerepet szóljatok légyszi...
Elnézést ha félre érthető lett volna! Nem kötelező a regisztrációs csomag megvásárlása Bízom benne minnél többen eljöttök,megpróbálunk valami meglepetést összeütni.Ha minden igaz be mutatkozik egy új "eggyüttes"is szombaton!!!
azt hiszem ez a kocsi kb 2 éve volt eladó Eger városában 50'000ért. megnézem holnap, mert el van mentve elvileg. egy misét megér. Ilyen csapott hátú break-t sem láttam még :)) Mi köze a Citroen boxerének Ferdinand bácsinak az is rejtély számomra. De ezektől eltekintve még jó is lehet. üdv: Feri
Megszülettek az árak a mecseki citroen találkozóra! Regisztráció klubtag :1500ft Csomag tartalma 1poló,1matrica,1szatyor,1ebédjegy,+meglepetések Nem klubtag 1800ft tart ugyanaz Ébéd bagulyás klubtag és vele érkezők 500/fő nem klubtag 700/fő gyerek féladag fél ár Szállás:Saját sátor,lakókocsi,kartondoboz,fólia.bármi 1000/fő/éj 14év alatt nyugdíjasnak 700/fő/éj 2év alatt ingyenes. Aki a tábor sátrában,ágyában kíván aludni annak 1500/fő/éj 14év alatt nyugdíjasnak 1200/fő/éj 3év alatt ingyenes Az árak a szállással kapcsolatos költségeket tartalmazzák, lehet hogy lesz mód közös reggelire is 200-300ft körüli összegért Programok ismertetve,hirtelen ennyi Kérés ha valaki biztosan jön és regisztrálna elöre köszönnöm már csak a poló méret miatt is köszi
Köszönöm! Akkor innentől AC078-nak fogom álmodni. Mulkor nagyon elbizonytottál ezzel a 84-el. Amennyiben egyszer összejön az ára nem szeretnék hülyeséget csinálni.
A GSA cottage volt kizárólag ilyen színű a GS/A családban ha lehet hinni a forrásnak (La page de la GS). Elég hasonló az AC078-hoz.
A passion-citroen honlap szerint "beige sloughi" tényleg AC061 civilben. Én korábban többnyire a La page de la GS színmintáit nézegettem, ott csak "GDH" van mellé írva, ami a PSA-s kódja asszem ennek a színnek.
Én már nem tudom. Annyi a történet, hogy az enyémnek ugyanilyen a gyári szine szerintem. (itt-ott kilátszik) Ezért ennek szeretném megtudni a szinkódjtát valahogy. Volt egy eskü alatt tett vallomás az eredeti szinkódjáról (a tábla le van véve, de benne volt a kesztyütartóban) ami AC 061. Ebben a szinben pompáztak DS-ek. Viszont GSdriver nem tud ilyen színkódról, én pedig hiszek neki. Nagyon szeretném ha még idén visszakapná az eredeti szinét (vagy jövőre :(( ).